31 Temmuz 2020 Cuma

Jefferson Lerma & Galatasaray, her ne kadar kiralık transferlere soğuk baksam da


Her ne kadar "kiralık futbolcu" çok içime sinmese de, yol yine oraya doğru çıkıyor. Jefferson Lerma'yla alakalı transfer haberleri var ve kiralık olarak istediğimiz yazılıyor. Geçtiğimiz sezondaki Seri, Lemina ve Andone gibi kiralık transferleri düşününce de bu tarz transferlere olmaz gözüyle bakamıyorum. Bournemouth'un küme düşmesi bunda en büyük etken. Galatasaray da o kanalı, Seri transferinde çok iyi işlemişti.

Kiralamanın da bir maliyeti var tabii. Ucuz işler değil. Futbolcunun yıllık ücreti ve kira bedeli ne kadar mümkün olur bilmiyorum. Sattığın kadar al varken de, kiralama bedelleri de işi zorlaştırabiliyor. Örnek veriyorum, bugün itibarıyla 1.5 milyon avroluk bir kira bedeli vermen dahi zor. Futbolcu satabilmen, elinin biraz daha güçlenmesi lazım. Günü kurtarmak bir de, yarın olduğunda yine sorun demek. Seri ve Lemina kalacak mı mesela, bugünün sorunları.

Jefferson Lerma, iddialı bir transfer olur. İhtiyaca da yönelik diyebilirim. Orta sahanın sertliğini ve temposunu yükseltmesi açısından önemli. Oldukça atlet, çalışkan ve sert. Galatasaray orta sahasında sertlik kaynaklı problemi çokça kez yaşadık. Pasör isimlerimiz olsa da, o isimlerden gereken sertliği bulamadık. Biraz Lemina'yı ayırırız ki, o da sakatlıklar kurbanı oldu. Ayrıca Lemina'yı biraz daha hücuma yaklaştırabilmeyi isterdim. Mevcut yapıda bu imkansızdı.

6 numara gibi oynadı ve bir yerden sonra stoperlerin arasından çıkmadı. Seri'yi oraya çektiğimizde ise geriden oyun kurma noktasında artı sağlasak da, sertlik problemi oldu. Lemina orayı süpüren bir isim. O olmadığında sorun yaşadık. Lerma'yla birlikte bu problemler aşılır. Müthiş bir pasör diyemesem de, seni hem geriden çıkarır, hem de oradaki sertlik seviyesini yukarı çeker. Çalışkan futbolcu, varlığı dahi takımın seviyesini yükseltir.

Seri ve Lemina gibi isimleri de iyi tamamlar. Tabii kalmaları halinde yazıyorum. Seri'nin odağı tamamen hücuma kayar, Lemina da biraz daha 8 numara gibi oynamaya başlardı. Biraz daha pres ve mücadele gücünü arttırmak zorundayız. Galatasaray'ın en büyük sorunlarından biri bu. Hareketsizlik bize çok şey kaybettirdi. Biraz olsun hareketlenen futbolcular bu yüzden parlamayı başardılar. Şimdi o seviyeyi arttırmak gerekiyor.

4 yorum:

  1. Ikinci yarida 3-1-4-2/4-4-2 ve Onyekurunun donusu sonrasi 3-1-3-3/4-3-3/4-4-2 donusumlu oyunumuz oldukca iyi sinyaller vermisti. O donem Leminanin ucludeki ve Serinin uclunun onundeki serbest rolu sistemin kilit noktasiydi ve ikisinden birisi yokken sistemi degistirmek zorunda kaliyorduk.
    Pandemi sonrasi donemde Taylani defans rotasyonunda izledik, belki Terim Taylani Leminanin alternatifi olarak dusunebilir zira kotu bir sinav vermedigi soylenebilir.
    Serinin onunde biri defansif, biri ofansif olmak uzere iki kanat ozellikli oyuncu kullandik, Omer ve Feghouli. Arda ve Emre Kilincin Feghoulinin rolunu ustenecegini dusunursek Lerma/Omer defansif ortasaha rolu icin iyi bir ikili olabilir. Gecen sene uzun sure tam da bu ozellikte baska bir kolombiyali orta sahanin pesinden kosmustuk, sonra sanirim bir Arap takimina transfer oldu oyuncu, burada da konusulmustu.
    Kerem'in Onyekurunun yerinde oynayacagini dusunursek aslinda cok ciddi bir bonservis odemeden, gecen sezondan daha alternatifli bir takim kurabiliriz. Zira Taylandan yeterince yararlanamamistik, bu sene Leminanin sakatlandigi donemlerde sistemu degistirmek zorunda kalmayabiliriz. Yine hic sans vermedigimiz Atalayi Serinin rolu icin alternatif olarak hazirlayabiliriz. Forvet rotasyonumuz zaten fazlasiyla yeterli, Diagne ve Babelden kurtulup Weissman gibi taze bir nefesle uc kupada sorunsuz rekabet edebiliriz. Bence Seri, Lemina ve Lermayi kiralik olarak kadromuza katmak cok akilci olabilir; ileride her ucunun yerine de Turk oyunculari hazirlayabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adam kalmadı ki, mecburen öyle oldu. Taylan Antalyalı aslında gole yakın bir 10 numaradır ama bizde stoper dahi oynamak zorunda kaldı. Bir şekilde evriliyor oraya. Başarabilirse kariyeri de uzayacaktır.

      Sil
  2. Orta sahaya hareketli mücadeleci bir isim kesinlikle lazım. Yoksa seneye de aynı filmi izleriz. Hatta bir de alternatif lazım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir