12 Ağustos 2020 Çarşamba

Albert Riera "bu sefer antrenör" olarak Galatasaray'da


Pandemi öncesi konuşulan bir hamle. Riera, Türkiye'ye gelmiş ve Fatih Terim'le görüşme gerçekleştirmişti. Bu görüşmenin de "yardımcı hocalık" için olduğunu kendi söylemişti. Sonra araya pandemi girdi, ara verdik derken unuttuk. Hasan Şaş'ın istifasıyla başlayan bir değişim süreci diyelim. Levent Şahin ve Ümit Davala gibi isimlerin görevine devam edeceği söylense de, bazı değişimler de yaşanacak.

Riera da bu değişimin ilk ayağı. Teknik, taktik gibi konularda çok güvendiğim bir antrenör. Fatih Hoca, Riera'nın futbolculuk döneminde de bunu dile getiriyordu. Futbolu bıraktıktan sonra pro lisansına kadar tüm eğitimleri aldı ve Guardiola'nın yanında staj yaptı. Bu sürede bazı çeşitli görevlerde de yer aldı. Kafayı bu işe veren ve teknik direktörlük hayali olan bir isim. Galatasaray'da başarılı işler yapacağına inanıyorum.

Fatih Hoca'nın yanında 2 sene takılsa, sonrası onun adına parlak olacaktır. Yardımcı hocalık deyip geçmeyin, bu konuda sorun yaşıyorduk. Hocanın yalnız kaldığına inanıyorum. Levent Şahin'i yine ayırayım da, hemen hemen çoğu noktada eksik kaldık. Taktik, teknik gibi unsurlar da bunlardan biri. Riera'nın bu noktada devreye girmesini ve yardımcı olmasını bekliyorum. Yaşı henüz 38, modern futbolu da iyi biliyor.

Galatasaray'ı bilmesi de cabası. Ayağının tozuyla yardımcı olmaya çalışacaktır. Diğer isimleri de görmek lazım, hele ki kondisyoner konusu en önemlisi. Scott Piri deseler de henüz resmi bir açıklama yok. O hamle beni heyecanlandırır, hatta sezonun en iyi transferi derdim. Hoca da bazı şeylerin farkında, değişime geçmiş durumda. Riera o isimlerden biri, yarın başkaları da olacaktır. Hayırlısı olsun diyelim.

8 yorum:

  1. Riera Avrupa'da bilinen önemli bir oyuncu. Yedek kulübesinde böyle bir ismin olması prestij açısından önemli. Ayrıca işini de çok iyi yapacağını düşünüyorum.
    İlk sezonunda Melo ile kavgalarında hicbir sorun çıkarmadan yola devam etmiş takımın menfaatini düşünmüştü. Bu açıdan da örnek bir isim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Birçok dil biliyor, çevresi çok geniş. Sadece antrenörlük değil, sportif direktör konularında da katkısı olur.

      Sil
  2. Umit Davala ve Hasan Sas'in malesef taktik ve analiz olarak katkilari sifir. Savas, saldir, kos demekle olmuyor. Fatih hoca'nin 3. dønemindeki mental olarak katkilari, enerjileri unutulmayacak. Ama o dønemdeki oyuncu grubu inanilmaz bir oyun aklina sahipti,yabancilarimiz øzelikle. Ki o dønem bugunki en tecrubelimiz, Muslera bile en tecrubesizlerden biriydi o yabancilar icinde. Oyuzden belki de yardimci antrenørlerin taktik ve analizden yoksun olmalari gøze o kadar batmiyordu. Hoca yetiyordu. Ama 10 yil gecti nerdeyse, hoca yaslandi, hastalik gecirdi, milli takim olaylari, kendi yønetimle sorunlari vs derken yorulur insan. Taktik olarak da herseyi kendisi dusunmek zorunda degil. Ben mutluyum hocanin bunun farkina varmasindan. Riera da yuzde yuz dogru isim. Bu ekibe Nuri Sahin'de oyuncu/yardimci antrenør olarak katilirsa daha da mutlu olurum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Davala için ben de umudu kesmiştim, Hasan Şaş için umudum bile yoktu. Riera bu anlamda iş çıkarır, Levent Şahin'in de rolü arttı. Selçuk İnan gelecek, yeni bir yüz. Heyecanlıyım.

      Sil
  3. özellikle yabancı oyuncular için önemli bir hamle

    ingilizce fransızca ve ispanyolca konuştuğunu tahmin ediyorum,kariyerine baktığımda

    tabi 1982 doğumlu olduğu içinde yeni jenerasyonla daha doğru iletişim kurabilir

    YanıtlaSil
  4. hatta terim sonrası riera bile düşünülebilir 1. teknik adamlık konusunda
    türkiyeyi ve türk futbolunu tanıyor
    fransa ispanya ve ingiltere ligi tecrübeside var,yani tek bir yerden beslenmemiş
    bide oyunculuğu aklıyla oynayan bir profil idi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu konuşmak için erken, biraz görelim derim :) Ben de isterim yoksa.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir