23 Ağustos 2020 Pazar

Eldeki stoper rotasyonu çok kıymetli ve ekonomik oldu


En azından stoper rotasyonunda maaş düzeyi istediğimiz noktaya geldi. Üstelik o pozisyon takımın en güçlü taraflarından biri. Zamanında akıllı hareket edildi ve yatırım yaparak bu noktaya geldik. Bonservisin yüksek olması sorun değil, futbolcunun alacağı maaş düşük olmalı. Bu sayede de o yatırım yaptığın isimden, çok özel haller doğmadığı sürece zarar etmezsin. İyi bir scout ekibimiz var, bence iyi isimler de oluyoruz ama o iyi isimleri transfer edebilmek adına "sattığın kadar al durumu" bizi zorluyor.

Ozan Kabak ve Garry Rodrigues'in ayrıldığı Ocak ayını düşünün. Müthiş bir bonservis girdisi elde edildi ve direkt Marcao / Luyindama tandemi kuruldu. Forvet için de ilk etapta bu tarz bir isim zorlansa da, Ocak ayında kimse forvetini kolay bırakmadı. Yazın olsa eminim ki daha farklı olurdu. O günden bu yana da çok ciddi bir satış yok. Elimizde bonservis girdisi olmayınca da aynı isimleri konuşmak zorunda kalıyoruz.

Ben burada gidip de "scout ekibini" suçlamam. Elinde para yoksa bulmak gerçekten zor. Bu ekibin görevi de sadece genç futbolcu bulmak değil, fiyat / fayda performansında en iyi performansı almak. Sözleşmesi biten Omar Elabdellaoui'yi bulmak da bir hünerdir. Görüyoruz ki onun da maaşı düşük. Etiketten sıyrılıp, bu tarz isimlere yöneldiğimiz her an başarı gelir. Gelecek sezon "sattığın kadar al" durumu ortadan kalkacağı için daha rahat hareket ederiz.

Stoperlere gelelim, asıl konu o. Luyindama'nın maaşı 1 milyon 50 bin avro, Marcao'nun maaşı 800 bin avro, Donk da 515 bin avro kazanacak. Donk'un maaşı da doğru bir düzeye gelince, eldeki rotasyon çok kıymetli ve ekonomik oldu. Ahmet Çalık'ın maaşı yüksek görünüyor ama yeni kural gereği, Türk Lirası olarak kazanacak ve sabit bir kur var. 900 bin avro'nun Türk Lirası hali değil yani o maaş. Yine de fazla gerçi, yolları ayırmak gerekir. Emin Bayram da en asgari rakamı almakta.

2 yorum:

  1. Ahmet Çalık'tan ayrılmak bu dönemde çok zor. Defans çok iyi gerçekten. Aynı paraları ve kaliteye hücum hattı ve orta sahada da yakalayabilirsek işler biraz yoluna girmeye başlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 yılı kaldı zaten. Son sezonunu 5. stoper olarak bitirecektir.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir