22 Ağustos 2020 Cumartesi

Alper Potuk & Galatasaray, herkesin beklediği bir haber


Alper Potuk'la yolların ayrılması noktasında Fenerbahçeliler mutlu. Gözden çıkardıkları, uzun zamandır takımdan ayrılmasını bekledikleri bir futbolcuydu. Alper Potuk, geçtiğimiz sezon ücretinde önemli bir indirim yapmıştı. Bu yıl da sözleşmesinin sonlandırılmasını kabul etti. Fenerbahçe açısından baktığımızda sorunsuz ama özellikle son dönemiyle hayal kırıklığı yaratmış bir futbolcu. 7 sezonluk uzun bir Fenerbahçe kariyeri var. Transfer olduğu dönem de beklentiler oldukça yüksekti.

O dönem Galatasaray'la giriştikleri transfer yarışı vardı. Galatasaray bu transferi çok istese de, Fenerbahçe çok ciddi rakamlara çıkmıştı. Miktar ile beklenti eşdeğer, yükselir. Alper Potuk da bu beklentinin altında ezildi diyebiliriz. İlk döneminde yine de fena işler yapmıyordu. Sonrasında düşüş yaşandı ve en çok eleştiriyi alanlardan biri oldu. Sözleşmesini uzatırken aldığı zammı da hesaba katınca, her yıl "gitsin" diye gözünün içine bakıldı.

Bana sorarsanız kariyerini yanlış yönlendiren isimlerden. Fenerbahçe'ye transferi elbette büyük adım, ona lafım olamaz. O dönem Galatasaray'a gelmiş olması önünü daha çok açabilirdi. 4-4-2 oynuyorduk ve orta sahada bu tarz bir alternatife ihtiyaç vardı. Oyunun 2 yönünü oynayan, tempolu, topu öne taşıyabilecek bir orta saha. Kanatlarda da olur, merkezde de. Oyun yapısına "cuk" oturacaktı. Bu transfer gerçekleşmediği için çok üzülmüştüm. O dönemin en ciddi potansiyellerinden biri.

Gelelim bugüne. 29 yaşına geldi ve futbolu gerilemiş durumda. Galatasaray açısından bakınca da, alternatiften ziyade, ilk 11 için ciddi isimlere ihtiyacımız var. Alternatif noktasında sorun yok, Ömer Bayram, Taylan Antalyalı diye o listeyi uzatırız. İlk 11'in ciddi ihtiyaçları var, o noktada da Alper Potuk, alternatif olmaktan öteye gidemez. Mehmet Ekici'ye oranla daha mantıklı bir hamle gibi dursa da, önceliklerimiz arasında olmamalı.

Kasımpaşa ya da Göztepe gibi bir takıma transfer yapacağını düşünüyorum. Anadolu için hala ciddi bir alternatif. Temposu, mücadelesi, oyunun 2 yönündeki katkısı değerli olacaktır. Alper Potuk'un kanatlarda, hatta sahte 9 dahi oynatıldığına şahit olmuştuk. Hücum için de çeşitliliği olan bir isim. Tabii bu seviyede bunlar yetmiyor, fazlası istenecek. Anadolu ise daha doğru bir adres gibi. Her şeye rağmen Galatasaray'ın gündemine gelse şaşırmam.

10 yorum:

  1. Bu sezon da Jimmy yedek kulübesinde oturacaksa yerine uygun bir fiyatla 1000 defa Alper i tercih ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kulübede öyle isimler var ki. İnan Potuk'a da gerek yok.

      Sil
  2. 2013 yılında gelseydi keşke. Selçuk Alper ikilisi çok farklı olabilirdi. Bir de Melo tabii ki. Bugün gelse faydalı olur mu bilemiyorum. Çalışırsa belki olur ama fenerbahcenin yanlisina biz de dusmemeliyiz. Orta sahada cokluga ihtiyacımız var ama asıl ihtiyacımız olan şey kalite.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hamit Altıntop yerine de alternatif olabilirdi. Kanatlarda da görebilirdik.

      Sil
  3. Bugun anlastigimiz soylenen Ismail Coulibaly ilginc bir isim, soyle kisaca izleyince ideal mevkisi konusunda kafasi karisiyor insanin, Alper Potuk'u cagristiriyor, o da nerdeyse defansif orta saha olarak tanitiliyordu donemin gazetelerinde. Hizli bir takim olmak istiyoruz ve cok yonlu futbolcularla ilgileniyoruz, bu dogru bir strateji ama elbette belli oranda riskli, ozellikle de sinirli bir butceyle transfer yapmaya calisirken.

    YanıtlaSil
  4. bence istanbulda kariyerini heba eden futbolculardan biri oldu,daha yüksek bir kariyeri olmalıydı yeteneklerine göre

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de. Fenerbahçe tercihi işte, genelde hatayla sonuçlanıyor.

      Sil
  5. bu arada profil olarak alper potuk u a.madrid li koke ye benzetirim biraz,ne safkan hücumcu ne de safkan defansif,

    sezonu 5 gol 6 asistle tamamlar,orta sahada çalışkandır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu özellikleri birkaç sezon önce bünyesinde barındırıyordu :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir