19 Ağustos 2020 Çarşamba

Badou Ndiaye & Galatasaray, maalesef gittiğin nokta burası


İstediğimden yazmıyorum. An gelir, yine gündem olur. Görüntü oraya doğru ilerliyor. Kesin gelir diye düşündüğümüz Lemina'da dahi sorun olabiliyor ve gelir mi gelmez mi bilmiyoruz. Bakarsınız o da Beşiktaş'a gider. Badou Ndiaye ismi de Beşiktaş için yazılıyordu, belki de Lemina'nın alternatifi. Lemina'yı Beşiktaş aldı diyelim, bir bakmışsınız Badou Ndiaye'ye gelmışız. Bu işler 1-2 menajer etrafında dönmeye çalışmaya devam ettiği sürece, tüm takımlar için aynısı geçerli.

Bir futbolcu nasıl "yokuş aşağı" iner sorusunun en iyi yanıtlarından biri. Osmanlıspor'da parlamış ve Galatasaray'a ciddi bir bonservis bedeline gelmişti. O gün rakamları tartışılsa da, sadece 6 ay içinde 2 kat fiyata satıldı. Stoke City'de ise beklentiyi bir türlü karşılayamadı. Sadece 6 ay sonra yeniden Galatasaray'a kiralandı ve o 1 sezonda da iyi diyebileceğimiz 2-3 maçını sayarız. Oysa beklenti o kadar yüksekti ki.

Sezon sonunda Stoke City'e döndü, 6 ay sonra da Trabzonspor'a kiralandı. Trabzonspor dönemi de büyük bir hayal kırıklığı oldu ve kendisiyle devam edilmedi. Her geçen dönem de hem opsiyonu, hem de yıllık ücreti düşüyor. Bugün onu kiralayacak futbolcu için de bu geçerli olacak. Beşiktaş'la adı anılırken, 800 bin avro civarı yıllık ücret, 2 milyon avro da satın alma opsiyonu konuşuluyordu. Yolu yeniden Türkiye'ye dönecek gibi görünüyor.

Bu transfer beceriksizliği içinde de, gün sonunda Badou'ya kalırsak şaşırmam. Emre Kılınç ve Omar'ı nasıl almışız hala şaşırıyorum. Orta saha için cepte gördüğümüz isimleri dahi transfer edemez haldeyiz. Hala diyorlar ki, transferin bitmesine 2 ay var. 2 ay sonra ligin 6. ya da 7. haftası oynanacak. Uyumu, oynanan maçları, Avrupa Ligi ön elemesi falan derken anlam kalmıyor ki? Sonra yeniden Ocak ayını bekle.

Zaten son günlere kaldıysan, eğer o zamana kadar transfer olmamışsa, gündemine gelecek isim Badou Ndiaye olacak. Ya da türevleri diyelim. Futbolcuyu anlatmaya gerek yok, zaten hepiniz takip ettiniz, tanıyorsunuz. Büyük bir düşüş içinde ve toparlayacak gibi durmuyor. Onu iyi ve farklı kılan tüm özelliklerinden vazgeçerek tamamen 6 numaraya odaklandı. Bu da kendisini sıradanlaştıran etmenlerden biriydi.

21 yorum:

  1. Bu tarz transferlerde hata son dakikaya bırakmak. Mesela bugün paramız yok.Orta sahaya ihtiyacımız var. Ndiaye,İmbula gibi düşüşte bir adamı alacaksak;bunu ligler başladıktan 6 hafta sonra son dakikada değil de,kamp sürecindeyken halletmemiz gerekir.Yıllardır bunları konuşuyoruz ama her defasında son saniye kadro dışı kalmış oyuncuları transfer ediyoruz:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öyle gerekiyor ama yapmıyoruz işte :(

      Sil
  2. "Hala diyorlar ki, transferin bitmesine 2 ay var. 2 ay sonra ligin 6. ya da 7. haftası oynanacak. Uyumu, oynanan maçları, Avrupa Ligi ön elemesi falan derken anlam kalmıyor ki? Sonra yeniden Ocak ayını bekle." günlerdir söylediğim şey de buydu ağabey sen de zaten biliyordun. Ayrı bir konu olarak yok mu başka oyuncu da sadece Seri Lemina Ndiaye üzerine düşüyor bu yönetim? Bahane bulmak kolay ama bulan nasıl buluyor? Ya 20 maç kaçıran adam 60 maçı nasıl kaldıracak Lemina diyoruz da? Ya alsınlar işte Moder'i kira + zorunlu satın alma ile seneye zaten ceza bitecek artı oyuncu satarsın stoperlerden belki Diagne parlar satılır... Ya lig başlayacak hâlâ orta saha oyuncumuz yok. Ben korkuyorum ki Fatih Terim'i delirtip istifa ettirecekler. İnşallah yapmaz ama adamı delirtiyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alsınlar da, o rakamlar da ha demeye çıkmıyor maalesef.

      Sil
  3. Lemina Besiktas ile anlasmis diyorlar sosyal medya hesabindan da Galatasaray'i kaldirmis. 0 asist, 0 gol acikcasi sakatlanmadan oynama sansi da cok düsük bence Lemina kayip degil, bana göre genc ve dinamik yabanci oyuncu kisacasi scout transferi yapilmali, kiralik mantigini birakmak gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum büyük bir kısmına. Belki kiralık mecburi olursa bile satın alma opsiyonlu kiralık olur seneye zaten en azından bu seneden daha rahatsın

      Sil
    2. Lemina'ya ben de kayıp demezdim ama gündemde deyip, hoca da isterken, Beşiktaş'a kaptırırsan görüntü değişir.

      Sil
    3. Fenerbahce Sosa'yi acikladi ayni tip oyuncu degil elbette ama 11 gol 12 asist hem de Trabzonda, alacaksan ne Lemina ne Belhanda böylesini alacaksin, net 20 gollük katkisi olacak seneye Fener'e.
      Lemina ise bal yapmayan ari tadinda bir futbolcu onun yaptigini yapacak genc futbolcu dolu umarim Besiktas almistir.

      Sil
    4. Açıkladı da, Di Marzio yıllığı 3 milyon avro diyor. Yaş 35.

      Sil
    5. Gecmiste bizim yaptigimiz gbi 4. Yildiz icin bastiriyorlar, gelecek planlari yok elbette.

      Sil
  4. Badouyu Leminanin alternatifi olarak dusunecegimizi sanmiyorum, Lemina 6 numara icin ozel bir oyuncuydu, Badou orada cok etkili olamamisti.
    Ilk gunden beri Leminayi bekliyorum ama sureci cok kotu yonettik ve eger Leminayi kacirdiysak bence Leminanin alternatifini aramak yerine sistemi degistirmeyi dusunmeli ve merkezde cift orta sahali bir kurguya gecmeliyiz. Scout ekibinin elinde mutlaka bir liste vardir ama simdiye kadar ismi bizimle anilan oyuncular icinde buna uygun ikili Bellegarde ve Moder olacaktir.
    Bence risk alip Moder-Bellegarde-Kamil transferlerini bitirmeliyiz. Alinma sansi varsa Malang Sarr'i da zorlamaliyiz. 10 M euro gibi butce yaratmaliyiz ve bunu yapmanin tek yolu Marcao-Luyindama ikilisinden birinin satilmasi gibi duruyor. Boyle bir durumda en az 2 stoper transfer etmemiz gerekir. Bu oyunculardan birisi Rasoul ve/veya Sarr olabilir, digerinin ise Turk olmasi avantaj saglar, Mert Muldur, Mert Cetin hatta Koray dusunulebilir.
    Ama illa Badou gelecekse, o zaman mutlaka Seriyi transfer etmemiz gerekir, Belhandayi da kadroda tutabilir ve yine Moderi de almaya calisabiliriz. Fakat bu riskli bir tercih olur ve husran yasayabiliriz, cunku boyle tek yonlu oyunculardan birisi gununde olmadigi zaman sistem aksayacaktir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İş son günlere kalsın da, nasıl düşünüyoruz görürüz :(

      Sil
  5. Ndiaye nerden çıktı norveç ten git al kendi ndiayeni kendin bul.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir yerden çıkmadı, ihtimali yazdım. Gündemde diye değil.

      Sil
  6. Değerli kardeşim , simon kuper,in tanıl bora çevirisi "futbol asla sadece futbol değildir" kitabını mutlaka okumuşsunuzdur ne yazıkki bu kitap ismi gibi gelişmeleri izliyoruz son bir kaç gündür kendi caminiz adına , sayın başkan bugün stad konusunda sözleri ile bir çuval inciri berbat etti yazık bu camia bu konu için nasıl emek harcadı, nasıl bedel ödedi ,nasıl rasyonel rakkamlar ile durumu anlattı bu makam kimseye kendi ikbali için bir başkasına şirin görünme makamı değildir. Niçin bu transfer işleri böyle oluyor, niçin kurumsallık yok, niçin planlama yok diye sorular için belkide niçin geçen sezonda transferde buna benzer şeyler oldu , neden hakkımız sürekli yenilirken sessiz kaldık sorularını belki şimdi daha iyi anlıyoruz ankara rüzgarı esmiş bu sezonda bir başka istek şarkı "kanaryam güzel kuşum" olmuş galiba ..
    İletişim ne kadar önemlidir değerlidir doğru kullanılmadığında başına sıkıntılar çıkarır bir hafta önce bir oyuncu için hocayı öne sürerek planında yok sonra var sonra bilmem ne demekle ne kurumsallık olur ne yöneten.. florya dan sesler mesajlar yakın ve kaçınılmazdır bu durumu florya bu kez bozar.şimdilik bu kadar.iyilikle kalın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük bir not..florya istek yapılan şarkıdan daha istekli bu çok şey demektir

      Sil
  7. N'diaye'nin Galatasaray'dan o kadar çabuk ayrilmasi hataydı. Henüz hazır değildi premier lige.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ndiaye için olabilir o hata. Ciddi rakam kazandık kendisinden :) Beklesek kazanamazdık belki de.

      Sil
    2. Şampiyonlar ligi oynasa veya Galatasaray'da şampiyon olup öyle gitse daha büyük kazananilirdik. Fatih Hoca'nin elinde o diri haliyle çok daha farklı işler yapabilirdi belki.
      O dönem bu blogda 20-25 milyonlardan bahsettigimizi hatırlıyorum.

      Sil
    3. Yapardı tabii, belli olmaz. Ama o dönem, böyle bir teklifi de kabul etmemek imkansızdı.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir