7 Ağustos 2020 Cuma

Ali Yavuz Kol'un yolu doğruydu ve ödülünü de almış oldu


Günün güzel haberi. Bu imza çok daha öncesinden belli olsa da, resmiyete kavuşmasını bekliyorduk. Ali Yavuz Kol'un Tarsus İdman Yurdu performansını yazdık durduk. Örnek olması gerekiyor. 18 yaşında, Tarsus İdman Yurdu'na kiralık gitme cesareti gösterdi. Buna cesaret edemeyen o kadar çok isim var ki. Cesaret edemedikleri için büyüyemediler. Burada oynayamazsın, başka yerde büyürsün. Geri döndüğünde ise çok daha güçlü şekilde ayakların yere basar.

Arda Turan da örnek hatta. Manisaspor'da kiralık olarak geçirdiği 6 ay sonrasında gelişim gösterdi ve göze girdi. O dönem Galatasaray'da kalsa belki de bugünleri hiç konuşmayacaktık. Ali Yavuz Kol da o ışığı yaktı. Tarsus İdman Yurdu'nda iyi bir dönem geçirdi ve oyunu da gelişim gösterdi. Zaten yatışlarına göre fizik anlamda güçlü bir isimdi. Buna öz güven, tecrübe gibi birçok etmen eklemiş oldu.

Atalay Babacan gibi isimler ondan 1 yaş büyük olsa da, onun tecrübesine sahip değiller. Ali Yavuz Kol'un yolu doğruydu ve ödülünü de almış oldu. Şu an rotasyon için en ciddi adaylardan biri. Takım yapısı içinde düşünüldüğü için bu sözleşmeyi aldı ve altı da doldurulacaktır. Forvet ve kanatlar adına ciddi bir potansiyel ismi kazanmış olacağız. Belki bu sayede, bunu gören diğer gençler de aynı yoldan yürür.

Ali Yavuz Kol, ağırlıklı olarak forvet oynasa da, kendisini kanatlarda bekliyorum. Kanat / forvet gibi olur diyelim. Fiziği, hızı, temposu, hatta teknik yeterliliği zaten iyi. Biraz daha bitiriciliğinin artması lazım ki, o da zaman içinde olur. Patlayıcı gücüyle de, rakip ceza sahası içine koşularıyla da tabela yapacaktır. Sol / sağ fark etmez, rahatlıkla oynar. Forvet rotasyonu adına da çok ciddi bir aday olacaktır.

10 yorum:

  1. İkinci forvet gibi Diagne ve Falcao'yu tamamlayan 2. Adam olma durumu var mı ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var tabii, o pozisyonu çok daha iyi oynar.

      Sil
    2. Hadi inşallah ya daha da çok heyecanlandım şimdi. İki forvet ve arkalarında 10 numarasıyla Emre Akbaba, Emre Kılınç ve diğerleri. 👋

      Sil
    3. Bakalım, hayırlısı :)

      Sil
  2. Alt yapıdaki diğer gençlere örnek olması açısından da güzel Ali Yavuz'un rotasyonda yer alması.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Umarım diğerleri de bu planlamayı yapar.

      Sil
  3. Ben mi yanlış biliyorum bir oyuncu bir yere kiralık gitmesi için o oyuncuyu bir kulübün istemesi gerekmez mi?
    Bu nedenle oyuncular bir yere gitmiyorsa oyunculardan ziyade yöneticilerde suç var. İyi ilişkiler kurmamak diğer kulüp yöneticileriyle.Ki bu da yeterli değil. Eskiden hatır gönül işleri ile bir sürü alt yapı oyuncusu kiralık verdik, bu oyuncular 1dk süre almadan geliyorlardı. Bizim ülkede(ki buna Galatasaray gibi süper ligler takımları da dahil) transferler tecrübeye göre yapılıyor. O ligin tecrübelisi diye bir oyuncu üst liglerde kalabiliyor. Mehmet Yıldız, Erman Kılıç ilk aklıma gelenler.
    Buna çanak antrenörlerde tutuyor. "Aman genç oynatmayayım tecrübeli oynatayım hata yapmasın" tarzı sözler ile güya antrenörlük yapıyorlar. Ümraniyespor hocası yada teknik heyetinden birisi Süleyman Luş un bir maçını izlemiş midir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kulüpler istiyor, oyuncular beğenmiyor. Bunlar net bilgi.

      Sil
    2. Bende onu diyorum ya, bir oyuncuya talip olan olmazsa oyuncu ne kadar istese de gidemez. Alt yapı oyuncularının çoğu Galatasaray da bir kariyerleri olmayacağını biliyor.

      Sil
    3. Teklif var, talip var, gitmiyorlar diyorum. Hala ben de onu diyorum diyorsun :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir