11 Temmuz 2020 Cumartesi

Sizi bilmem de, Diagne'yi ciddi anlamda bekler oldum


Sizi bilmem de, Diagne'yi ciddi anlamda bekler oldum. Galatasaray'da ciddi anlamda şansı olduğuna da inanıyorum. Kendisiyle alakalı en büyük handikap, son resmi maçını aylar önce yapmasıydı. Sosyal medyada gördüğümüz idman görüntüleri bir şey ifade etmez, fizik olarak ne durumda olduğunu bilemeyiz. Maç eksiği ise kesin, o konuda handikabı var. Sezon başındaki idmanlarda ilk günden bu yana yer alması gerekecek. Kamp dönemi kesin olarak kendisini göreceğiz.

Maddi anlamda sorunlu bir döneme giriyoruz. Satış olmadan transfer zor. Satış olduğunda ise iddialı transfer yine zor. İşin forvet tarafında da sorunlar olacak. Falcao'yla alakalı ayrılık beklentisi var ve bonservisi geçtim, maaşından çıkıldığı an bu işe hayır denilmez. Andone de ayrılıyor derken, elde kalan tek isim Adem Büyük. Bu da forvet rotasyonu için en az 2 iddialı transfer gerekir demek. O 2 isimden 1'ini en azından Diagne'yle geçebilmek lazım.

Diagne'nin hal ve hareketlerini beğenmeyip, futbol noktasında beğenen taraftaydım. Galatasaray formasıyla da bu durum böyleydi. Israrla kötü görülmek istendi ve eleştirildi. Diagne de tabii hal ve hareketleriyle bu eleştirilere çanak tuttu. Şampiyonluk kutlamasında yer almaması, hastam var dediği yerde çekindiği fotoğraflar pek kabul edilemezdi. Geri döndüğünde de oynadığı 2-3 maçtaki kötü görüntüsü sonrası kiralık da olsa takımdan gönderildi.

Diagne'ye ödediğimiz bonservisi çıkarmamız zor. Şu an satıyor olsan da elde edebileceğin en iyi bonservis geliri 3-4 milyon avro civarı olur. Diagne gibi bir ismi bu paraya göndermeye değmez diyorum. Onu iyi haline getirdiğimizde, en kötü ihtimalle 7-8 milyon avro'ları görmek lazım. Bu yüzden de takımda kalsın ve katkı alalım tarafındayım. Galatasaray forması giydiği dönemde yine kritik golleri var, hem de değişmeye başlamış oyun tarzıyla.

Hoca onu biraz daha mücadele içine atıyordu ve rakip yarı sahada gezdiriyordu. Açtığı alanları da Feghouli ve Onyekuru doldurup, şampiyonluğu getirmişti. Diagne için Kasımpaşa günlerine o kadar alıştık ki, topa her dokunuşu gol olsun istedik. Haliyle de eleştiriler beraberinde geldi. Bakış açısını da biraz olsun değiştirmek gerekiyor. Diagne'ye ciddi anlamda güvenemeyiz, bunu ben de biliyorum. Şu aşamada yapabilecek çok fazla bir şey yok.

19 yorum:

  1. bu adamın tam 3 yıl daha sözleşmesi var. yıllık ücreti gayet makul. süper ligde gol atabildiğini açıkça ispatlamış. pardon ama daha ne olacak??

    evet arızalı biri şüphesiz. ama terim bu adamı idare edemez mi? bence eder. ne arızaları oynattı. hoca burada kulübü düşünmeli.

    diagne sıkı bir idman yemeli ve bu takımın golcüsü olmalı. en mantıklısı bu. bu yatırım göz göre göre çöpe gidiyor yazık olacak.

    adam mesela şu neden florya'da değil? nerede ne yapıyor? idman mı yapıyor yoksa eğleniyor mu? bunlardan bile haberimiz yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Arkadas son cumlesiyle guzel bir konuya degindi. Nedense yillardir hic kimse konusmuyor bu konulari. Galatasaray, yada Fatih hoca yillardir kiralik giden (gøzden cikarilmis oyuncuyu) geri idmana neden cagirmaz kiralik søzlesmesi bittiginde? Su an Babel, Diagne, Maicon takimla idmana cikmali. Her ne kadar gøzden cikarilmis olsalar da.Takim tatile ciktiginda onlar da cikar. Su an idmanda olmalari lazim. Cok yanlis yønetiyoruz bu konulari. Monaco Onyekuru'da en dogru olan yapti.

      Sil
    2. "Hoca burada kulübü düşünmeli" yorumu ne kadar yanlış. Sonra yorum yayınlanmadı ama küfür etmedim ki deniyor. Yayınlamam yani. Sen 1 düşünüyorsan, hoca 15 düşünüyor bu kulübü. Hem de 40'ı geçen yıldır. Ne anlatıyorsun abi.

      Sil
  2. falcao 10 tane atıyor seviniyoruz. bu adam 3 sezonda 45 gol atmazsa anırırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne'nin oyununu doğru okumak lazımdı, bunu yapamadık.

      Sil
  3. Problemli bir tip idare edilmesi zor oyuncu profili
    Fatih hoca adam eder diyoruz ancak hoca da bir yere kadar boyle oyuncularla bas agritmamak gerekir
    Ancak kendine çeki düzen verirse başarılı ola bilir
    Görünen o ki Falcao gidici
    Forvette
    Diagne
    Ali Yavuz
    Adem
    Ogulcan
    Ola bilir. Ancak 7_10 civari teklif gelecekse bence düşünmeden degerlendirilsin.. yari maaşına scout transferi yapila bilir diye düşünüyorum
    Açıkçası gönlümden geçen gelecek sezon daha çok Ali Yavuza şans verilmesi arkasindanda Oğulcan 2.forvet ola bilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir kere de hocanın işini kolaylaştıralım, sürekli zoru istiyoruz :) Yine de Diagne konusunda geri adım atacak gibiyiz, geri dönmeli diyorum.

      Sil
  4. Diagne'yi hoca kazanmak isteseydi yazın kazanırdı. Problemli. Ağır top saklamayaz, sırtı dönük oynayamaz, zaten pres oyununda da yok. Boşuna vakit harcamaya gerek yok kendisi yerine Ademi 100 kere tercih eder hoca Falcao ve Diagne'den çıkmak öncelik olmalı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Top saklar, sırtı dönük oynar. Servisçidir ki bunu Feghouli de dile getirdi.

      Sil
  5. Gomis gelse 1 2 sene Diagne ile oynasalar kötü olmaz mı ki?

    YanıtlaSil
  6. adamı iyi beslesinler , yine leblebi gibi gol atar bence. falcao sakat; kesinlikle gönderilmeli. birinci forvet olarak ona güvenemeyiz. şu mali tabloda iyi santrafor bulmak da zor. elimizde diagne varken kullanalım. onu eleştiriren arkadaşlara da bi hatırlatma yapayım. yarım asırdan fazladır oynanan ligimizde yabancılar içerisinde gol rekoru diagne'ye ait.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne de oyun yapısı içinde rolünü fena yapmıyordu. Bunu görmedik maalesef.

      Sil
  7. Güzel konuya deginmissin hocam, bence de 3, 4 milyon Euro bandinda daha iyi forvet bulunmasi imkansiz kesinlikle faydasi olur hatta su dönem olsaydi halen ilk 2 icin mücadele veriyor olabilirdik zira Falcao ve Andone'den istikrarli verim alamadik koca sene ana forvet tribün icin alinan Adem oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha iyisini almak zor ve yok parasına da Diagne'yi göndermeye gerek yok.

      Sil
  8. Falcao giderse Adem Büyük'le birlikte forvette ikisi değişmeli oynayabilirler. Transfere de gerek kalmaz. Bunu Adem Büyük'e daha çok güvenerek söylüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 isim daha gerekir oraya, 2 kişiyle forvet rotasyonu dönmez.

      Sil
  9. Bence de dönmeli mutlaka katkı alınır ancak en önemlisi onu zorlayacak hatta forma için mücadele etmesini sağlayacak profilde ve farklı oyun tarzına da yatkın bir forvet tipi de şart. Zaten bu zamanda en az 2 3 formasyonu karşılayabilecek kadro derinliği de şart inşallah gerektiğinde 2sini birden kullanabileceğimiz bir oyuncu buluruz. Bu falcao olur mu onu hiç bilemiyorum çünkü sakatlık konusu tüm hayal edilen işleri kolayından çöpe atıyor.
    İstikrar önemli

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki, tek başına olmaz. Alternatif üretmeli, formayı cepte görmemeli.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir