2 Temmuz 2020 Perşembe

Yüreğim nadir burkulur, Nagatomo da o nadir isimlerden biri



Bazıları hayata çok ruhsuz bakıyor. Nagatomo'nun ayrılığı kaçınılmaz bir gerçek de, şu manzara sonrası giderken üzülmemek büyük bir "ruhsuzluk" gerektirir. Hele ki işi maddiyata vurmak. Parayla o kadar da işinin olmayacağını düşündüğüm futbolcuların başında gelir. Müthiş bir karakteri var ve aidiyet sahibidir. Nagatomo'yla futbol oynayıp da, onu sevmeyen 1 kişi bile olduğuna inanmıyorum. Galatasaray'da da giderken iz bırakıyor.

Forma giydiği dönemde kazanılan 2 şampiyonlukta da pay sahibi. 2017 / 2018 sezonunu hatırlayın. Tüm yaz dönemi Asamoah'la yatmış kalkmış ama gün sonunda yola Latovlevici'yle başlamıştık. O da çok kötü bir başlangıç yaptı ve sonrasında toparlayamadı. Ocak ayına geldiğimizde de yine bir Asamoah hayali olsa da, bu durum çok sürmedi. Farklı sol bek adayları konuşmaya başladık, o ara yönetim değişti. Sonra da, acaba transfer yapabilir miyiz diyorduk.

Nagatomo da böyle bir zamanda geldi. Hesapta yoktu, son günün sürprizi diyelim. Çoğu da bu transfere soğuk bakıyordu. Hatta ilk maçı olan Sivasspor deplasmanını unutmam. Kötü oynamıştı ve yeni bir linç girişimi vardı. Sonrasında oynadığı maçlarla kalitesini ortaya koydu ve şampiyonlukta büyük bir pay sahibiydi. Böyle bir garanti katkıyı da takımda tutmamak olmazdı. Sezon sonunda bonservisini Inter'den aldık.

2018 / 2019 sezonunun ise Nagatomo adına şanssız geçtiğine inanıyorum. Hatta bugününe de etki etti. Yaşı şu an 33 olsa da, bu yaşın adamı değil. Çok çalışkan ve daha uzun yıllar forma giyecektir. Kendine iyi bakıyor, profesyonelliği belki de en önemli özelliği. Hatırlarsınız, ciğer sönmesi hadisesi yaşamıştı. Bunun sonrasında istikrarı bir daha istenilen düzeye gelmedi. Ligin 2. yarısında toparladı, yine şampiyonlukta pay sahibiydi ama eski Nagatomo da yoktu.

Bu sezonu ise konuşmaya çok fazla gerek yok. Ligin ilk yarısı adına birçok hayal kırıklığı yazarız. O da onlardan biri. Takım ağırlaştı, tempo yitirdik. Nagatomo da o temposuzluğun unsurlarından biriydi. Doğal olarak da sol bek transferi yapıldı ve Nagatomo liste dışı kaldı. Bu futbolun bir gerçeği. Nagatomo da bunu anlayışla karşılamıştır. Ocak ayında ayrılmasını beklesem de, iş bugüne kaldı. Bize de yolu açık olsun demek düşer. Bu formaya değer kattı.

12 yorum:

  1. Son dönemde performansı düşse de kesinlikle iyi hatırlanacak bir isim. 2 şampiyonlukta katkı verdi, Quaresma ve Visca gibi kanatlara nefes aldırmadı, Trabzon'a son dakikalarda güzel bir gol attı vs.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ciğer sönme olayı olmasa şu an dahi ayaktaydı.

      Sil
  2. yazık oldu. daha iyi vedalaşmak isterdim. iki bek konusunda da hata yaptık.
    linnes i bıraksak gidecekti. zam yapıp uzattık sonra kadroya almadık.
    yuto her iki beki de yedekleyebilirdi. ama saçma yabancılar alıp kadroyu şişirdik.

    YanıtlaSil
  3. Ciğer sönmesinden sonra futbol oynayabiliyor olması sadece kendisine çok iyi bakması ile ilgili. Ypksa futbol hayatı bitmişti. Çok büyük şanssızlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müthiş bir profesyoneldi. Sözleşmesinin son günü dahi idmanda.

      Sil
  4. Geldiği sezon şampiyonlukta önemli payı vardı. Schalke maçında başına gelen kötü olay olmasa daha fazla oynar daha çok katkı yapardı. Üzüldük gidişine. Keşke daha erken gelseymis.

    YanıtlaSil
  5. özellikle iki sezon üst üste başaksehir ve bjk gibi final niteliği taşıyan maçlarda orayı çok iyi savundu. visca ve quaresma'ya o ikişer maçta da hiç şans tanımamışti. şampiyonluklarda direkt katkı verdi. yolu açık olsun

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük ve tecrübeli futbolcu. Final anlarını iyi oynadı, iş savunmaya baktığında görevini müthiş yaptı.

      Sil
  6. Galatasaray'a büyük katkı sunmuştur, profesyonellik anlamında üst seviye bir oyuncudur. Kendisini her zaman güzel anacağız. (Alp)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir