14 Temmuz 2020 Salı

Savunma mı yapmaya çalışsın, yoksa hücum mu?


Seri'nin de 2-3 haftadır iyi oynamadığı doğru. Ligin 2. yarısıyla birlikte yükselen bir grafiği olsa da, son haftalarda biraz olsun sallanmaya başladı. İşin kötüsü yapacak bir şey de yok. Şu an orta sahada bir şeyler yapmaya çalışan tek futbolcu. Trabzonspor, Alanyaspor ve Ankaragücü maçlarını izleyin. Savunma mı yapmaya çalışsın, yoksa hücum mu? Galatasaray'ın kalitesi düştü, özellikle de hücum tarafında. Top oraya geldiğinde de bir şeyler değişmiyor.

Fenerbahçe deplasmanından bahsederiz mesela. Seri 6 numara gibiydi ve önünde Belhanda / Ömer Bayram ikilisi vardı. Şu an bu ikilinin formu da hiç iyi değil. Bugünlerde Taylan Antalyalı oynuyor, onun da mücadelesi, özverisi olsa da, o pozisyon için kalitesi yetmiyor. Seri tek başına demem bundan. Lemina zaten yok, sezonun yarısını sakat geçirdi. Ligin ilk yarısında, temposuz takım içinde tempo yaptığı için iyi görülse de, takım tempo kazanınca o da sırıtmıştı.

Seri ve Lemina üst üste biniyor diyorduk hatta. Hangisi kalsın kıyasının çıkma nedeni de bu. Lemina oynadığında 6 numaraya geçiyordu ve Seri 8'e kayıyordu. Böyle olunca da Seri'nin formu düşüyor. Seri'nin etrafında doğru bir yapı kurgulanmalı ki etkisi öne çıksın. Ön alan mümkün olduğunca hareket kazanmalı. Birileri doğru koşu atıp, bitirici olacak ki, Seri'nin oyunu yönlendirmesi ön plana çıksın. Ligin 2. yarısında bunu kazanmıştık, şu an yeniden kaybettik.xx 

Seri de doğal olarak kötü görülüyor. Bir de işin ekstra savunma yükü var. Orta sahada, sanki bir Suat Kaya gibi rakibe basmaya çalışıyor. Bu da efor kaybıdır, Seri bu tarz bir isim değil. Oyunun savunma tarafında da katkı verir ama ağırlığını hücuma aktarmak zorunda. Tek başına demem de bundan. Oyunun 2 tarafında mücadele etmeye çalışıyor, o mücadele içinde tabela yapamamasından daha doğal bir şey yok.

Seri'nin takımda kalmasını ve oyun yapısının onun üzerine kurulmasını isterim. Tabii çok daha doğru isimlerle. Ön alanın daha hareketli, bitirici isimlerden oluşacağı, orta sahada da doğru rol dağılımının yapılacağı bir yapı. 4-3-3 mü oynayacaksınız, Seri'nin yanındaki bir isim Mendy gibi rakibi bozacak, diğeri de Mensah gibi topu öne taşıyabilecek gibi bir isim olur. Bu isimler gelsin anlamında yazmadım, oyuncu tarzını anımsatmaya çalışıyorum.

12 yorum:

  1. Acaba hedefsiz kaldığımız için Fatih hoca bilerek mi üzerine fazla yük atıp performansını ve dolayısıyla bonservisini mi düşürmeye çalışıyor diye düşünmüyor değilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayatımda denk geldiğim en alakasız komplo teorisi.

      Sil
  2. 6 numara oynayacaksa savunmayı da iyi yapması gerekiyo. Ligimizin fiziki gerçeğini kabul ederek, oraya ayağı temiz, çapa özellikli transferi daha uygun buluyorum. Savunma yükünü öndeki 8 numaralara vermemiz durumu daha bi efor gerektirecektir, onlardan yaratıcılık beklerken.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çabalıyor, kötü yapmıyorki. Savunmada yok diyemezsin. Çapa olayı pas oyununda pek tutmuyor.

      Sil
  3. Serinin üzerine kadro kurmak bence işleri daha çok zorlaştıracak bir durum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zorlaştırmaz, aksine işini kolay kılar. Ne yapacağını bilirsin.

      Sil
  4. iyi futbolcu. alay ettiler ama gerçekten barça'da oynar. ben demiyorum xavi olur. ama oynar. çünkü etrafında hareket eden pas almayı bilen adamlar olur.

    gs'de ise hareket etmeyen kondisyonu yetersiz statik adamlar var.

    YanıtlaSil
  5. Bence üzerine takım kurulacak kadar iyi değil gitse de olur kalsa da

    YanıtlaSil
  6. Kondisyonu bu kadar düşük koşmayı hiç sevmeyen adamlarla oynarsak Seri değil en iyi dönemindeki Pirlo da gelse iyi oynayamaz. Kötü görüntü verir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimse oynayamaz. Ön alanda koşu atan kimse olmazsa o pası atamaz ve değeri kalmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir