17 Ağustos 2020 Pazartesi

Bu transferin maliyetiyle alakalı eleştirilecek bir nokta yok


Bu transferin maliyetiyle alakalı eleştirilecek bir nokta yok. 28 yaşında, Norveç Milli Takım'ının 1. sağ beki ve Olympiakos'un da kaptanlığına kadar gelmiş bir futbolcu. Bonservisinin elinde olması da cabası. İlk yılı 1.3 milyon avro, 2. yılı 1.350 milyon avro, 3. yılı da 1.4 milyon avro kazanacak. Linnes'in önüne geliyor ve alacağı rakam ondan az. Linnes de Norveç Milli Takım'ında 3. , hatta 4. alternatif durumunda. Zamanında yüksek ücretler verdik. Bazı isimlerin bugüne yansıması güzel değil.

Bu yıllık ücretin içinde imza ücreti de var. Rakam aslında biraz daha az. Emre Kılınç'ın sözleşmesinde de bu yapılmıştı. İmza ücreti, yıllık ücretin içine dahil edildi ve ffp kaynaklı bazı ayarlamalar yapıldı. O konuda iyi olduğumuzu geçmiş yıllarda da gösterdik. Ffp ayarlamasını iyi yapıyor ve akılcı dokunuşlar geliyor. Satışlar ve kiraya giden futbolcular da bunu göstermişti. Bu sezon da aynı tablonun devam etmesi dileğiyle

Linnes'in o dönem takımda kalmasını değerli bulsam da, o rakamın ardından 1. sağ bek olmak gerekiyor. As sağ bek maaşıydı ve bunun altı dolmadı. Olay yeni sözleşme alması değil, oluşan beklenti. Eski maaşı üzerinden "değerli alternatif" diyorduk, onu kaybetti. Omar Elabdellaoui transferinin ardından da bu tablo daha da tartışılacak. Tartışılmasından daha doğal bir şey yok. Linnes için ya sözleşme indirimi, ya da yolların ayrılması gerekecek.

Bonservisi elinde olan futbolcular özelinde daha aktif olmak gerekirdi. O piyasayı taramak adına da, geçen sezonun 2. yarısından itibaren başlamalıydık. Bugün o piyasa öldü, bu saatten sonra bir şey ifade etmeyecek. Bence eksik kaldık. Omar Elabdellaoui'yi transfer edebilmemiz bu açıdan büyük bir sürpriz. İyi bir futbolcu aldık çünkü. Hatta olabilecek en iyi şartlarla geldi. Temposu, tekniği, oyun bilgisi, özellikle de liderliğiyle kıymetli.

Maaş tablosunu iyi kötü toparlamaya başladık. İşin iyi yanı bu olabilir. Eskiden kaynaklı bazı felaket maaşlar olsa da, ücretlerin de inmesiyle birlikte tablo toparlıyor. Yeni sezondan itibaren daha da kurtarabilir bir noktaya geleceğiz. Omar gibi yabancı futbolcuların da alacağı rakamlar belli. Gönül isterdi ki, bu tarz birçok isim gelsin ve serbest futbolcu piyasasında daha aktif olalım. O treni kaçırdık. Bonservis girdisi de olmayınca, kiralık futbolcular için savaşıyoruz.

4 yorum:

  1. Oyuncular maasinda yuzde 15% indirime gitmisti. Bu sadece Mart, Nisan, Mayis ayi icin miydi bilmiyorum. Ama eger kalici bir anlasmaysa Linnes'in maasi 1 milyon 190 bin euro abi su an. Eger bøyleyse Mariano'nun tek maasiyla Omar-Linnes'in maasi ødeniyor. Degilse de yine ortalama olarak maas giderleri iniyor. Su an bence geregin den fazla kazananlar Babel (gitmeli) Belhanda (gitmeli) Feghouli (2 milyon euro'ya ve sag kanat yerine orta saha/10 numara oynayacksa 1 sene daha kalabilir, nerdeyse tek basina sampiyonlugu getirdigini unutmadim, ama gidebilirde tabi, Diagne (inmeli. Kariyerinde sadece tek bir sezonu var ust seviyede rekabet icinde istikrarli goller attigi) ve Akbaba (inmeli. Istikrarli bir sekilde forma giyse kesinlikle daha fazlasini hak eder. Simdilik indirilmeli.

    Belki bazi arkadaslar Falcao da diyecektir ama bizim verdigimiz maas Falcao 'nun alabilecegi zaten en dusuk maas. 15% indirimle 4,250 000 aliyor. Ismiyle hak ediyor dogrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O indirim genel için geçerli, maaşlar düştü. Hatta bazısı bonuslarından falan da vazgeçti. Falcao gibi.

      Sil
  2. Maliyeti gerçekten çok iyi akıllıca yapılmış bir hamle. Bu transfer döneminde iyi yapıyoruz aslında temkinli davranarak.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence iyi yapmıyoruz, yenilen çalımlar can sıkıyor.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir