17 Temmuz 2020 Cuma

Mert Yılmaz & Galatasaray, bu tarz transferleri sık göreceğiz


Yeni yabancı kuralı sonrasında bu tarz gurbetçileri daha sık konuşacağız. Doğru bir yorum vardı. 50 bin avro'luk gurbetçi bir anda değerini o kadar katladı ki. Yabancı kuralları için "ülke altyapısı" örnek gösterilse de, kulüpler çareyi daima gurbetçi futbolcularımızda bulur. Anadolu tarafında bazı açıklamalar dahi yapılıyor. Galatasaray açısından baktığımızda ise açıklamalar adına resmi transfer döneminin başlangıcı bekleniyor gibi.

Önceki haftalarda da çeşitli gurbetçileri konuştuk. Kerim Çalhanoğlu vardı mesela, sözleşmesi bitiyordu. Onu Schalke 04 kaptı. Medyaya bakınca, Bayern Münih'in 2. takımında forma giyen Mert Yılmaz ismi Galatasaray için yazılmış. 21 yaşında ve sağ bek pozisyonunda oynuyor. Bayern Münih'in 2. takımına da Leipzig altyapısından geçmişti. Türkiye U19 ve 21 Milli Takım formasıyla çıktığı maçlar var. 14 yabancılı düzende konuşulmazdı da, yeni yabancı düzeninde gündem olmak zorunda.

Galatasaray'ın Omar Elabdellaoui'yi transfer ettiği söyleniyor. Linnes'in akıbeti ise belirsiz. Kalacak gibi baksak da, gidişi de şaşırtmaz. Mariano ise sözleşmesinin bitmesiyle birlikte takımdan ayrılacak. Hatırlarsınız, bu rotasyon üzerine bir de Şener Özbayraklı hamlesi yapmıştık. "Ya tutarsa" üzerinden atılan, doğru bir adımdı. Kamp döneminde yaşadığı sakatlığın ardından tutunamadı. Bu saatten sonra da olacak gibi değil.

Sağ bek için yerli bir adım gerekli olabilir. Özellikle de genç bir yerliye kimse hayır demez. Türkiye içinde bu tarz bir yerli yok. Olanlar için de ciddi bonservis bedelleri konuşulacağı için bize uymazlar. Mert Yılmaz'ı ise transfer etmek mümkün. Bayern Münih'de şansı yok, 2. takımında da gidebileceği bir yer yok. 0 bedel + geri satın alma opsiyonuyla gelebilir. Ya da 2 yıl kiralanır, bitişine bir opsiyon konur. Jose Rodriguez'i aldığımız gibi, 0 bedel + sonraki satıştan yüzde 50'lik pay da görebiliriz.

Futbolcu hakkında çok fazla yorumum yok. Fena bir tekniği yok gibi, savunma tarafı da iyi göründü. Belli bir potansiyelden bahsediyorlar. Onu da görüp, öyle yorumlamak gerekecek. Anlatmak istediğim, bu tarz transferleri daha sık göreceğimiz. Gurbetçiler daha da değer kazandı, hatta değerlerini 3'e katladılar. Mecbursun da, alana neden diyemezsin. Almadığında da futbolcuyu Anadolu'dan alıyorlar ve bu sefer "biz neden görmedik" oluyor. Çünkü değerini 5-6'ya katlıyor.

4 yorum:

  1. Kerem ve Mehmet Ozcan gibi alt liglerden bir cok oyuncuya bonservissiz imza attirmisiz gibi bir haber gordum. Mert Yilmaz'i pek tanimam ama hayal kirikligi yaratan Sener yerine her turlu bir genci tercih ederim. Emirhan Civelek de 4 mac oynayip donmus. Keske su B takimlarini yapsalar da gorsek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mehmet Özcan'ı bilmiyorum, alacakları ödendi çünkü. O süreç biraz zorlayabilir.

      Sil
  2. Omar ve Mert Yilmaz'la sağ bek rotasyonunu rahat bir şekilde oluşturabiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mert Yılmaz'ı daha detaylı izlemek gerekiyor tabii :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir