28 Temmuz 2020 Salı

Silviu Lung Jr. & Galatasaray, illa yabancı kaleci transfer edilecekse


Kayserispor ligden düşmüş olsa da, bazı futbolcuları bu ligde, üstelik iddialı takımlarda devam edecektir. Lung da onlardan biri. Bana göre ligin en iyi kalecilerinden biri. Yabancılar açısından baktığımda da, Muslera'nın arkasında 2. sıraya yazarım. Çok çabaladı, belli noktalarda tek başına dahi ayakta kaldı ama nefesi yetmedi. Günü geldiğinde, maçın tüm seyrini değiştiren kalecilerden. İstikrarı iyi, çizgisini bozmaz ve işini yapar.

Galatasaray için de kaleci gündemi yoğun. Okan Kocuk'un güven kırdığından söz etmiştim. İlk etapta onun devam etmesini ve arkasına tecrübeli bir kaleci gelebileceğini düşünüyordum. Bugün ise gelecek kalecinin Okan Kocuk'un önünde olacağını söyleyebilirim. İlk hedef de mutlaka yerlidir. Volkan Babacan ismi konuşuluyor ama bonservisi olduğu için o kadar kolay bir transfer değil. Mert Günok & Volkan Babacan ikilisi iyi rotasyon, Başakşehir de direkt olarak rakibine bırakmak istemiyor.

Sinan Bolat var bir de. Onun bonservisi elinde ve avantajı orada. Tecrübeli, bildiğimiz bir isim. Galatasaray'a zamanında gelip yapamayanlardan. Bu yüzden de istikrarına güvenemiyorum. Yeni yabancı kuralının ardından kaşesini büyütmüştür, o noktada bizi zorlayabilir. Beşiktaş gibi takımlarla da adı anılıyor. Muslera döndükten sonra, Sinan Bolat gibi bir ismin takımda kalması doğru mu bilemedim. Volkan Babacan'ın avantajı, Fatih Hoca'yla olan yakınlığıydı.

Başka da yerli yok zaten, hepsi bonservisli. Bizim de bonservis verebilecek lüksümüz yok. Haliyle de "geçici çözüm" olarak yabancı kalecileri konuşuyoruz. 1 hakkı böyle kullanıp, Muslera dönene kadar ki süreci geçirmek hedef. Beto ismi konuşuldu, anlaşma sağlandı denilmişti. Pek ihtimal vermedim. Tarz olarak doğru olsa da, artık 38 yaşına geldi ve iyiden iyiye düşüşte. Günü kurtarayım derken kaybetme ihtimali de olabilirdi.

Hiç istemesem de iş yabancıya doğru gidiyor. O noktada da doğru tercihler Lung ya da Sehic gibi kaleciler olur. Lung'un da sözleşmesi bittiği için gündeme gelebilir. Muslera dönene kadar ki süreci de gayet iyi atlatırız. Özellikle de günü geldiğinde maçın seyrini değiştirir. Refleks olarak çok iyi, hamle zamanlaması yerinde ve kalesine üst üste pozisyonlar geldiğinde daha da ısınıyor. Kayserispor'dan biliyoruz, herkesin mutlaka bir yorumu vardır. İlla yabancı olacaksa, bu tarz isimlere yönelmek gerekir.

12 yorum:

  1. Okan konusunda ilk maçlardan itibaren dedim sezon sonu anlayacaksınız diye keşke haklı çıkmasaydım, neredeyse 3. kaleci olabilecek düzeyden bile uzak, bu takıma uygun birisi değil seviye farkı var. Lung konusunda çok haklısın alınabilir takımda görmek isterim. Yerli olacaksa Volkan Babacan kesinlikle takıma kazandırılmalı. Muslera gelinceye kadar bu isimler idare edebilir Türkiye kupası maçları içinde gayet uygunlar. Son dakika olarak Volkan Babacan'ın Beşiktaş'la anlaşma ihtimalinden söz ediliyor. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kocuk konusunda haklı çıkmadın. Kocuk kötü değil, 2-3 nokta harici de ortalama bir performansı vardı. Ama öyle algı oluşturdunuz ki, şu tablo kaçınılmaz oldu. Senin için demiyorum, seni okuyan sadece benim. Sosyal medyada bu algı çoktu.

      Sil
    2. bu anonim arkadaş volkan babacan'ın yediği golleri gördü mü acaba? 2 senedir oynamadı ve hali ortada.

      okan gibi genç ve gsli bir isim yerine fbli volkan'ı istemek çok ilginç. okan olabilecek en kötü durumda kaleye geçti.

      Sil
    3. Takıldı maalesef, çözülmüyor :(

      Sil
  2. Abi 6 aylik søzlesmeyle iyi 33-37 yas arasi iyi kaleci alinir. Carrasso 600 bin euro'ya gelmisti yillik. Monaco'nun iki yasli klas kalecileri bosa cikti. Diego Benaglio ve Danijel Subasic. Yillardir Monaco'dalar. Iyi bir profesyoneler. Ikna etmek zor degildir bence. Carrasso gibi yillardir ayni takimda, ayni sehirde yasadiktan sonra parasina bakmadan baska sehir ve kultur gørmek isteyen oyuncular az degil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de alınır ama yabancı sayısı indiği için, yabancı kaleci işi problem oluyor.

      Sil
  3. 55 gol yemiş bi kaleci iyi mi acaba?

    YanıtlaSil
  4. Kaleciye para vermeye gerek yok. Önündeki savunma adam gibi dursa Okan da ideal bir kaleci olur. Takımın hepsi dökülürken Okan ne yapsın. Bence Muslera gelene kadar Okan'la devam edilmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de yok, bonservisi elinde isimleri düşünelim. Okan'la devam etsen dahi alternatif gerekir.

      Sil
  5. Kaleci oynadıkça açılır refleks geliştirir kas hafızası oluşur. Okan aylarca oynamadı ve kaleye geçtiği an muslera olması bekleniyor. Kabul bu adam muslera değil ama kötü bir kaleci de değil. Defans bile defans oyuncularından oluşmuş değildi okan oynamaya başladığında. Bursaspor da gayet iyi bir performansı vardı ve o performans onu buraya getirdi. Yorumların fazla acımasız olduğunu düşünüyorum. Sanki bütün maçları okan yüzünden kaybettik. Top kaleye gelene kadar diğer 10 adam ne yapıyordu peki? Alternatif yaratılsın tamam ama yabancı kontenjanını da bunun için kullanmak doğru gelmiyor bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açılır da, kötü zamanda kaleyi aldı ve güven kırıldı. Yerli de kimseyi alamıyoruz, öyle bir isim yok. Fikstür çok sıkışık, tek başına Okan Kocuk'la devam edemeyiz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir