24 Temmuz 2020 Cuma

Marcao'yu değerli kılmak lazım


Marcao'yu değerli kılmak lazım. Elimizdeki en büyük değer olduğunu düşünüyorum ve kendisiyle alakalı kurulan hayaller büyük. Keşke imkan olsa da, kendisiyle çok daha uzun yıllar devam etsek. Maalesef şartlar buna el vermeyecektir ve ekonomik dar boğazda şu satışa ihtiyaç olacak. Tabi doğru teklifin gelmesi durumunda. Gelen ilk teklife değil, doğru teklife. O teklifin de geleceğine inanıyorum. Pandemi sonrası dev rakamları konuşmasak da, oldukça iddialı transferler gerçekleşmeye devam ediyor.


Marcao için de Galatasaray'ın beklediği bir rakam vardır. O rakamı görmedikçe transfere izin vermez. Sattığın kadar al, pandemi süreci, Şampiyonlar Ligi gelirinin olmayacak olması gibi zorlu durumlar var. Satış işini sadece transfer yapabilmek için düşünmeyin. Zararı kapatabilmek adına da bu gerekli. Elde edilen bonservis geliri kadar transfer yapılacak diye bir kural yok. En azından, gelirlerin düştüğü bu dönemde.

Luyindama / Marcao tandemi takımın en güçlü noktalarından biriydi. Önce Luyindama'yı kaybettik, sonrasında Marcao'nun oynamadığı haftalarda da sezonu. Donk, Luyindama'nın boşluğunu idare etse de, Marcao sonrası Ahmet Çalık büyük bir boşluk oldu. Marcao'nun yerini mevcut yapı içinde doldurmak imkansız. Sol ayaklı, topla çıkabilen, oyun görüşü yüksek ve oyunu da iyi kuran başka bir stoperimiz yok. Bu tarz stoper bulmak, transfer etmek de zor.

Bu yüzden de Marcao transferi gerçek anlamda bir scout başarısıydı. Böyle bir futbolcuyu sadece 4 milyon avro'ya transfer ettik. İsimsiz, kimsenin tanımadığı bir futbolcu. Geldiğindeki yorumları hatırlayın, neler yazıldı. 1-2 maça çıktıktan sonra ise herkesin görüşü değişti. Bugün de tüm Avrupa'nın takip ettiği ve bazı önemli takımların transfer listesine giren bir stopere dönüştü. Bu tarz transferlerin artması tek dileğimiz.

Luyindama / Marcao tandeminin bozulmasını bugün de istemem. Orada iyi bir uyum ve güçlü yapı var. Ciddi bir satış gerekiyorsa da, bu ikiliden birinin gidişi kesinleşir. O da Marcao olur diye düşünüyorum. Luyindama'nın sakatlığından kaynaklı bunu yazıyorum, nasıl geri döneceğini bilmiyoruz. Marcao'yla alakalı şu istatistik de önemli "Süper Lig'in maç başına en fazla başarılı dribling yapan ve en fazla ofansif birebir kazanan defans oyuncusu". Bu farkı da onun değerini arttıran unsur.

4 yorum:

  1. Gökhan ve Caner ikilisi bizim takıma nasıl olur ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Caner Erkin için yazmıştım, istiyorum. Saracchi varken, onun yedeği olması adına en iyi yerli. Gökhan Gönül'e yer yok maalesef, Linnes duruyor, sağ bek aldık.

      Sil
  2. Bence seneye 3'lu savunmayı ciddi bir şekilde düşünmeliyiz. Bunun için de Marcao da Luyindama da kalmalı. İkisini de seneye sakatlık vs bir durum olmazsa çok yükseltir bu sistem.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3-4-3 uygulanabilir bir kurgu, hele ki bekler bu tarzdayken.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir