18 Temmuz 2020 Cumartesi

Schürrle için tam da "ne kadar da Başakşehir transferi" diyorduk


Andre Schürrle'nin 29 yaşında futbolu bırakmasına herkes gibi ben de şaşırdım. "Artık kimsenin beni alkışlamasına ihtiyacım yok" diyerek bıraktı. Futboldan alacağımı aldım, bu saatten sonra futbol topu dahi görmek istemiyorum tadında bir açıklama. Kariyerine bakınca da yapacağını yapmış. Geride birçok kupa ve iddialı takım var. Son dönemi düşüş içinde olsa da, bugün devam ediyor olsa iddialı işler yapabilecek bir futbolcuydu.

Dortmund'la sözleşmesini fesih edince de, doğal olarak transferini konuşur olmuştuk. Arkadaşlarla konuşurken de aklımızdan "ne kadar da Başakşehir transferi" diyorduk. Başakşehir'in maddi açıdan sorunu yok ve bu tarz yabancıları çokça kez takımlarına kattıklarını görmüştüş. Şampiyon olacaklar, Şampiyonlar Ligi için de mutlaka iddialı hamlelerini göreceğiz. Schürrle de tecrübe ve kalitesiyle bu tarz bir transfer olabilirdi.

Tarzı da seviliyor. Tam bir kanat forvet işte. Gol özelliği yüksek, bitirici bir kanat. Sağda bu tarzda bir Visca var, solda da Schürrle olabilirdi. Başka takımlar için de adı geçecekti ama ben Başakşehir'e olur diyordum. Fenerbahçe'nin Max Kruse'den ağzı yandı, bu yönde bir işe girmezdi. Galatasaray'da maliyetleri düşürecek. Schürrle bonservissiz olsa da, yıllık ücreti zorlardı. Beşiktaş'ın da böyle bir maliyete gireceğini sanmıyorum.

Dortmund'un başarısız transferlerine pek denk gelmeyiz. En azından "kolay zarar etmezler" diyeyim. Futbolcu belki tutmaz ama aldıkları rakama satarlar en kötü. Schürrle ise büyük hayal kırıklığı oldu. Wolfsburg'dan 30 milyon avro'ya transfer etmişlerdi ve sözleşmesini karşılıklı fesih ettiler. Arada da Fulham ve Spartak Moskova'da kiralık olarak forma giydi. İstikrarını kaybetti tabii bu sürede, kademe kademe aşağı geldi.

29 yaş bir şey değil aslında, doğru takımda yeniden ayağa kalkabilirdi. Ülkemizde bu tarz futbolcuları diriltme merkezidir. Bu işi bir tek Galatasaray beceremez. Bu yönde aldığımız futbolcuyu bir tek biz ayağa kaldıramıyoruz. Schürrle'nin bu yaşta futbolu bırakmasının alt metnini merak ediyorum. Dortmund'un bir dönem Bayern'e özenip, iyi Almanları toplayalım mantığının bir ürünüydü. Yine de böyle bir hayal kırıklığını kimse düşünmezdi.

4 yorum:

  1. Türkiye Ligi'nde çok iyi iş yapacak bir tarz. Fatih Hoca d sever bence bu tarz bir oyuncuyu. Belki geçen sene Babel'den beklenen Schürrle'nin yapabilecekleriydi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maliyet işte, o sorun. Direkt yıllık 3 milyondan açılıyor kapı.

      Sil
  2. Alman dürüstlüğü, deisler marcell jansen simdi de schurrle isteseler arap türk rus takimlarindan 3-4 yıllık dolgun ücretli son bir sözleşme kapabilirlerdi yapmadılar sahada eskisi gibi olmadıklarını açıkça itiraf edip emekliye ayrılmayı tercih ettiler kimi kendine bakar 35 e kadar da oynasın ama serip para alan eski yıldızlarda vardi çokça hem de. Sneijder gibi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gideceği yer yok, heves kırılmış. Erken yaşta bıraktı. Ben saygı duyuyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir