26 Temmuz 2020 Pazar

Transferi kesin olarak görülen Maicon'dan, şimdi ne yapacağız Maicon'la


Transferi kesin olarak görülen Maicon'dan, şimdi ne yapacağız Maicon'la diyelim. Maicon'un, Al Nassr formasıyla öyle bir 1.5 sezonu geçti ki, dedim herhalde futbolu da orada bırakacak. 1.5 sezonu müthiş geçti ve çok başarılı oldu. Arada kazandığı şampiyonluk da var. Orada devam edeceğine kesin gözüyle bakıyordum. Onun bu iyi görüntüsü de, maddi açıdan bizlere hayaller kurdurttu. 3 milyon avro'ları düşünür olmuştuk. Suudi Arabistan piyasasının söz konusu olduğunu düşününce.

Nasıl pazarlık yapıyoruz bilmiyorum. Suudi Arabistan takımlarında çok para olmasına rağmen, sonuçta adamlar da keriz değil. Maicon'dan kurtulmak istediğini biliyorlar. Hele ki son yabancı kuralının ardından kurtulma arzun daha da arttı. Paraya ihtiyacın var, işi bir nokta da satalım da kaça giderse gitsin noktasına getireceğimizi biliyorlardı. Biz de tok satıcı rolünde, Maicon'un oradaki iyi performansı ve isteniliyor olmasına bağlı süreci ilerlettik.

Gün itibarıyla geldiğimiz noktada restleşme var. Biz hala o roldeyiz. Al Nassr ise futbolcunun serbest kalıp gelmesini bekliyor olabilir. Maicon'un 2.2 milyon avro'luk maaşını da düşününce elimiz kolumuz bağlanıyor. Maicon için Galatasaray'da 1 yıl daha devam ediyor olmak da geçerli bir sebep. Yine büyük kazanacak, Galatasaray da iyi bir takım. Elimiz kolumuz bağlı yani. Bu transferde de istediğimizi alamayacak gibiyiz.

Satmak için yine elimizden geleni yaparız. Rakam ise 1 - 1.5 milyon avro'lara inerse şaşırmam. Tok satıcı rolü maalesef işe yaramaz. Eldeki stoperlerden birinin gidip, Maicon'un onun yerine kalması düşüncesi ise akıllara gelir mi sanmıyorum. Gözden çıkarıldı artık, geri dönüşü zor. Paraya da ihtiyaç var. Şu bahsettiğim miktar dahi transfer için ihtiyaçtır, elimizi rahatlatabilir. TL bandına çevrilince ortaya yine iyi bir miktar çıkar. 

Maicon'un geri dönüşü iyi bir haber değil. Umarım bu restleşme sorunu çözülür ve transfer bir şekilde gerçekleşir. Ondan gelecek paraya ihtiyacımız olacak. Şu aşamada, kadroda düşünmediğimiz ve maliyetli bir yabancıyı kaldırabilecek gibi değiliz. Hazır piyasası var ve iyi durumdayken de bu satışı gerçekleştirebilmek gerekiyor. İş biraz da yönetici mahareti diyebilirim. Bu konularda oldukça zayıfız. Geçmiş de kötü örneklerle dolu.

8 yorum:

  1. Donkta kalırsa toplam 7 stoper olacak,daha kaan Ayhan,Semih Kaya isimleri geçiyor forvetde de 4 isim var,kanat sayısı da yükselecek gibi duruyor,yüksek maaşlılardan belhanda ve diagne nin gideceğini düşünüyorum sadece,feg gitmez 10 m lik 2 sene kontrati var neden gitsin,falcao nun 18 mlik 2 senelik kontratı var,babel de aynı şekilde bide yaşı da var kim alcak Amerika dışında,hocanın işi zor bakalım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Stoper durumu ayarlanır, bakarsın gidenler olur. Kaan Ayhan'ı sırf stoper de düşünme.

      Sil
  2. Oynatalim bir sene daha bence biz buna karar verince bir şekilde kapimiza dayanıp oyuncuyu almak isterler

    YanıtlaSil
  3. Maicon'u severim kişilik olarak da, oynadığı oyun olarak da iyidir işimize yarar ancak işin maddi boyutu tabi farklı bir olay. Lyiundama ve Marcao oynar. Donk ön tarafa geçer. Diğer stoper dediklerimizle yollar ayrılabilir. Maicon iyi bir yedek de olur as da olur ama geleceğe bir yatırım olmaz sezonluk oynar. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de severim ama burada bir geleceği yok gibi.

      Sil
  4. hepsi cenk ergün transferi. belhandaya 10 mm bonservis 4 mm maaş, maicona 8 mm bonservis, feghouliye bonuslarla 5mm maaş verilirse kusura bakmayın da ben de getirirdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Paran varsa transfer yapmak o kadar kolay ki. Yeter ki harca.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir