18 Ağustos 2020 Salı

En büyük beklenti de bu ikiliden yana


Ali Yavuz Kol'a "klasik altyapıdan yetişmiş" futbolcu gözüyle bakamıyorum. Cebine 1 yıllık A takım tecrübesini koydu ve kendisinden 1-2 yaş büyük, altyapıdan yetişmiş diğer gençlerin önüne geçti. Atalay Babacan örneğini sürekli veriyorum. Kendisinden 1 yaş büyük olsa da, tecrübe anlamında daha geride. Kadroda şans bulamayacak gençlerin, oynayabilecekleri takıma kiralık gitmesi gerekiyor. O teklifler geliyor, iş futbolcuda bitecek.

Ali Yavuz Kol, bu anlamda iyi bir örnek. Onu gören diğer gençlerin, aynı yolu seçmesini beklerim. Bundan sonraki dönemde seçeceklerdir de. Ergün Penbe, Tarsus İdman Yurdu'nda yola devam ediyor. Şans işte. Mutlaka da Galatasaray'dan isteyeceği gençler olacak. Oynayabilecekleri bir takım. Umarım bu yolu seçerler ve tecrübeyi ceplerine koyarlar. Arda Turan da örnek, o da bu yollardan geçti. Çok daha güçlü şekilde geri dönmek mümkün.

İdman görüntülerine bakıyorum da, Ali Yavuz Kol'un ayakları yere çok daha sağlam basıyor. Zaten iyi olan fiziğinin üzerine eklemiş, tecrübe kazanmış, öz güven sahibi olmuş. Bakın görün, şans da bulacak. Hatta kamp dönemi iyi görüntü vermesi onu direkt olarak ilk 11 adayı dahi yapabilir. Bu işler hiç böyle olmaz. Israrla "uçak kanat" lazım deniyor ya, bence gerekli değil. Kanat rotasyonumuz iyi. Ali Yavuz Kol da ne kadar forvet oynasa da, kanatlar adına da ciddi alternatif.

Süleyman Luş için de ısrarla "bu yılı kiralık geçirmeli" diyordum. Belki yine bu olur ama şu an için A takımla çalışıyor. A takım içinde olan 2 genç var. Ali Yavuz Kol ve Süleyman Luş. Bu da 2'sine de duyulan güveni gösteriyor. Saracchi, sol bek oynayabilen Linnes ve Emre Taşdemir. Süleyman Luş da arkalarında. Bence Emre Taşdemir ayrılacak. Linnes de aslen sağ bek oynadığı için (bence sol bekte daha iyi), Süleyman Luş'a gelecek şanslar şaşırtmaz.

O da hücum karakteri yüksek, tempolu bir bek. Galatasaray'ın oyun yapısına uyacak. Onda da iş kamp dönemine bakıyor. Vereceği iyi mesaj, sezon içindeki yerini belirleyecek diyebiliriz. Çok genç yok ama olan gençlerin de A takımda ihtimali güçlü. En büyük beklenti de bu ikiliden yana. Ali Yavuz Kol tecrübeyi cebine koydu, Süleyman Luş'un da önü açık. Darısı diğer gençlerin başına. Şu aşamada öne çıkan isimler bunlar.

2 yorum:

  1. Bu çocuklari oynatmadan gelistiremeyiz.kendileri özellikle de Ali Yavuz elinden geleni yapıyorlar. Biraz da biz şans vererek destek olmalıyız. Hazırlık maçlarının haricinde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ali Yavuz oynayacaktır da, şu etapta Luş'u bilmiyorum.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir