27 Temmuz 2020 Pazartesi

Ligin 2. yarısında oynanan 2 devre gibi, pandemi öncesi ve sonrası


Ligin 2. yarısına gelindiğinde ise değişim kaçınılmazdı. Ligin ilk yarısındaki hayal kırıklığının çözümü, yine değişimde yatıyordu. Bu operasyonlar sık olmaya başladı. Lige kötü giriş, devamında yeniden ayağa kalkma çabası her zaman işe yaramıyor. Pandemi süreci olmasa bence yine şampiyon olacak olsak da, niye işimizi zorlaştırıyoruz ki? Lige hızlı girip, ilk etapta rahat hareket edilmiyor? Mutlaka hedef bu olsa da, kötü kadro mühendislikleri ve transfer politikası gibi konular tartışılmalı.

Takımın hızlanması gerekiyordu. Bunun da ilk yolu hücum hattının daha hareketli olması. Önde koşu atan futbolcu olmalı ki, Seri gibi isimler daha ön plana çıksın. Onyekuru bu yüzden transfer edildi ve bence önceki sezonunun çok gerisinde olsa dahi, varlığı fark ettirdi. Saracchi'yi de ekleyin buna. Mariano gibi daha teknik, oyun kurucu özellikli bir bekiniz var. Diğer bek de daha hızlı ve hücumu düşünen isim oldu. Haliyle orayı da dengeledik.

İlk etapta Mariano gider, Linnes devam eder diye düşünsek de, takımın hareket kazanması Mariano'yu da yükseltti. Doğal olarak da ligin 2. yarısına iyi girdik ve üst üste maçlar kazanmaya başladık. Bunun içinde Fenerbahçe deplasmanı bile var. İyi de oynuyorduk ayrıca. Oynanan futbol olarak bir önceki sezonun önündeydik. Bu süreçte yine sakatlıklar oldu. Onyekuru'nun sıtması, Saracchi ve Falcao'nun Konya deplasmanındaki sakatlıkları gibi. Her şeye rağmen telafi edebildik ve şampiyonluk havasına girdik.

Sivasspor deplasmanı var. Berabere kalsak da, oynanan futbol çok şey vaat etmişti. Maalesef pandemi süreciyle birlikte bütün ritm kaçtı. Beşiktaş beraberliği bu sürecin başlangıcıydı. Sonrasında verilen ara ve geri dönüşü kötü yapan bir Galatasaray. Hazırlık kısmında değilim. Çoğu maç var, gayet iyi oynadık ve kazanamadık. Bir de kazandırılmayanlar var. Rizespor ve Gaziantep FK maçlarında yapılanlarla birlikte 2 haftada fişimiz çekildi. 

Muslera'nın ayağı kırıldı, Andone'nin ayağı kırılmaktan beter oldu. Hazırlık dönemi Marcao sakatlandı, Feghouli'nin saçma kırmızısı ve aldığı ceza. Aynı şekilde Adem Büyük'ü de ekleyelim. Başakşehir deplasmanında elimizden geleni yaptık ve galibiyeti kaçırdık. Yine bakıyorum oynanan çoğu maç böyleydi. Trabzonspor karşısında dahi iyi başladık ama kırmızı kartla birlikte kırıldık. İddia bitince de takım saldı ve lig 6.'lığına kadar geriledik.

Mazereti yok tabii. Sezonu genel olarak yorumluyorum ve ortada büyük bir hayal kırıklığı var. Hikayesi ve kaosu bol bir sezon. Kötü başlangıç, sonrasında toparlanma dönemi ve şampiyonluğa duyulan inanç. Pandemi sürecinin başlamasından sonra ise kaçan ritm ve lig 6.lığına kadar geldiğimiz nokta. Bugün itibarıyla da yeniden değişim diyoruz. Üstelik ekonomik olarak çok daha zorlanacağımız ve yeni yabancı kuralının bize dayatacağı unsurlarla.

13 yorum:

  1. bjk maçlarını kazandı 3. oldu. bir sürü sorun var o takımda da. sergen yalçın bile hocadan daha parlak bir performans ortaya koyduysa şapkayı önüne koyup düşünecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette var. Bunu ben de yazdım, üstüne çok da tepki yedim. Futbolcuları kaçtı, gençlerle sahada kaldı ama müthiş bir birliktelik sağladı.

      Sil
  2. Her sezon çok kötü başlayıp, sonradan toparlamak veya toparlamaya çalışmak biz taraftarları da yordu. İyi bir planlamayla, iyi başlangıçlar yapılmalı artık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum. İyi planlama ve hızlı başlangıç gerekiyor.

      Sil
  3. Alakasiz bi sorum var hocam. Herkes Merih, Caglar, vs.. Emin Ozandan fazla komple diyorlar. Eyvallah. Ama ozan, 2 sene icinde, alt yapidan 11 million euro, sonra 15 simdide dunyanin belki en iyi takimi olan Liverpool diyorlar. Olursa, sence VVD ile nasil iki olur ? Milli takimda Merih veya Caglarin onune gecebilir mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabilir, niye olmasın. Ozan Kabak komple bir isim. Müthiş de bir top tekniği var.

      Sil
  4. Artık modern futbola ve temposuna ayak uydurmamiz lazım. Hep böyle sonradan açılmayla olmuyor. Yapılan hamleler de buna yönelik gibi gözüküyor. Omar, Saracchi, Emre Kılınç tempoyu yukseltebilecek ve koşu mesafesini arttıracak oyuncular. Kaan hamlesi ile 3lü defansa geçişi bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tempo, hareketlilik çok değerli. Etiketten uzak, daha mücadeleci isimlerle.

      Sil
  5. Açıkçası ben yine umutlu degilim transferler konusunda. 3 sezondur sahada futbol anlamında birkaç maç harici iyi oyun yoktu. Alabileceğin en iyi oyuncuları aldın ama uugun oyun bulamadı teknik kadro. Hatta lemina yı iyice geriye çekip orta sahanın düşmesine de sebep hocanın sorunlara çözüm bulamamasınin sebebidir. Olmadığı görüldüğü halde bunda ısrarı da sorunu devam ettirdi. Pandemi öncesi iyi dediğimiz dönemde dahi aman aman bir futbol yoktu bana göre. Bireysel yeteneklerle sonuca ulaşıldı. Pandemi sonrası ise felaket zaten. Umarım bu sezon da ilk yarıyı kayıp kapatıp ocak tranferi söylemleriyle geçirmeyiz. Kadro istikrarı forma adaleti sağlanmadığı sürece bu kısır döngüden çıkmak çok ta kolay görünmüyor. Öncelikle ihtiyacımız hocanın eski formuna dönmesi yanına iyi yardımcılar bulması iyi bir kondisyoner alınması ve hocanın eski cesaretine kavuşması. Genç oyuncuları mecbur kaldığında değil yetiştirmek için oynatmaya başlaması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ligin 2. yarısında müthiş bir oyun vardı, son 2 yılın üzerinde. Pardon müthiş az oldu, harika oynuyorduk. Fenerbahçe ve Sivas deplasmanları da müthiş imza olmuştu. Pandemi olmasa o hızla şampiyonduk. Ritm kaçtı, sakatlıklar geldi, hakemler kıydı geçti derken koptuk gittik. Hoca bence de hatalarından ders almalı ama iyi şeyleri de yazabilmek lazım ki, ısrarla kötü yazıldığında doğru eleştiri diyebileyim. Bunu yazabilenler var.

      Sil
    2. Burak bey kargaya yavrusu kuzgun görünürmüş hiç öyle akan kopan bir oyun yoktu bence kendimizi kandırmayalım ama o oyun bile bizi şampiyon yapardı kabul. Pandemi sonrası ise berbattı. Hakem de desek sakatliklat da desek ben her türlü hocaya yazdığını da düşünürüm. Motivasyon konusunda ustadır hoca ama onu göremedik. Görüşler farklı olabilir tabii ki ama asgari düzeyde de olsa objektif olabilmeyi başarmak gerekir. Hata 1 yapılır 2 yapılır ama daha fazla yapılırsa o artık hata olmaktan çıkar takıntı haline gelir hatta ahmaklık olur. Biz seyirciyiz taraftariz sahada oynanan oyunun aksayan yönlerini az çok görebiliyorsak hoca gibi tecrübesi dağlar kadar olan bir teknik adamın göremiyor olduğunu düşünmek bana garip gelir. Forma adaletini sağlayamadı kondüsyon konusu hep sorundu oyuncu değişikliklerinin gecikmesi anlamsız 4 3 3 ısrarı vs vs diye pek çok şey yazarız. Bu takım 3 sezondur bana keyifli bir oyun izletemiyorsa. Her macta 90. Dk ya kadar acaba gol yermiyiz maçı verir miyiz? Rakip şimdi atar da kaybeder miyiz stresi yaşamadığınız maç sayısı 1 elin parmakları kadar bile degildi. Hoca yı severiz sayarız büyük değerdir yönetime rağmen pek çok şey yapmaya çalışmıştır ama saha içine karşı odağını kaybetmek bir teknik direktör için doğru bir tavır değildir. O yüzden ısrarla söylüyorum önce hoca eski formuna dönmeli. Dönmeli ki o bildiğimiz taktik varyasyon değişikliği yapmaktan çekinmeyen genç oyuncuyu motive edip sahada aslanlar gibi oynaması sağlayan. Hiç beklenmedik anlarda yaptığı degsikliklerle maç ceviren hocayı görelim. Önce hoca form tutmalı yani.

      Sil
    3. Karga değilim, bana da bir şeyin bir şey gibi göründüğü yok :)

      Ligin 2. yarısında oynanan futbol, oyuncu yapısına göre sorunları olsa da güçlü ve iyi oyundu. Şampiyonluğa da gidiyorduk zaten. Hala orada yok şöyleydi, yok böyleydi yorumları çiğ kalıyor.

      Neredeyse koronayı da Fatih Hoca çıkarttı diyeceksiniz :) Pandemi dönüşü bence de kötüydük ama 2 maçta fiş çektiler, futbolcu kalmadı. Sonra motive olamıyor, kopup gidiyorsun. Buna da yapacak bir şey yok. Gemi karaya yanaştırılabilirdi ancak, bu da olmadı.

      Ben Fatih Hoca'nın tüm Galatasaray dönemine çok şükür şahit oldum. Hocayı asla 13 yaşındaki çocuklar gibi "motivasyon" konusuna indirgemeden yorumlarım. Nasıl bir taktik deha olduğunu da bilirim.

      Hataları var, bu sezon kadro mühendisliği başta olmak üzere bence de hatalı. Ligin 2. yarısında toparladı, yükseldi derken, ritm büyük kaçtı. Bu sezon da böyle oldu. Kredisi var, olmalı da.

      Bu takımın sana verdiği keyifle alakalı düşüncen senin, senin üzerinden Galatasaray yorumlayamam. Milyonlarca taraftar var. Ben 3 senede keyif aldığım zamanlar oldu, şampiyonlukları kutladım, hocanın başarabileceği işleri izledim. Şampiyon olmak, kupa kaldırmak da keyifli oyunun ötesindedir. Ben de isterim daha güçlü oyun, o da olur umarım.

      Ligin 2. yarısında, pandemiye kadar ben keyif alıyordum. Bu da beni ilgilendirir tabii :)

      Bu konunun da tartışması bitmiştir, çok tekrara giriyor :)

      Sil
    4. Aynen öyle tekrara girmeye gerek yok. Ikimizde farklı şeyler görüyoruz. Tesekkurler yorumlarınız için.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir