12 Ağustos 2020 Çarşamba

Emre Kılınç Galatasaray'da


"Asıl transfer" diyebiliriz. Süper Lig'in en değerli yerlilerinden biri. Sivasspor'un yükselişindeki ana nedenlerden biriydi ve son dönemde ciddi anlamda aşama kaydetti. Bu yükselişini devam ettirmek adına da en doğru takıma geldiğini düşünüyorum. Bu tarz yerlilerin Galatasaray'a transfer olup, yükseldiğini sıklıkla görürüz. Emre Kılınç'ın kariyer planlaması bu anlamda doğru. Hedefinden bir an olsun sapmadı ve kimse de onu farklı bir yöne çekemedi.

Haliyle de 1-0 öne geçti ve Galatasaray kariyeri bu şekilde başlıyor. Çok daha güçlü, ayaklar da yere sağlam basacak. Taraftarın güvenini ilk etapta arkasına aldı. Bunda sonrası onda. En doğru yere imza attı ve geçmiş kötü örneklerden doğru dersler çıkardığını gösterdi. Kaosun içine girmektense, bu forma altında gelişimine devam edecektir. Hayırlı olsun diyelim, fazlasıyla beklenti sahibiyiz. Belki de bu sezonun "vitrin" transferi olacak.

Geçtiğimiz sezon 31 maçta 9 gol 7 asisti vardı. Her 2 kanatta da hemen hemen eşit sayıda oynayabildi diyebiliriz. Sağ kanatta da oynamayı öğrendi ve kanat / forvet rolüne bürünebiliyor. Ya da sol tarafta direkt olarak çizgide oynayabiliyor. Oyun aklı ve vizyonu çok gelişti. Eskiden koşu atan, patlayıcı özelliği olan bir kanattı. Şimdi bunların üzerine oyun aklını da ekledi. "Kanat oyun kurucu" rolü de var. Bu da kanat rotasyonunda elinizi güçlendirir.

Her formasyona uyar çünkü. 4-3-3 ya da 4-2-3-1 gibi düzenlerde her 2 kanatta oynar. 4-4-2 oynadığınızda da sol tarafta bu düzene oldukça uyar. Ön alanın hareketliliği önemli, bu anlamda çok sorun yaşadık. Emre Kılınç adı geçtiğinde de "Onyekuru yerine" düşündüğümü yazıyordum. Bugün de böyle olacağını görüyoruz. Kanatların koşu atması, hareketliliği kadar, oyun aklı da değerli olacak. Çizgide de oynayabilen, forvetini besleyecek isimlerden bahsediyoruz.

Attığı gollere bakın, hepsinde kalite var. Top kontrolü, bitiriş ya da şut kalitesi. Yaşı da 25 henüz, en iyi dönemleri henüz başlıyor. En doğru adrese geldiğini tekrar söylemem lazım. Galatasaray'a uzun yıllar katkı verecektir. Kendisiyle alakalı beklentim çok yüksek. O da ilk etapta da olsa bu beklentinin altını doldurmayı başardı. Karakteriyle de ön plana çıkacak. Galatasaray kendisi adına fedakarlık yapanları asla unutmaz.

6 yorum:

  1. arda kewell lincoln baros dörtlüsünde 2 oyuncu tamamlanmış durumda,arda ve emre kılınç,
    diğer iki oyuncunun kim olacağı pas oyununun seviyesini belirleyecektir

    bence terim 2011-2012 sezonu benzeri bir planlama yapıyor,mensah hamlesi bu planlardan biri olsa gerek,malum selçuk melo 21 gole katkı verdiler,mensahta fena değil bu bakımdan,

    diğer bişeyde kanatlarda emre çolak ve engin baytar ile oynanmasıydı,emre kılınçta benzer bir profil

    YanıtlaSil
  2. ya herşeyi geçtim bizim 20-25 kişilik takımda hiç kimsede olmayan farklı bi özelliği var. adam zımba gibi şut atıyor. bayadır böyle bi şutör oyuncumuz yoktu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok doğru dedin. Şut atamıyoruz, kimse denemiyor bile. Umarım değişen orta saha profilinde de bu olmazsa olmaz olur.

      Sil
  3. abi yazıyı 19:07'de filan paylaşmışsın, hayırdır rakiplere bi gönderme filan mı var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tesadüf oldu. Kulüp paylaşıyor, sonra ben. Yazı hazır yoksa, çok daha öncesinden yazmıştım :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir