12 Ağustos 2020 Çarşamba

Anthony Musaba & Galatasaray, Kalu'nun alternatifi?


Anthony Musaba da ismi de son zamanlarda Galatasaray'la anılır oldu. Yine yazayım, bu tarz "kiralanma" ihtimali olan isimleri sık sık konuşacağız. Bonservis geliri elde etme durumumuz oluşmadığı sürece bu durum böyle geçecek. Hatta gelir elde etsek dahi, hepsini transfere yatırmak imkansız. Gelirin yok, kasada ciddi anlamda para kalmalı. Geleceğe yatırımlar mutlaka olacaktır ama onun da maliyet ölçüsü belli seviyede olur.

Şu gün itibarıyla kiralık isimleri konuşmaya devam. Samuel Kalu'nun alternatifi olarak Anthony Musaba'nın belirlendiği yazılıyor. Dış basında da bu isim son zamanlarda konuşuluyordu. Monaco'nun yeni transferi aslında. 2.5 milyon avro gibi bir bedele NEC Nijmegen'den transfer ettiler. O vakit de, "yeni transfer ettikleri futbolcuyu neden bıraksınlar" gibi bir soru gelecektir. Onu ben de bilmiyorum. Genç bir isim sonuçta. Belki de kadrolarında bolluk oluştu ve kiralamak istiyorlar.

Galatasaray da bunu yapabiliyor. Transferi yapıyorsunuz ama bir anda bolluk oluşuyor, farklı fırsatlar da değerlendiriliyor. Haliyle de o ismi kiralık olarak göndermek gerekiyor. Genç bir futbolcu için bu şart. Jesse Sekidika da eğer Onyekuru'nun sıtma durumu olmasa kiralanacaktı. Bunun gibi düşünebilirsiniz. Musaba adına da şans olabilir. Gelin görün ki onun da menajeri William D'Avila. Bu kanaldan ilerlemeye devam.

William D'Avila önerisi, bu anlamda ihtimal var. Geçen sezonu NEC Nijmegen formasıyla toplamda 26 maçta 9 gol 5 asistle tamamladı. Her 2 ayağını da kullanabiliyor ama o da Kalu tarzında bir sağ kanat. Sağ çizgide oynar, hızlı ve oldukça hareketli. Henüz 19 yaşında. Teknik ve pas özelliği Kalu gibi değil tabii, orta kalitesi düşük. Biraz daha pır pır diyebiliriz, hareketliliği ve patlayıcı özelliğiyle ön planda.

Monaco'yla iş yapmak zor olsa da, William D'Avila söz konusu olunca şans doğuyor. Musaba benim öncelikli tercihim olmazdı. Yetenekli bir isim olsa da, elimizdeki genç, yerli kanatlar da oldukça yetenekli. Rotasyon içine dahil olurdu diyelim. Kalu farklı, onun yetenek ucu biraz daha ileride. Eğer ayağa kaldırabilirsek takımın da seviyesi yükselecektir. Musaba ise rotasyon içine girecek, ilk 11 adına "görmemiz" lazım diyebileceğimiz bir isim.

4 yorum:

  1. Sistemimiz belli değil, transfer ettiklerimiz ve etmeye çalıştıklarımız oyunculara bakınca bu belirsizlik daha da artıyor. Seriyi istiyorsak üçlü bir orta saha ile oynamaya devam edeceğiz diyoruz, Lemina'yı istemediğimize ve Kaan için 2 M euro bulamadığımıza göre 4'lü defans kurgusuna devam edeceğiz diyoruz, Mensah sanki hocanın ilk tercihi gibi lanse ediliyor. Dolayısıyla Serinin geride oyun kurucu olarak oynadığı 4-1-4-1 devam edecek gibi gözüküyor.
    Arda Turan, Emre Kılıç, Kerem, Ali Yavuz, Adem gibi isimler kadrodayken bu kadar ısrarla ve farklı tipte kanat oyuncularıyla neden ilgileniyoruz; basında çıkan haberlerden bir değil iki kanat oyuncusu almak istediğimizi düşünüyorum.
    Bence Sistem planımız net değil, hoca alternatif olarak çift forvetli bir sistem düşünüyor, muhtemelen 4-4-2 ve ikinci forvetin Bruma gibi çizgiye inebilen ve kanattan içeri kat edebilen hızlı, driplingci bir isim olmasını istiyor. Sneijder'in iyice sola yaslanarak oynadığı 14-15 ve 15-16,16-17 sezonlarında Yasin ve Bruma ile yaşanılan üretkenliğin bir benzerini belki Arda ve kanat forvet ile oluşturmayı düşünüyor olabilir.
    Ben scout ekibinin ağırlıklı mesaisinin bu yönde olduğunu düşünüyorum ve sürpriz ama yüksek potansiyelli ve tabii yüksekli maliyetli genç bir ismin peşinde olduğumuzu hissediyorum.
    Burada Diagne ve Falcao ile böyle bir sistemin ne derece işleyebileceğini bilemiyorum, işlese bile kimin oynayıp kimin yedek kalacağını ve bunu barışçı bir şekilde kabullenip kabullenemeyeceğini bilemiyorum ve ben Diagne'nin bir şekilde satılacağını düşünüyorum.
    Sonuç olarak almamız gereken oyuncular Mensah (kiralık), Jakub Moder, kanat forvet; bunun dışında kimse için boservis vermemeliyiz. Moder'i belki kiralık olarak alabiliriz, yani Polonya takımlarıyla bir şekilde böyle bir anlaşma yulu bulunabilir diye düşünüyorum. Belhanda-Feghouli-Diagne satışlarından gelecek tüm parayla taraftarı heyecanlandırac yetenekli, süratli bir kanat forvet transferiyle son bir risk alacak gibiyiz, bence tutma ihtimali de yok değil.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sistem belli bence, isimleri o sisteme göre aradığımız için zaman aralığı oluyor. Bence de 4-3-3 devam edecektir, pek 4-1-4-1 diyemem o kurguya.

      Sil
  2. davila nın elindeki oyunculara kalmak bence iyi bişey değil
    galatasarayda uluslararası bir yönetici olmadığını gösteriyor bu durum,
    cenk ergün bu işlerde iyi idi zamanında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil ama boş isim de pek getirmiyor. Cenk Ergün de Ahmet Bulut'un eline baktı ve o dönem çoğu isim bu sayede geldi :) İyi dediğin adamın verdiği yıllık ücretlere bak :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir