5 Ağustos 2020 Çarşamba

Arda Turan için bugün de aynısını yapabilir mi diye düşünüyorum


Emre Aşık'ı Ankaraspor formasıyla görünce (bugünün Osmanlıspor'u), eski bir hikayeyi anımsadım. O dönemin genç yıldız adayı Özer Hurmacı'ydı. Galatasaray da Özer Hurmacı için Ankaraspor'la anlaşmıştı. Hatta bunun karşılığında Emre Aşık, Orhan Ak, Necati Ateş gibi isimleri kiralık olarak oraya gönderdi. 3 iddialı futbolcu. Emre Aşık oradaki performansının sonrasında Euro 2008 kadrosunda yer almıştı. Necati Ateş de ligin en iyi yerli forvetlerinden biriydi.

Sonrasında ne oldu bilmiyorum ama anlaşma bozuldu. Biz o sezon Özer Hurmacı'yı transfer etmemize rağmen, 1 yıl kiralık olarak Ankaraspor'da bırakmıştık. Sonrasında açık mı bulundu bilmiyorum da, transfer gerçekleşmedi. Ertesi sezon da Fenerbahçe'ye gitti. Devamındaki hikaye ise benzer. Çoğu yerli, genç yıldız adayında olduğu gibi o de yaptığı tercihin yanlışını ödedi. Bir türlü olmadı, istenilen seviyeye çıkamadı. Sonrası da buram buram Anadolu ve olaylı transferler.

Fotoğrafta Lincoln de var. 2007 2008 sezonunda o da istenilen seviyede değildi. O sezon bütünüyle ilginç. Nonda haricinde istikrarlı katkı alabildiğimiz bir yabancı da yoktu. Linderoth sakat, Lincoln sorunlu. Diğer yabancıların seviyesi de pek yukarıda değildi. Yerli ağırlığı ve takım olgusu bizi yukarıda tuttu. O takım olgusunun da en önemli parçalarından biri Arda Turan'dı. O da fotoğrafta yerini almış.

Arda Turan için bugün de aynısını yapabilir mi diye düşünüyorum. Saha içi pek bir beklentim yok. Uzun zamandır futbol oynamıyor gibi bir şey. İyi hazırlanıyor, kilo vermiş, bunları ayrı konu da, yaş da 33 oldu. Kalite kolay kaybolmasa da, tempoyu korumak zor. En azından son 15-20 dakikalarda sahaya girip bir şeyler yapabilir mi göreceğiz. Asıl beklentim ise saha içinden ziyade dışında diyebilirim. Takımın lider oyuncu eksikliği var.

Saha içinde ya da kenarda isyan eden, takımı bir arada tutacak liderler gerekiyor. Geçen sezon bu yoktu ve sorun yaşadık. Muslera önemli ama naif bir karakter. Selçuk İnan da aynı şekilde. Falcao ise sahada dahi değil. Donk'un etkisi de gençler üzerinde diyelim. Arda Turan ise o isyanı sağlayacaktır. Hocanın da Arda ısrarı biraz bundan. Saha içi bir şeyler verebilirse de ne ala. İlk etapta soğuk bakıyordum, bugün ise kaçınılmaz son diyorum.

5 yorum:

  1. Arda kendisine bakar sıkı bir şekilde geri dönerse devam edebilir. Yüzde yüz bir katkı olmasa da maclarin belli kısımlarında girip oyuna etki edebilir ( Selçuk İnan'dan beklenen). O da uzun yıllar bu şekilde dev edebilir belki. Emre Belözoğlu gibi.

    YanıtlaSil
  2. imkansız. bence çok pişman olacak. kötü skorlarda tüm taraftar ona yönelecek.

    YanıtlaSil
  3. Arda'yı çok severim. Kalitesini zaten gösterip Türkiye'nin gelmiş geçmiş en iyi oyuncusu olmuştur. Son dönemdeki düşüşü de tamamen magazinseldi. Maalesef futbol hayatını etkiledi. Keşke Başakşehir yerine normal bir Avrupa takıma gitseydi çok daha mantıklı olurdu ki o dönem bir çok takımla anlaşabilirdi, Türkiye ye gelmesi saçmalık oldu. Neyse olan oldu Galatasaray'ın çocuğunu harcamamamız lazım ona destek olmalıyız iyide oynasa kötü de oynasa Arda bu takımın değerlerinden birisidir. Umarım başarılı olur yeni bir başlangıç yapar. Kondisyonunu korursa en az 4 yılı daha var. Ben umutluyum. (ALp)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir