26 Ağustos 2020 Çarşamba

Bartuğ Elmaz da geliyor şimdi ve geldiği gibi A takımda yeri olacak


Galatasaray altyapısıyla alakalı sık sık yazıyoruz. Özellikle de bazı isimler özelinde beklentimiz yüksek. Kimi hala beklediğimiz aşamayı kaydedememiş isimler. Kimi de henüz piyasaya çıkmadı. Bartuğ Elmaz da henüz piyasaya çıkmamış ama gerçek anlamda bir "wonderkid" diyeceğimiz isimlerden. Henüz 17 yaşında, önünde de uzun bir gelecek olacak. Şu sıralarda U19'la çalıştığını biliyorum. Yakın zamanda A takımda da görürüz.

Orta sahada büyük bir boşluğumuz var. Bu anlamda da önü açık diyebiliriz. Daha da önemlisi oyun oyun tarzı. Yaşıtlarına oranla fizik durumunun iyi olmasını geçtim, oyunun da 2 yönünü gerçek anlamda iyi oynuyor. Hem defansif noktada çok sert ve agresif. Hem de işin hücum tarafında pas ve teknik özelliği çok yüksek. 6 numara oynasa da, muazzam bir oyun zekası var. Sertliği ve defansif aksiyonu da onu komple bir orta saha yapıyor.

Beklenti duyduğumuz çoğu genç üzerine birçok eksiklik yazarız. Özellikle de fizik tarafında. Hücum oynayacak bir isim için "fizik durumu ne kadar önemli ki" diyebilirsiz ama bazısı ayakta kalamıyor. Ayakta duramayanın, mücadele tarafında varlık gösteremeyen ismin A takımda tutunabilmesi zor. Ancak Messi gibi bir yetenek olursunuz ve sizden mücadele beklenmez. Fatih Hoca, Emre Çolak'ı nasıl koşturuyordu hatırlayın.

Emin Bayram da 17 yaşında ve fizik durumu oldukça iyi. Haliyle de rotasyon içinde yeri var. Bartuğ Elmaz da geliyor şimdi, onun da geldiği gibi A takımda yeri olacak. Bu özellikte bir futbolcuyu bulmek gerçekten kolay değil. 6 numarada kullanacaksınız ve oyunun 2 tarafında da son derece potansiyelli olacak. Parayla alamayacağınız bir tarz diyelim. Zaten kendi yaş grubunda da konuşulan, takip edilen bir genç. Geçen A Takım - U19 maçında U19'un gollerınden birini o attı.

8 yorum:

  1. bu beklenen çıkışı yapan tek oyuncu ozan kabak oldu bide A takım da maçlara çıkan emin bayram onun da sıra dışı bir fiziği var yaşına rağmen, şimdi olay şu :koskocaman GS neden altyapısında ki oyuncularını en azındna birkaç tanesini A takım seviyesine çekemiyor hep mi oyuncularda sorun var hiç mi bizde bir problem yok ? Her seferinde bu çocukları suçluyoruz hep hoca inandığı adam şans verir diyoruz ama 2.5 yıldır bir tek ozan kabak şans buldu o da maicon rezalet oynadığından ve denayer alınamadıgı için...Eğer başka stoper alınsaydı bence ozan falan oynamazdı ve bizde 11 milyon euro kazanamazdık.Atalay babacan gayet hazır durumdayken hala selçuk inan oyuna giriyordu mesela hani nerde hocanın genç oyuncu oynatma özelliği ?Fatih terim şans vermeyecekse elin hırvatı hollandalısı gelip mi şans verecek bu çocuklara ? Kusura bakmayın da fatih hocayı genç oyuncu çıkarmama noktasında eleştirene hemen ozan örneği falan verilmesi artık saçma, ş.liginde gençlerde şampiyon olmuş reale deplasmanda 4 atan takımdan,milli takımlar bazında yarı final oynamış çoğunluğu GS li oyunculardan oluşan takımdan bir oyuncu bile çıkartmamak,şans vermemek eleştirilir.Ben gençlerin yerinde olsam (hepsi için geçerli bu) hemen basar giderim başka takıma çünkü şans bulamazlar,türkiye nin en yetenekli oyuncusu deniyor atalay için gençler arasında ve bu çocuk geçen sene süre bile almadı ligde neredeyse...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şanslar konusunda hak veririm de, gençler de fizik olarak hiç ışık vermiyor. Gelişimi sağlayan şans buluyor. Denenen gençler yine oldu. Atalay Babacan gayet hazır durumda değil işte, olsa rotasyona dahil olurdu. O an Atalay'ı oyuna sokup tamamen kaybedeceğine, Selçuk İnan giriyor.

      Sil
    2. Bu gençlerin fizik gelişimi neden olmuyor?Yabancı genç futbolcuların fiziki ve oyun aklı gelişimi 20 yaşlara girince tamamlanıyor.Basketboldaki 5 numara yani pivot bile oyun ve fizik gelişimini 25 yaşında tamamlıyor.Bırakalım bari bu gençleri alt liglerde Cafercan olsunlar.

      Sil
    3. Gençlere sormak lazım. Gelişen gelişiyor çünkü.

      Sil
  2. 2003 jenerasyonu çok iyi,daha fazla oyuncu çıkmasını umuyorum

    YanıtlaSil
  3. Eğer gelecek vadediyorsa oynatmak zorundayız. Oynamazsa gelişmiyor bu futbolcular ne yazık ki.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir