22 Temmuz 2020 Çarşamba

Kenan Karaman & Galatasaray, büyük beklentiler kurmadan yaklaşmak lazım


Geçen sezon içinde de konuştuğumuzu hatırlıyorum. Bu sezon ise daha gür bir sesle konuşacağız. Düsseldorf'un küme düşüşü ve transferin şartlarının olgunlaşması bir yana, yeni yabancı sınırı da etken olacak. Kenan Karaman gibi isimler doğal olarak değer kazandı. Milli Takım rotasyonunun bir parçası ve görev aldığı anlarda da "verilen rolü" iyi oynadı. Transferi söz konusu olursa da beklenti bu olmalı. Görev adamı olacak, fazla beklenti üzer.

Özel, iddialı bir futbolcu diyemem. Çalışkan, hem forvette, hem de sol kanatta oynayabilen, hareketli ve belli bir disiplini var. Umut Bulut'u düşünün. Bence iyi bir görev adamıydı. Ön alandaki çalışkanlığı önemliydi. Ne zaman ki olmadık bir maaş aldı, beklenti de doğal olarak büyüdü. Haliyle de insanlar istediğini alamadı ve hataları görür oldu. Kenan Karaman için bu paraları konuşmayız. Beklentiyi de doğru kurgularsak, istediğimizi alırız.

Galatasaray'a transfer olursa ağırlıklı olarak forvette oynar diye düşünüyorum. Kanatlarda rotasyon genişliyor. Kerem Aktürkoğlu'nu konuşuyoruz mesela, iddialı geliyor. Ali Yavuz Kol da aynı şekilde. Forvet gibi görünse de, bence çıkışını kanatlarda yapacak. Kenan Karaman ise Milli Takım'da ağırlıklı olarak sol kanat oynadı. O da biraz, Şenol Güneş'in forvet özellikli bir ismi kanada çekmesini sevdiğinden. Cenk Tosun ve Aboubakar gibi isimleri de Beşiktaş günlerinde böyle kullanırdı.

Galatasaray'da ise böyle olmaz, forvet oynar. Falcao kaldı diye düşünüyorum, hatta Diagne de alternatifi olur. Kenan Karaman ve Ali Yavuz Kol gibi isimlerle rotasyonu tamamlarız. Yeri gelir çift forveti de izleriz, o vakit Kenan Karaman'ın değeri artar. Çalışkan çünkü, Düsseldorf'ta da çift forvet oynuyordu ve orayı tamamlayan isim. İlk 11'de 3 yerli zorunluluğu da varken, bu tarz isimlerin değeri ister istemez artacak.

Kenan Karaman'ın serbest kalma bedeli var diye biliyorum. Türkiye'deki yabancı kuralı onların kazancı olacak. Bir anda teklifler yağacak ve rakam yükselecek. Eski düzende, çok daha düşük bir rakama alınabilecekti. Asıl transfer edilmesi gereken isim Kaan Ayhan tabii. Onun için de stoperlerden birinin satışı gerekecek. Kaan Ayhan konusunda para konuşur. Kenan Karaman işi ise bizi çok zorlamaz, olabilecek bir transfer.

6 yorum:

  1. Rakam yüksek olmadığı sürece almak mantıklı olur fakat söylediğiniz gibi yabancı sınırı nedeniyle rakamlar yükselecek. Anlamsız paralar verilecekse gerek yok. Hem oyuncunun yetenekleri hem de taraftar tepkisi oluşacak olması nedeni ile gelmemesi daha iyi olur. 2 milyon euro bile çok bence. Aşağı cekmek mümkün olsa daha da iyi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sinan Gümüş için dahi konuşulan rakamlara bakar mısın.

      Sil
  2. Bu tarz bir yerli forvet mutlaka gerekli. Milli takım maçlarında oynadığı kanadın bekini çok rahatlatirdi hep

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gelir mi bilmiyorum işte, o rotasyonda bir yoğunluk oluştu.

      Sil
  3. Saracchi ile devam edilecekse isabetli bir transfer olabilir. Ön alan mücadelesi çok kıymetli ve kanada sisirilecek toplarda fizik avantajı çok büyük. Ama maliyet büyük soru işareti. Bunun dışında gençlerin önünü de kapatacak. Ogulcan transferine bile soru işareti ile bakıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu doğru. Saracchi'nin savunma zaafına karşı iyi bir önlemdi. Ama rotasyon da kalabalıklaşıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir