12 Ağustos 2020 Çarşamba

Dönen dönsün, ben dönmezem yolumdan


Güzel bir istatistikle başlayayım. Süper Lig'de son 2 sezonda, Burak Yılmaz'ın ardından en çok gol atan 2. Türk futbolcu Emre Kılınç. Son 2 sezonda, özellikle de son sezonunda üzerine fazlasıyla koydu. Geçmiş yıllarda da bildiğimiz bir potansiyeldi. Boluspor döneminde transferi direkten döndü hatta, Fatih Hoca'nın 3. döneminde takıma katılacaktı. Belki de böylesi hayırlıymış. O gün gelmiş olsa, kaybolabilirdi de. Hoca gitmişti, kaos oluştu.

Geçen yıllarda, her geçen zaman üzerine biraz daha koydu ve ligin en iyilerinden biri oldu. Bu süreçte Milli Takım'ı da gördü. Son sezonuyla da, zirve yarışı veren Sivasspor'un bana göre en büyük kozuydu. Yaşı da henüz 25. Asıl sınav ve yükseliş yine başlıyor. Aynı şeyi tekrarlıyorum, en doğru adrese geldi. X takıma gidip, kaybolan yerlilerden de olabilirdi ki bunun öyle böyle örnekleri yok. Fatih Hoca da varken, en doğru seçim bu.

Futboluyla alakalı şüphem yok, en iyisini verecektir. Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu bir isim. Her 2 kanatta ve rolde oynayabilen diyelim. Sağda kanat forvet gibi kullanırsınız, solda çizgi kanadı gibi de oynar. Ya da sol tarafta kanat oyun kurucu gibi de kullanabilirsiniz. Eski döneminde sol kanatta hatırlardık, son döneminde ise sağ tarafta da oynamaya alıştı. Sürekli oyunu gelişiyor. Oyun aklı, vizyonu, teknik kabiliyeti ilerledi. İyi de bir bitirici, şut özelliği de oldukça yukarıda.

Alacağı ücret de oldukça uygun. İlk sezonunda 11 milyon 350 bin TL görünüyor ve bu da güncel kurda 1.3 milyon avro. Bu rakamın yüksek olma nedeni ise içerisinde imza ücretinin olması. Gelecek sezon harcama limiti düşecek, haliyle gelecek sezonlarda maaşı daha düşük görünüyor. Çok akıllıca bir hareket. 4 yıllık imza ve ücretler de sonrasında 8 milyon TL, 8.5 milyon TL ve 9 milyon TL diye ilerliyor.

Yolundan dönmesi, en başından bu yana verdiği söz ve hayali önemliydi. Galatasaray formasıyla en iyisini yapmak için geliyor. O da maça 1-0 önde başlayanlardan. Tanıtım videosu da harikaydı. O konuda da sosyal medya ekibinden özür dilemem lazım. Basketbol hesabı mükemmel, ana hesap da böyle olmalı diyordum. Bence ötesine de çıktılar. Şu an için harika bir sosyal medya yönetimimiz var. Emre Kılınç konusunda da Allah utandırmasın.

6 yorum:

  1. https://www.transfermarkt.de/emre-kilinc/detaillierteleistungsdaten/spieler/208848

    hocam şu tabloya bakınca oyuncudan umutlanmamak elde değil
    istikrarlı bir grafik çizmiş,gol ve asist konuşunda boşu yok,ayrıca gol ve asist sayıları genelde yakın
    sezonluk gol asist toplamı 10-15 arası ,lakin hücum futbolu oynayan bir takımda bu rakkamların 20 ye ulaşması işten bile olmaz

    sarı kartlarda gayet makul,agresif olduğunu gösteriyor,hiç kırmızı kartı yok,buda oyun içi disiplinini kaybetmediğini gösteriyor

    umarım sezonda 2500+ dakika oynamaya devam eder,bu oyuncuların sürekliliğinin bozulmaması gerekiyor,
    20 yaşında sürekli oynamaya başlamış ve her sezon 2000+ dakikası var,muazzam istikrar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her yıl da üzerine koymaya devam ediyor. 10 gol 10 asist bandını ister istemez görecek.

      Sil
  2. mert hakan ile uğraşmaya devam. zaten mental açıdan zayıf. top oynatmayacağız ona.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerekeni yaptık, çok da takılı kalmamak lazım.

      Sil
  3. Herkesin önemli potansiyel gördüğü bir oyuncuydu. Geçtiğimiz yıl asıl çıkışını yakaladı. Umarım bizde devam eder bu çıkışa. İlk on birde yeri garanti olan yerlilere ihtiyacımız çok fazla

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir