25 Temmuz 2020 Cumartesi

Transferin ayak sesleri


Transferin ayak sesleri diyelim. Hoca mesajı veriyor. Gerçi bildiğimiz, beklediğimiz noktalar. Bazı isimleri konuşuyor, neyin ne olması gerektiğini az çok düşünüyoruz. Çıkan haberlerle de bunu harmanlayınca, sonuç ortaya çıkıyor. Hocanın maç sonu "transfer" açıklamasıyla da bu ortaya çıktı. Değişim yaşanacak, bu değişim de mümkün oldukça maliyeti düşük şekilde gerçekleşecek. Yabancı kuralı kaynaklı yerli ağırlığı ister istemez olacak. O yerliler içinde de taraftarın karşı duracağı isimler mutlaka görünecek.

"Kimse merak etmesin, iyi bir takım kuracağız ve mali tabloya da dikkat edeceğiz. Ama kolay değil, rakamlar yüksek. Bazı gerçekleri kabul edip, bazı oyunculardan vazgeçmek zorundayız. Özellikle genç ve tecrübeli oyunculara kapıyı açarak iyi bir karma yapmalıyız."

Bonservisi elinde isimlere yönelmek zorundayız. Şu aşamada satış yapmadık ve o konu nasıl şekillenir bilmiyoruz. Para beklediğimiz çoğu isim bir bakmışsınız ki karşılıklı fesih ile ayrılmış. Çok ciddi rakam alan futbolcular var ve bazılarıyla alakalı bonservis beklentimi kestim. Falcao ve Feghouli için karşılıklı fesih haberi gelse şaşırmam. Cidden 0 bonservis bekliyorum. Belhanda'dan da 3-4 milyon avro gelse "iyi" diyecek durumdayım. Maicon'u falan da geçtim, hayal ettiğimiz 2-3 milyon avro'lar yalan gibi.

Arap da olsa adam görüyor. Enayi değil. Yabancı sınırı seni zorlayacak ve yüksek maaş kazanan isimlerle bir şekilde yolları ayıracağını biliyorlar. Hele ki kadronda düşünmediğin isimlerse. Maicon'un sende devam edemeyeceği belli. İstemediğin, her koşulda elinde tutmayacağın futbolcuya da Arap kulübü dahi bonservis vermek istemiyor. Feghouli için de bu geçerli. Maaş yüksek, bu maaşla da futbolcu ayrılmak istemiyor. Gideceği takımda imza parası dahi kovalayacak haldeler. Bunu da bonservisi düşürüp başarabilirler.

Genç ve tecrübeli harmanı da yine "bonservis ödeyememe" durumundan geçiyor. Biraz da yeni yabancı kuralı diyelim. İster istemez bazı yerliler değer ve anlam kazanmış durumunda. O yüzden de bazılarının bonservissiz gelişine şimdiden hazır olalım. Luyindama ya da Marcao üzerinden ciddi bir satış gerçekleşse de strateji pek değişmez. Belki hareket kabiliyetin artar. Yine de Şampiyonlar Ligi yok, zarar etmemen için de para kasada kalmak zorunda.

"Galatasaray taraftarlarından bir ricam var: Kim alınırsa alınsın, 'Mutlaka bildikleri vardır' şeklinde yaklaşsınlar. Biz söz verdik, buradayız."

Bu mesajın üzerine de Arda Turan, Caner Erkin ve Semih Kaya gibi isimler hayırlı olsun diyebiliriz. Üçü de bonservissiz ve yukarıda bahsettiğimiz tecrübeli tanımına uyan futbolcular. Yerliye de ihtiyacın var, yapacak bir şey kalmıyor. Arda Turan ve Semih Kaya'dan çok beklentim olmasa da, Caner Erkin'i istiyorum. En kötü hali dahi, ülke sınırları içinde en iyi yerli sol bek. Saracchi'yi alternatif altına almak için güzel hareket. Arda Turan'ı konuştuk, benzer noktadayım. Semih Kaya da altyapı kontenjanı üzerinden düşünülüyor belki de, ya da maliyeti düşürmek adına. O da Emin Bayram'ın önüne yazılacaksa anlamı yok.

12 yorum:

  1. Eğer Arda gelecekse Caner hayli hayli gelsin. Diagne'ye 10 gol attırır. Bence 3lü defansa dönüş olacak. Semih bu yüzden yedek olarak düşünülüyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Caner Erkin gelsin zaten. Ülke sınırları içinde daha iyi bir yerli sol bek yok.

      Sil
  2. Çoğu medya kuruluşuna göre Emre Çolak'da bu listeye eklendi. Maddi sorunlar, yabancı kısıtlaması elimizi zorlayacak. Çoğu oyuncunun gelişimi için sabırlı olmamız gerek. Ancak Semih kaya gibi defosu kronik hal alan, Emre gibi istikrardan uzak, karakteri sorunlu biri Emin Bayram gibi, Yunus gibi gençlerin önünü tıkamamalı. Bu yılı ve geleceği kaybetmeme adına umarım bu tür transferlerden uzak dururuz. Caner'i de hiç sevmem ama el mecbur paran ve yerli sol alternatifin yok, alacaksın. Semih ve Emin için bu tür bir alternatifsizlik söz konusu değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Emre Çolak keşke gelmese, o kadar istemiyorum ki.

      Sil
    2. Aynen forvet arkası değil oyun zekası düşük 8 hiç değil kanat değil bal yapamayan arı sahada katkısı cok az

      Sil
    3. Yeteneğiyle alakalı değil benim yorumum.

      Sil
  3. Caneri ben de sevmem ama tartismasiz en iyi yerli bektir, Mariano gibi atacagi birkac orta ile sana en azindan 2 ya da 3 mac getirir sene icinde, ayni zamanda isyan eden oyuncudur winner karakterlidir bizim takimda isyan eden oyuncu bulmak zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerli sol bek ihtiyacın var, o da yerli olmalı. Caner Erkin bence de en iyi tercih.

      Sil
  4. Yabancı sınırının gelmesinin bir de bu yönden zararı olacak kulüplere. Bütün dünya biliyor yabancılardan çıkmak zorunda olduğumuzu fiyatı olabildiğince aşağı çekecek onlarda. Bir geçiş süreci koymazsan böyle olur işte. Makul bor süre koyarsın kulüplerde sözleşmelerini ona göre ayarlar. Sözleşmesi devam eden bir sürü oyuncusu var kulüplerin ama onu düşünen daha doğrusu düşünebilecek olan var mı federasyonda. Emirle talimatla iş yapıyorlar. Birileri istedi ve oldu işte.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yerliye döndük bir anda, o da gelsin, bu da gelsin durumu oluştu. Bence büyük tehlike.

      Sil
  5. Yeni sezonda takım nasıl olacak çok merak ediyorum. Fatih Hoca para yokluğunda nasıl bir takım kurup onu mücadeleye sokacak acaba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de merak ediyorum. Hep birlikte göreceğiz :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir