30 Ağustos 2020 Pazar

Daler Kuzyaev & Galatasaray, bu ortamda "olabilir" diye düşünürüz


Hala boşta olması ve çıkan haberlerde "menajeri tarafından önerildi" söylemi, transfer için ihtimal var mı dedirtiyor. Zenit'te ciddi bir yıllık ücreti vardı. Büyük ihtimalle hala ona yakın ücretlerin peşinde. Her futbolcunun "boşta" olması, onu maliyetsiz kılmaz. Sattığın kadar al sarmalında avantaj olsa da, bir de işin harcama limiti var. Yani yüksekten uçan futbolcu için, uçuk yıllık ücretleri gözden çıkarma devrinin bitmiş olması gerek.

Serbest futbolcu piyasasında çok fazla alternatif kalmadı. Kiralık isimler için ise hareketlilik, transferin son günlerine doğru başlar. Daha önce de söylediğim gibi, scout hamleleri için geç kalmaya başladık. Bu yolun sonu "menajerler" olacak. Kuzyaev de gündeme geldiyse, menajer kaynaklı gelmiştir. Galatasaray'ın yana yakıla orta saha aradığını bilenler, ellerindeki isimleri öneriyor. Son günlere kalan işin anlamı paniktir. Panik hamleleri de yüksek maliyetler getirir.

Kuzyaev, geçtiğimiz sezon 28 maça çıkmış ve 1 gol 2 asisti var. Ağırlıklı olarak merkez orta saha gibi oynuyor. Oyunun 2 yönünü oynayabilen diyeceğimiz, takım oyununa oldukça yatkın, işini yapacak bir orta saha. Elneny için yazdığım geçerli. Beklenti belli düzeyde olacak ve 10 üzerinden 7'lik garanti katkıyı bekleyeceksiniz. Fizik olarak güçlü değildir ama mücadele eder, savaşır. Oyunun 2 tarafında da katkı vermeye çalışır.

Soru şu, bu özellikler adına değer mi ciddi maliyetlere? Orta saha öyle boş ki, bir noktadan sonra "nefes alsa yeter" modunu açacağız diye korkuyorum. Ligin ilk 3 haftası çok sert geçecek. Yani, transferin son gününe kadar beklemek bize olumsuz sonuçlar çıkarabilir. Eldeki tüm alternatiflere bakacağız artık. Scout işleri belli ki elde bonservis girdisi olmadığı için gerçekleşmeyecek. Kuzyaev gibi isimler de bu ortamda "olabilir" diye düşüneceğimiz futbolcular.

6 yorum:

  1. İyi günler. Konu ile alakalı değil ama Samsunspor ve José Mourinho hakkında yakın bir zamanda yazı yazacak mısınız?

    YanıtlaSil
  2. Kimse bulunmazsa diye yedekte tutulur belki

    YanıtlaSil
  3. transfermarkt değeri 8 milyon avro

    bonservisi elinde

    yalnız bu tarz oyuncular için yüksek maaş talebi oluyor,ama rusyadan avrupaya gidiş son dönemde azaldığı için belki yüksek maaş talebi düşebilir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Transfermarkt değerlerine pek takılmıyorum ben.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir