6 Temmuz 2020 Pazartesi

İnfaz sırası Sekidika'ya mı geldi?



İnfaz sırası Sekidika'ya mı geldi? Maç sonu yorumlara bakıyorum da, geçen haftalarda Okan Kocuk için yazılanların aynısı. Sahada bir şeyler yapmaya çalışan, mücadele eden herkes ısrarla infaz edilmeye çalışılıyor. Sekidika için de "Galatasaray'ın futbolcusu değil", "onun gibi 1.Lig'de tonla futbolcu" var yorumları okuyorum. Fiyat / fayda noktasında kimse düşünmüyor. Genç, 0 bonservise aldığın, ya tutarsa dediğin bir isim. Zarar etme şansın yok, altını tekrar çiziyorum.

Oyuna girdiği maçlarda da kötü oynadığına inanmıyorum. Çabalıyor, bir şeyler yapmaya çalışıyor. Gaziantep FK karşısında Onyekuru'ya al da at dediği bir top var, maçı bitiriyordu. Başakşehir karşısında da çabaladı, Trabzonspor karşısında da. 10 kişisin, hücum düzenin diye bir şey yok. Adam bir sağda, bir solda. Top taşımaya çalışıyor ama etrafında kimse yok. 6 kişi çalımlayıp, gol atması bekleniyorsa da daha farklı maliyetleri konuşmamız gerekecekti.

Ham, işlenmesi gerekiyor. Zaman içinde bu sağlanacak. Yeni sezonda x bir takıma kiralanacağını ve orada forma bulacağına inanıyorum. Sonrasına da bakacağız. Kötü değil, potansiyelli. En azından özverili diyelim. "Kurtarıcı" gözüyle bakıldığı işin şu günlerde linç ediliyor. Oysa ilk imza attığı gündeki beklenti unutuldu, gelecek adına farklı şeyler konuşuyorduk. Aynı ruh Emin Bayram için de "çok şişirdiğiniz Emin Bayram'ı Sorloth karşısında gördük" diyecek halde.

Beklentiler unutuluyor, herkese kurtarıcı gözüyle bakıyoruz. Pandemi öncesinin iyi isimlerinden olan Ömer Bayram da bu uğurda yerden yere vuruluyordu. Futbolcunun kapasitesi ve beklentiler unutuldu diyebilirim. Sekidika da bu haftaların "yeni linç yıldızı" işte. 2 hafta önce Okan Kocuk, Saracchi gibi isimler bu yoldan geçiyordu. Kim oynasa aynı şey olmaya devam edecek gibi. Emre Akbaba için dahi "meziyetsiz" yazıldı. Az salın da top oynasın şu adamlar.

Her puan  kaybı sonrası, hakkı yenen bir futbolcunun hakkını aramaktan sıkıldım. Feghouli kötü oynar ve kırmızı yer, Trabzonspor maçının en iyilerinden biri olan Belhanda da yanına paket edilir. Sırf geçmiş haftaların kiniyle. Gitmeli, konu o değil. Yazdığım şey maç yorumu. Şu ortamda genç oynatmak cidden zormuş, anında "futbolcu değil" yorumları geliyor. Hocayı bu noktada eleştiriyorduk da, adam haklıymış.

14 yorum:

  1. aaa öyle deme burak. burası gs. burada "gs seviyesi" var. burada sabır asla olmaz. burada oyuncu asla yetişmez. gs büyük takım gider parayı basar mane gelir.

    bu adam çöp! okan da çöp! ömer de çöp! taylan da çöp! burası gs herkes kendine gelsin. kroos falan buraya gelmek için can atıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabır yok, beklentiler abuk noktalarda. Kimse fiyatla alakalı düşünmüyor bile.

      Sil
  2. Terim her zaman haklı çıkıyor. Ve biz en küçük şeyde onu da eleştiriyoruz. Ama hakkını da teslim ediyoruz

    YanıtlaSil
  3. Sekidika konusunda ise katılıyorum. Umut vaat eden bir oyuncu yoklukta oynatılabilir, kendini gösterme potansiyeli var. Maliyet açısında da çok uygun. Biraz zaman tanınabilir düşüncesindeyim ama kalite olarak tabi yetersiz bunu herkes kabul ediyor. (Alp)

    YanıtlaSil
  4. ben kendisinin potansiyeline inanıyorum. ama 1-2'den sonra bi atak şansı oldu, sekidika'dan topu taşımasını beklerdim, o ise ayağından fazlasıyla açtı topu ve kaleciye kadar gitti top. orada çok sinirlendim. arkadaşımda yanımda " bu mu senin övdüğün oyuncu, amatör topçu " dedi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tutunur, tutunmaz değil konu. Fiyat / fayda bakıyorum ben.

      Sil
  5. Trabzon ligin en iyi futbol oynayan takımlarından birisi ve onlara karşı hücum düzenini tek başına Sekidika'nin yapacaklarına bıraktık maçın belli bölümlerinde. Oyuncu da ne yazık ki o tecrübeye sahip değil.

    YanıtlaSil
  6. Burak eleştirenlerden biri de bendim.Şu an yazını okuyunca hak verdim.Fiyat/fayda tamam ancak bize pişmesi gereken oyuncu değil kiraya gidip gelince değişim gösteremeyen oyuncular gerekli değil.Bir sporcunun veyahut futbolcunun oyun aklı takım seviyesinde olmalı.Eyvallah Sedika yetenekli kumaşı var.Sürati var.Bunlar GALATASARAYIMIZA YETERLİ OLUYOR MU?Fiyat/ fayda demişsin.O zaman bu altyapımızdan neden Avrupa kulüplerindeki gibi her sene bir kaç oyuncu çıkaramıyoruz.Nerede eksikliğimiz var.Yurtdışındaki takımlar 16 sında 17 sinde yıldız üretiyorken kendi rezevlerinden biz ham işlenmeli diye yabancıya yatırım yapıyoruz.Bari kendi gençlerimiz o aşamaya gelsin.Bu sadece büyük kulüplerimizin sorunu değil.Ülkemizle ilgili sıkıntı.Ayrıca Fatih Hocamız net mesaj veriyor 10 yedek oyuncuyu kaç haftadır tamamlamadı.Altyapıdan Bir 3.kaleci Bir Emin Bi de Yunus.Elin yabancıları 16 17 18 de gelişim gösteriyor.Bizim ülkemizde 23-24 yaşındaki oyuncularımıza genç diyoruz:( Semih yıllarca nöbetçi golcü diye kulübede paslandı genç golcü Semih dendi.Beni üzen ve sinirlendilenler de bunlar maalesef.Yetenekli oyuncularımız var lakin onların çıtasını üst seviyeye çıkaramıyoruz.Nadiren çıkıyor altyapımızdan.Çoğu 2.lig ve 3.lig oyuncusu oluyor:( O zaman kapatalım altyapıları portonun benficanın taktiğini uygulayalım.Saygılarımla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kiralık gitti mi Jesse peki, dur bir izleyelim :)

      Sil
  7. Fiyat / Fayda noktasında kimse düşünmüyor demişsiniz ama sırf zarar etmeyeceğiz diye de oyuncu mu deneyeceğiz , yani Galatasaray forması giymek bu kadar ucuz mu ? kolay mı ? sekidika'dan bağımsız söylüyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyeceksin yerli gelince, ucuzluk değil. Sonra x aldığında biz neden görmedik oluyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir