18 Ağustos 2020 Salı

Dün Fernando'nun satışı doğruydu da, bugün mü değişti?


Bu konu hakkında daha önce de yazmıştım. Belli ki yazmaya devam edeceğim. Fernando'nun Sevilla'da gösterdiği performansla alakalı "bu adamı neden sattık" düşüncesi oluştu. Oysa Fernando giderken, hemen hemen herkesin düşüncesi "müthiş bir satıştı". Hala da öyle, bir şey değişmedi. Fernando'nun yerinin dolmamış olması yönetim ve teknik heyetin sorunu. Sözleşmesinin 1 yılına girmiş, sürekli sakatlanan ve 32 yaşındaki Fernando'yu 4.5 milyon avro teklif gelmişken satarsın.

Sevilla iyi bir düzen takımı. O düzen içinde de Fernando önemli bir yer tuttu. Kalitesine kimse bir şey diyemez ki. Galatasaray'da geçirdiği 2 sezon da bana göre kötü değildi. Sakatlık dönemleri yaşadı ve uzun ayrılıklar oldu. Sakatlık dönüşleri iyiydi, özellikle de sezonun son bölümünü müthiş oynardı. O 2 şampiyonlukta etkisi büyüktür. Lider ruhlu bir futbolcuydu ve o liderliğin eksikliğini saha içinde ister istemez yaşadık.

Yine de doğru satış, bu fikri hiçbir şey değiştirmez. O pozisyonun dolmamasını eleştirebiliriz. Nzonzi, Seri ve Lemina gibi isimlerle dahi dolmayan bir boşluk doğdu. Fernando'nun mücadele tarafı daha ağır basardı. Topla da çıkabilen bir 6 numara, sürpriz ceza sahası koşuları olurdu. Bunu Lemina yapar ama onda da sakatlık istikrarı var. Nzonzi ve Seri ise yapmaz, bu tarzda değiller. Haliyle de Fernando'nun eksikliğini hissedersin.

Banega için ise üzülüyorum. Geçen sezon yaz döneminin 1 numaralı ismiydi. Çok istedik, Banega da gelmeye meyilliydi ama Sevilla'yı ikna edemedik. Hatta o kaynaktan Fernando'yu da satmış olduk. Fernando / Banega hayalini belki de biz kuruyorduk, bilemem. Banega'nın bugün Suudi Arabistan'a gidiyor oluşu da üzücü. Bir futbolcu hiç mi kötü oynamaz, hiç mi pas hatası yapmaz. Çok estetik, klas bir orta saha. İzlemesi çok keyifli.

6 yorum:

  1. Biz Sevilla gibi sağlam bir sistem takımı olsak Fernando'yu yine aramazdik onun yerine gelen adamlar takir takir oynardı. Şunu anlamalıyız sorun futbolcularda değil. Sistemde antrenmanlarda futbol anlayışımızda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle, çok doğru yorumladın. İş sistem ve kültürde bitiyor.

      Sil
  2. E peki sistem takımı olmamızı sağlayacak olan kim? Yada şöyle sorayim bunu teknik kadro yapmayacaksa kim yapacak eger onlar yapacaksa niye yapmıyorlar?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ffo ortamında, her dönem değişen futbolcu yapısında onu oluşturmak zor. Günü kurtarıyoruz maalesef.

      Sil
    2. Burak bu söylediğin yukarıda söylenene yaptığın yoruma tamamen ters. Sistem takımlarında gelen oyuncu sisteme uyum sağlar. Yada alırken sistemine uyum sağlayacak oyuncu alırsın. Bizim gibi kim boştaysa alalım mantığı ile transfer yapmazsın. Ffp sattığın kadar al seneye bitiyor. O zaman bir sistem takımı olacagimiza mı inanıyorsun? Kaos futbolundan bir sistem takımına nasıl dönüşürüz gelen giden oyuncu farketmeden nasıl sistemi devam ettiriz? Bunları düşünmek gerekiyor. Yada borçlar yüzünden takım birilerine satılacak alan adam şirket her kimse başarılı olsun diye herşeyi değiştirecekler.

      Sil
    3. Değil abi, transferde 50 takla atıyorsun maalesef. En azından elin daha rahatlayacak, ona inanıyorum. Şu ortam ve bu yönetimde istediğini yapamıyorsun maalesef.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir