15 Ağustos 2020 Cumartesi

Takımda kaldı ve oldukça da istekli


Falcao'yla alakalı da "gidecek mi kalacak mı" üzerinden çok tartıştık. Bilinmezlik vardı, bu da geleceğe yönelik konuşmayı engelliyordu. Anlaşılan o ki takımda kaldı ve oldukça da istekli. Gereken indirimleri yapmış, tamamen oyuna odaklı ve geçen sezonu unutturmak istiyor. Top onda artık, bazı icraatların altını doldurmak zorunda. Beklenti bu sezon da büyük olacak. Kamp dönemi görmesinin onun adına artı olacağına inanıyorum.

Kronik sakat değil, buna katılmam. Son dönemdeki forma istikrarı, üstelik yaşına rağmen gayet iyiydi. Geçen sezon transferle alakalı geçen süreçte, sezon başını kaçırdı. Sonrasında bir anda formayı giydi ve aşırı yüklenme neticesinde bağ koptu. Ne zaman geri dönse vitesi yükseltti ve goller attı ama devamında yine sakatlandı. O dönemde de sorumluluk almasını ve sahaya çıkmak için elinden geleni yapmasını bekliyordum. İsyanım bunaydı.

Burak Yılmaz'ı, Gökhan Gönül'ü yaşadıkları sakatlıklara rağmen bunu yaptı. Üstelik sezon sonunda takımdan ayrılacaklarını bildikleri halde. Falcao'dan da bekliyor insan. Son sakatlığı ona sezonu kapattıracak cinste değildi. 2-3 hafta sonra oynayacak duruma gelmesini, en azından finali yapmasını bekledim. Bu gelmeyince de tepki arttı ki doğaldır da. İnsanların beklentisi var, bunu karşılaması, fedakarlık yapması gerekiyor.

Umarım yeni sezonda bunu yapar ve gerçek anlamda bir lider futbolcu gibi hareket eder. Kalitesini kim tartışabilir ki? Sağlıklı bir Falcao'nun yaratacağı fark da büyük olur. Geçen sezon da sahada kaldığı sürede bunu kanıtladı. Oyun yapısı da biraz ona uyacak, en azından transferde, bazı pozisyonların değişimi bunu söylüyor. İyi bir kamp dönemi geçirmesi onu hazır kılar ve yeni sezonda beklentiyi karşılar.

8 yorum:

  1. Sahada olduğu sürece mutlaka katkı yapacaktır. Dinamik ve ceza sahası etrafında kalabaliklasabilen bir takım kurduğumuz takdirde gol ve asist katkısı gözle görülür seviyede artacaktır.

    YanıtlaSil
  2. Bence Falcao'nun ayrılması sadece maddi açıdan rahatlatırdı. Sakat gelmesine rağmen ilk karşılama atmosferi ve hırsı bu sezona mal oldu. Doğru düzgün bir kondisyoner ile doğru yükleme ve rejenerasyon ile fit hale gelir ve sakatlanma sorununu atar bence.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olay da maddiyat zaten, oraya odaklıydık. Gerekli indirimi yapmış Falcao'dan daha iyisini elbette bulamayız.

      Sil
  3. falcao iyi niyetli bir oyuncu. oynadığı sürece de katkısı her türlü olur. sorun sakatlıklar. bu sene de farklı olmayacaktır.

    ama şöyle bir fark olacak. oynamadığı zaman diagne devreye girecek. bu 2 isimle bu sene forvet sıkıntısı çekmeyeceğiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Farklı olabilir, kamp yemesini önemli görüyorum.

      Sil
  4. Emre Kılınç ve Feghouli'den oluşan kanatlar (merkeze kateden iki oyun kurucu kanat olarak düşündüm), iki tane atletik ve oyun görüşü yüksek merkez orta saha oyuncusu (birinin defansif meziyetleri ağır basmalı) ile beraber 4-4-2'li bir sistemde Diagne ve Falcao ikilisi nasıl olur acaba? Gerçi bek tercihleri de 3'lü defansı işaret etmiyor değil, ama hocanın ilk sistematik tercihini çok merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekler hücumcu, bu artı mesela. 4-4-2 zor yine de, Arda gibi isimler taca çıkar.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir