29 Temmuz 2020 Çarşamba

Hasan Hüseyin Acar & Galatasaray, yeni yabancı kuralı bizi bu noktaya sürükledi


Yeni yabancı kuralı bizi bu noktaya sürükledi. Yerliye hiç olmadığı kadar muhtacız ve yeni transfer düzeninde "bu tarz futbolcuların" önemi arttı. Bir yandan da ekonomin bozuk, öyle her istediğin yerliyi alamıyorsun. Eskiden gidip, x parlayan yerliyi olmadık bir bonservis ve yıllık ücret karşılığı alıyordun. Gerçi biraz olsun beller doğrulunca yine aynı işleri göreceğiz. Şu aşamada imkansız sadece. Bugün için imkan az ve yerlinin de fırsatını kovalamak durumundayız.

Haliyle de yıllık ücreti düşük, bonservisi olmayan ya da çıkış bedeli bulunan yerliler konuşuluyor. Şu ortamda Emre Kılınç ve Mert Hakan Yandaş gibi isimler en değerlileriydi. Birini biz, diğerini Fenerbahçe aldı. Bonservisi olmayan diğer yerliler ise bu ayarda değil. Belli ölçüde kalite düşümünü de göze alacağız. Transferi yorumlarken bu noktaları es geçmemek gerekiyor. Her konuşulan isme "isyan" etsek de, tablo bu.

Altyapı önemli tabii, onlar da şans bulacak. Orada da biraz daha tecrübe kazanmak ve çok daha güçlü şekilde geri dönmek lazım. Ali Yavuz Kol iyi örnek işte. 19 yaşında ve 1 sezonu güçlü bir şekilde oynayarak geliyor. Gerekli gelişimi gösterdi ve önü açıldı. Bu durum tüm gençlerimiz adına geçerli. Galatasaray'da yedek bekleyerek, U19 maçlarına çıkarak gelişim imkansız. Oynayabileceğiz x takıma kiralık olarak gidin, gelişim gösterin ve gelin.

Hasan Hüseyin Acar'a gelirsek. Kayserispor'da son dönemde parlayan birkaç isim var. Hasan Hüseyin Acar da onlardan biri. Takımın ligde kalabilme umudu taşıdığı haftalarda ortaya çıktı ve merkez orta sahada iyi iş çıkardı. Bu sezon 24 maçta 4 gol 2 asisti var. Merkez orta sahada, 8 numara gibi oynuyor ama 10 numara, hatta sağ kanat özelliği de var. 25 yaşında, düşünülebilir bir transfer gibi görünüyor. Hele ki yeni yabancı kuralında.

Trabzonspor ve Fenerbahçe gibi takımlarla da adı anılıyor. Top tekniği ve pas özelliği fena olmayan, çalışkan, şutör de bir futbolcu. Topla dikine çıkabilir, orta sahada hareketliliği sağlayabilecek bir isim. Normal şartlarda düşünmezdim ama orta sahanın yerli alternatiflere de ihtiyacı olacak. Yabancıları düşünsek de, şu an yedek olarak dahi gönül rahatlığıyla yazabileceğimiz isim sayısı az. Bu tarz yerli orta sahalar ister istemez konuşulacak.

4 yorum:

  1. Konuşulmasa iyi olur. Düşürüyor çıtayı. Fena futbolcu değil. Ancak Galatasaray da bir seviye yani... Bizde ezilir gider bu çocuk. Ligin başaltı takımlarında belki, orta sıra/alt sıra uygun olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yabancı kuralı ertelenince konuşulmaz artık.

      Sil
  2. Şu an sanırım en az alternatife sahip olan mevkimiz orta saha seri ve lemina da gidince iyice boşalacak. Sayısal olarak da orayı genisletmemiz lazım

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir