28 Ağustos 2020 Cuma

Dorukhan Toköz & Galatasaray, düşüncesi güzel olsa da ihtimali az


Aklıma 2012 / 2013 sezonu geldi. Yaz transfer döneminin son günlerine doğru, Baros / Quaresma takası ihtimali konuşuluyordu. Baros'u Galatasaray, Quaresma'yı da Beşiktaş gözden çıkarmıştı. Sonrasında Beşiktaş bu işten vazgeçti ve takas gerçekleşmedi. 2 futbolcu da takımlarında gözden çıkmıştı. Yine her 2'si de, Ocak ayında sözleşmeleri fesih edilerek takımdan gönderildiler. Fatih Hoca'nın Quaresma'yı ayağa kaldırabilme ihtimali beni heyecanlandırıyordu. 

Yine o Quaresma, Beşiktaş'a bir kez daha döndüğünde, Şenol Güneş'in tedrisatında ayağa kalkmıştı. Bugün de çeşitli takas iddiaları dolaşıyor. Fatih Hoca, geçtiğimiz sezon başında "büyük takımlar kadrolarında düşünmediği futbolcuları takas edebilir" diye söylediğinde tepki alsa da, bugüne bakınca herkesin gündeminde takas var. Büyük takımlar bunu kendi aralarında da konuşuyorlar. Olması gereken de bu zaten.

Dorukhan Toköz, bu ihtimallerden biri değildir tabii. Beşiktaş'la "yeni sözleşme" konusunda sorun yaşıyor gibi dursa da, takımda tutulmak istenecektir. Ciddi bir sakatlıktan çıkıyor. Onun öncesinde, sadece Beşiktaş'ın değil, Milli Takım'ın da önemli kozları arasındaydı. Henüz 24 yaşında ve önünde büyük bir gelecek var. Beşiktaş'ın yeni oyun yapısında önemli bir yeri olacaktır. Oğuzhan Özyakup da ayaklanacak gibi duruyor ve belki de temeli bu ikili oluşturacak.

Sözleşme durumu Beşiktaş için sıkıntı. Bu yüzden de adı sık sık transferde geçiyor. Beşiktaş'ın da futbolcuyu yeni sözleşme konusunda ikna edememesi, satışına onay vermesi demek. Bedelsiz çıkışını göze almazlar. Yine de şu aşamada kimseden bonservis çıkamayacak olması, yine Beşiktaş açısından sorun. Doğal olarak da takaslar konuşuluyor. Fenerbahçe ve Galatasaray'ın adı geçiyor. Galatasaray'ın da bu takas için Linnes'i önerebileceği yazılmış. Beşiktaş'ın sağ bek aradığının bilindiği için.

Çok fazla ihtimal vermesem de, medyada adı geçtiği için yazalım. Keşke gelse, o ayrı konu. Orta sahaya dinamizm, tempo ve sertlik katar. Oyunun 2 yönünü iyi oynar, topla da dikine çıkabilen bir orta saha. Savaşçı rolü, şu an bizde olmayan bir tarz. Elbette, Galatasaray açısından çok karlı bir iş olurdu. Beşiktaş da bunu göze almaz ve futbolcusunu bırakmaz. İlerleyen zamanda, sadece Linnes için hamle yaparlar mı, bunu da göreceğiz.

12 yorum:

  1. o değilde başkanın son 1-1,5 yılda yaptığı garip açıklamalara bakacak olursak galatasarayın ciddi anlamda bir başkana ihtiyacı olduğu aşikar,
    2021 mayısında yapılacak seçimde çok şeylerin değişmesi gerektiğine inanıyorum,
    başkanın yaptığı açıklamalar hızla galatasaray kulübünü antipatik duruma getirdi ülke içinde,çok gereksiz ve saçma polemikler ,düşük seviye açıklamalar,paraları leylaya basma gibi misal,onlarca bu tarz açıklama,

    galatasaray kulüp geleneğinden ve ciddiyetinden hızla uzaklaşılıyor,

    benim başkan adayım burak elmas olur kesinlikle,aday olması gerekiyor artık güçlü bir yönetim kuruluyla

    dorukhana gelirsek :)

    hocam bu tarz transferleri zamanında yapacaksın,eskişehirde oynarken alacaksın,şu anda hayal kuruyoruz sadece,bencede dorukhan özel oyunculardan biri yerli olarak

    beşiktaş paok maçında farkettin mi bilmiyorum,sorun neydi? bence kanatlarda oyunu tutacak set hücumu yapacak oyuncu yoktu,buda çok fazla top kaybına ve kontraatağa neden oldu,yani bizim bazen basit ve yana pas olarak gördüğümüz şey aslında olgun set hücumu için yapılır,
    bizde arda emre kılınç feguli ve hatta belhanda gibi oyuncular bu zaafları en aza indirecek oyunculardır

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elbette zamanında yapacaksın, her zaman ben de yazıyorum. Yine de yapacak bir şey yok, hayat devam ediyor.

      Sil
  2. geçen sezon bizim adımıza genç oyuncu kazanımı olarak kayıp bir sezon yaşandı,biraz emin bayram izledik o kadar,umarım bu sezon 2-3 genç oyuncu kazanımı olur gelecek adına,malum 40 haftalık uzun bir maraton,dakikalar bölünecek haliyle

    stoperde emin bayram
    orta sahada atalay babacan,senin izlediğin benim izleyemediğim bartuğ elmaz
    sol açıkta yunus akgün
    yüzünü ve stilini ribery ye benzettiğim ve izlediğim selman faruk dibek
    https://www.transfermarkt.de/selman-faruk-dibek/profil/spieler/655900

    bu isimlerden bu sezon faydalanmak gerekiyor

    hem proje takımı hemde hedef takım olmak zor değil,ajax kesinlikle son dönemde bunu yapıyor,blind tadiç ziyech huntelaar ,promes,tagliafico gibi tecrübelilerin arasına gençleri yerleştiriyor,daha doğru bir ifade ile gençlerin arasına tecrübelileri yerleştiriyor,ajax son 1-2 yılda buna kaydı biraz,ful genç ilk 11 olayından vazgeçtiler

    bu sistemi uygulamak bence zor değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fizik olarak buradayım mesajını verenden fayda alırız, bundan eminim. Süre alacaklar, lig çok uzun.

      Sil
  3. Alabilirsek bizim açımızdan kârlı bir transfer olur. Linnes+para kısmındaki para meselesini olabildiğince zorlamaliyiz bence. Fatih Aksoy'u Alanya'ya gönderen bize de Dorukhan'i verir. Neden olmasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de verir, o kadar da imkansız görmüyorum.

      Sil
  4. Bence Belhanda da Bjk'nin ihtiyacı olduğu profilde bir oyuncudur.Takas şöyle olmalı:Linnes+Belhanda+Bir miktar TÜRK lirası=Dorukhan.

    YanıtlaSil
  5. Dorukhan,Ozan,Berat,İ.Kahveci birlikte alınsa yabancı transferi yapmamıza gerek kalmaz.Orta sahayı 5 sezon garanti altına alırız.Altyapıdan oyuncularda eklenirse bu dörtlüye mükemmel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onun için elinde ciddi bir bonservis girdisi lazım. Nasıl alacaksın :)

      Sil
  6. Dorukhan ağır sakatlık sonrası ayağa kalkabilir mi bunu görmek lazım. Ama tam ihtiyacımız olan profil. Linnes'le takas olur mu bilmem ama olursa bizim için ideal olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalkar bence, orası sorun değil. Daha yaşı genç.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir