3 Temmuz 2020 Cuma

Ne zaman sözün bittiği yer desem, o söze bir şekilde yeniden başlıyor



Muslera adına söyleyecek sözüm kalmadı. Ne zaman "sözün bittiği yer desem", o söze bir şekilde yeniden başlıyor. Kelimeler tükendi, şu büyüklük üzerine daha fazla ne konuşabiliriz. Adam alçılı ayakla geliyor ve reflekslerinin kaybolmaması adına çalışıyor. Yaş 34 ve profesyonellik üst düzey. Şu idmanı belki evinde de yapar ama bir yandan da takımın kaptanı. Takımı da yalnız bırakmıyor. Hastaneden çıktığı ilk gün de idmana koşmuştu.

Kimi örnek almak istersiniz sorusuna cevap verilmiş oluyor. Muslera'yı örnek alın. 7'den 77'e herkesin sevip, saygı duyduğu bir futbolcu. Ne mutlu ki kendisi Galatasaray'ın efsanesi ve bu formayı giymekte. Muslera'yı anarken, Galatasaray'ı da konuşmak durumundalar. Nagatomo'nun vedası yürek burktu, Muslera'nın şu fotoğrafı ise olabildiğince moral verdi. Beklenilenden erken döneceğine de inanıyorum. "Yeni kaleci" durumuna tekrar bir değinelim.

Ayağı kırılsa da, kaleci olduğu için avantajı var. X mevkide oynayan bir isme göre dönüşü ve hazır olması daha erken olacak. 6 ay diyorlar ama 3-4 aylık bir ayrılık bekliyordum. Ekim / Kasım gibi Muslera'yı izlemeye yeniden başlarız. Haliyle de yeni bir kaleci transferi, özellikle de yabancı olacaksa büyük lüks. Muslera döndükten sonra o yabancıyı ne yapacaksınız? Zaten kontenjan düşüyor, kısıtlı yabancı imkanınız olacak. Onu da tribüne çıkartacağınız bir kaleciyle mi harcayacaksınız.

Okan Kocuk'un da kötü maçlar çıkardığına inanmıyorum. Şanssız sadece, öyle anlara denk geldi ki. Başakşehir gibi bir deplasmana çıktınız, sizce kalede sırıttı mı? 1 tane hatası var belki ama onu da müthiş bir kurtarışla toparladı. Özelliği itibarıyla da büyük takım kalecisi işte. Ayağa oynuyor, kalesinde çakılı değil, refleksleri iyi. Oynadıkça daha da açılır. Yeter ki şu linç durumu bir kenara bırakılsın. Zaten idare edeceği çok uzun aylar da yok, Muslera dönecek.

Belki bir alternatif yerli alırsınız. O da olabildiğince tecrübeli olur ve Okan Kocuk'un arkasında olur. Okan Kocuk olur da 1-2 hafta olmazsa diye oynatırsınız. Altyapıdan gelecek genç kalecileri de oynayabileceği takımlara kiralarsınız. Israrla kaleci gündemi oluşturuluyor ve çok iddialı isimler yazılıyor. Bravo falan yazılıyor, şu ortamda ciddi lüks. Muslera 1 yıl olmasa neyse derim de, dönecek işte.

6 yorum:

  1. Kırık ayakla ligdeki çoğu kaleciden daha iyi oynar. En azından kalede Muslera var deyince korkutur.

    YanıtlaSil
  2. Çok özel bir adam. Yüksek performans, iyi profesyonel, kulübüne yüksek aidiyet, rakip taraftarın bile saygısını kazanacak bir kişilik, örnek aile yaşamı. Böylesi çok zor gelir. Yanılmıyorsam Mehmetçik vakfına 300 bin avro gibi bir bağış yapmıştı. Başlığındaki gibi sözler bu güzel adamı anlatmaya yetersiz. Umarım daha uzun süreler oynar.

    YanıtlaSil
  3. Muslera'dan 1 gün önce benim ayağımda da tiba ve fibula kırığı oldu.Açık yaralı kırık.Enfeksiyon kaptı.Tekrar Rize'ye yatırıldım.Diyeceğim şudur ki Muslera GALATASARAYIMIZ CANI CANANIDIR.Bence Ekim gibi eldivenleri Okan'dan alır.Ekime kadar Okan kalemizi korur.Bense sanırım sakat kaldım.Böyle sakatlıklarda sporcu olmanın pozitif tarafları oluyor.Vucut kendini toplayabiliyor.Doktor senin kırığın Muslera'da olsa futbol hayatı biterdi dedi.Hayat işte...

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir