5 Ağustos 2020 Çarşamba

Donk'la ilgili ortaya atılan haber yanlıştır diye düşünüyorum


Donk'la ilgili ortaya atılan "yıllık 1.9 milyon avro istiyor" tarzı haberler yanlıştır diye düşünüyorum. 34 yaşına geldi ve böyle paraların imkansız olduğunu o da biliyor olmalı. Önünde oynayan Luyindama ve Marcao'nun dahi böyle ücretleri yok. Neredeyse ikisinin aldığı paranın toplamı kadar olan bir paradan bahsediyoruz. Donk'un geçmiş yıllardaki maaşı da bana göre yüksekti. Bu dönem o rakam düşmek zorunda ve herkes için geçerli.

Donk'un alması gereken ücret bana göre 700 - 800 bin avro. Hadi onun güzel hatırına 1 milyon avro olsun diyeceğim ama cidden fazla. Galatasaray'da kalmak istiyorsa da bu rakamlara imza atmak zorunda. Avrupa'da bu parayı görmesi imkansız. Suudi Arabistan ya da Katar kaynaklı bir takıma gitmek istiyorsa ise başka. Belki öyle bir kaynak buldu ve haberin dayanağı da o. Yine de zannetmiyorum, Galatasaray'da kalmak isteyecektir.

Bir şekilde burada ayağa kalktı ve yeniden var oldu. Hesapta olmayan, herkesin "kötü transfer listelerinin" zirvesine oynayan bir futbolcuydu. Fatih Hoca geldi ve evrim geçirdi. Orta saha ve stoper fark etmeden oynuyor, katkısını veriyor. Galatasaray'ın en güvenilir alternatifi belki de. Takım içinde liderliği de var, sözü geçen, saygı duyulan bir isim. Takım da onunla devam etmek istiyorken, şu ortamı neden bırakasın?

Gerçekler acı. Artık büyük ücretleri konuşmamamız gereken günleri yaşıyoruz. Donk gibi yaşı kemale gelmiş isimler için bu daha da geçerli. Club Brugge iddiaları var mesela? Galatasaray'dan daha yüksek bir rakam ne verebilir? Talibi çıkar da, bu paraları bulamadığı gibi, gideceği takımdaki konumu da tartışılacak. Burada yeri garanti, takım içinde değeri var. Ben bu haberin yanlış olduğuna inanıyorum ve bahsettiğimiz rakamlar üzerinden yeni sözleşmeyi imzalayacaktır.

12 yorum:

  1. asla geri adım atmamak lazım. 1 milyon euro bile vermemek lazım. en fazla 900. donk da hayal görüyor bence. kimse vermez bunu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle. Şu ortamda verilecek rakam belli.

      Sil
  2. 1 milyon Euro eski 1 milyon Euro degil su an ekonomik durum göz önüne alinirsa cok büyük para hele de o yastaki futbolcuya, 800 bandini görürse basina koysun, bu paralarin yarisini bile alamaz Avrupa da zor durumda seyirci hasilati vs. Komple bitti bu sene, kimse hayal görmesin, gidiyorsa da yolu acik olsun, kisa süreli kayip gibi görünebilir ama uzun vadede gitmesi hayirli olur diye düsünüyorum, görev adami isini yapar ama Galatasaray seviyesinde ekstra bir oyuncu degil, hedefimiz Uefa Kupasi kadrosundan daha iyi dinamik bir kadro yaratmak olmali, bana göre genclesmenin tam sirasi ama hamlelerimiz cok ters Arda, Caner, Donk vs vs.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Avrupa'da da alabileceği rakam belli. Bana öyle geliyor ki, Arap diyarından teklif aldı ve koz olarak onu kullanıyor.

      Sil
  3. Teklif edildiği söylenen 1 milyon bile fazla 400-500 bin euro yeter fazlasini isterse gitsin. başka kulüpler onu da vermez.

    YanıtlaSil
  4. Ben de bu haberlere inanmak istemiyorum. Ortamı, şehri, takımı seviyor. Söylenen rakamları kendisine verecek bir kulüp olduğunu da sanmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de inanmıyorum ama henüz yalanlama gelmemiş olması düşündürüyor.

      Sil
  5. inşallah gitmez. verilecek en yüksek rakam 1 milyon euro olur ki o bile fazla.Gerçi Ahmet Çalık'ın 900 bin aldığı yerde Donk'a daha altını vermek hakaret gibi olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olmaz. Ahmet Çalık'la o sözleşme kaç yıl önce imzalandı. Donk'un 1.9 aldığı yerde. Marcao'nun 800 bin alması da hakaretti o zaman.

      Sil
  6. Donk'un acelesi yok son ana kadar ısrar edeyim belki kaparım diyor bizim de acelemiz olmamalı veririm 1m euro imzalamazsa keyfi bilir artırmazdım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir