18 Ağustos 2020 Salı

Dün teşekkür etmemiz gerekir derken, bugün işler değişti


Geçtiğimiz günlerde "Lemina'ya teşekkür etmemiz gerekir" demiştim. Takımda tutulmak istendiğine pek ihtimal vermiyordum. Hatta başkan da bunu basın toplantısında dile getirmişti. Şartlar şu an değişti tabii. Lemina'ya teşekkür etmeliyiz derken, bu maliyeti ve istikrarıyla alakalıydı. Yazı içinde de belirttim. Southampton'a kira bedeli verilmez ve Lemina'nın ücreti 1.5 milyon avro seviyesinde kalırsa kimse hayır demez. Şu an konuşulan rakam ise daha da aşağıda.

Bu rakamlara da daha iyisini bulmak zor. Eliniz kolunuz bağlı. Bonservis veremiyorsunuz, bir yandan yıllık ücretleri düşürmek için çabanız. Kaliteyi düşürmemek de diğer çaba gösterilen nokta. Orta sahada büyük bir boşluk var, elinizi de çabuk tutmanız lazım. Tüm bu şartları düşününce de Lemina'ya hayır diyemiyorsunuz. Yeter ki alternatif üretin, tek başına kalmasın. Seri de düşünülüyor mesela. Bana göre onların yanında 1 isim daha lazım.

Lemina'nın sakatlığıyla alakalı sorunun kamp görüp görmemesiyle alakalı olduğunu söyleyebilirim. Sezon içinde istikrarını yaymakta sorun yaşıyor. Maç trafiği de yüksek olacak ki bunu iyi hesap etmek lazım. Lemina tarzında bir de alternatif gerekecek. Maddi şartların bizi zorladığını bilmekle birlikte, alternatif olarak Badou Ndiaye tarzı bir isim gelse hayır diyemeyecek haldeyim. Yedek bekleyecek, şans geldiğinde en azından tempo katacak, sizi öne taşıyabilecek. 

Badou Ndiaye ismini tarz anlamında yazıyorum. Lemina'ya dönersek, kalitesinden kuşku yok. Temposu, defansif aksiyonu, topla çıkabilmesi ve hareketliliği kıymetli. Ligin 2. yarısının başındaki çıkışta da büyük faktördü. Üst düzey kalitede. Hatta kalite olarak, ülke sınırlarında pozisyonunun en iyisi. Sakatlık istikrarı onu düşürüyor ve her şeyi 0'la çarpıyor diyebilirim. Bu da işin kumar kısmı. Belli ki yapacak bir şey yok.

Orta saha hariç her pozisyonda tamamız. Maalesef orta saha öyle bir konumda ki, diğer pozisyonlarda tamam olmanız bir şey ifade etmez. Lemina geliyor görünüyor, Seri de bekleniyor. Diğer isim de Belhanda'nın durumuna göre değişir. Bana sorarsanız gidecek ve gelmesi gereken isim de Lemina tarzında biri daha olur. Tempolu bir 8 diyeyim. 4-2-3-1 gibi oynayacağız, Seri / Lemina ikilisi içinde de Lemina'yı 8 numara gibi bekliyorum.

8 yorum:

  1. Lemina gecen yilin en iyi oyuncusuydu, takima girdikten sonra hemen kalitesini gosterdi, Nzonzinin ayrilisiyla onun yerine gectikten sonra hem Serinin hem de takimin oyununu baska bir seviyeye tasidi, sakatligi ise bizim adimiza sezonu bitirdi.
    Oyun kurulumunda defansi ucleyip bekleri cikartiyor ve Serinin bos pozisyonda yuzu rakip kaleye donukken topla bulusmasini ve hizlica rakip ceza alanina girmemizi saglayacak oldurucu pas acilari bulmasini sagliyordu.
    Benzer bir oyunu oynayacaksak Seri yerine Jacub Moderi alip devam edebiliriz. Ismi bizimle anilan Kamil Jozwiak ise Omer ve Onyekurunun mukemmel bir karisimi diye dusunuyorum; hizinin yanisira cok caliskan ve hem toplu hem topsuz oyundaki becerileriyle uretken. Kamil ve Emre Kilic birlikte ofansif etkinligimizi artiracaklardir. Omer/Henry-Feghouli yerine Kamil-Emre Kilic bence daha dinamik bir ikili olabilir. Forvet arkasinda ise elimiz oldukca zengin; Emre Akbaba-Arda-Kerem-Ali Yavuz. Falcao-Diagne-Adem uclusu ise lig icin rakipsiz bir hat.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En iyisiydi diyemem. Etki etmesi de takımın hareketsizliği ve onun hareketli olmasıyla alakalıydı. İyi futbolcu, o ayrı konu.

      Sil
  2. Verilecek paralar az olsa bile Lemina'ya güvenip yola çıkmamız çok zor. Mutlaka sağlam bir alternatifi olmalı.

    YanıtlaSil
  3. Ağabey bu takımda ne değişti? Fatih Terim'in kızdığı konular nelerdi? Galatasaray ruhunu taşımayan, elini taşın altına koymayan, sakatlıklarla dolu kadro, kampa oyuncu yetilmemesi... Bunlar değil miydi? Hangisi düzeldi peki? Yani Mariano gidince Onyekuru gidince mi düzeldi veya düzelecek? Lemina ile Seri alınınca mı geçen seneden farkımız olacak? 20 maç kaçıran adam 60 maçı nasıl kaldıracak bu hesap edilmiyor mu? Lemina +Seri +transfer diyoruz da yönetim Seri Lemina ile transferi bitecek ve gerisi fırsat transferi olacak deniyor ve bunu herkes konuşuyor, peki ne anladık geçen seneden biz, hiç mi ders çıkarımı olmaz bunların?

    Biraz karışık ve uzun oldu ama çok doldum ağabey karşımda şu yönetim veya teknik ekip olsa neler neler sorar ve eleştirirdim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzelecek bazı şeyler olacaktır. Kadroyu görelim, sonra yorumlarız tabii. Şu an erken.

      Sil
  4. Ehh... bu da transferde harhangi bir planimizin olmadığının kanıtıdır. Kimi bulursak alalım öyle kadro mühendisliği falan hak getire. Ne oyuncu satabiliyoruz nede alabiliyoruz. Umarım beşiktaş a gidecek haberleri doğrudur da sezonun yarısını sakat geçirme potansiyeli bu adam bize gelmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teknik ekip istiyorsa alınmalı. Alınamıyorsa durum çok daha vahim demektir :(

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir