2 Ağustos 2020 Pazar

"Falcao gidecek mi kalacak mı, bütün mesele bu" dediğimiz anlardayız


"Falcao gidecek mi kalacak mı, bütün mesele bu" dediğimiz anlardayız. Gidebilir de, kalabilir de. Hiçbir seçenek bizi şaşırtmaz. Olası x teklifte gitmesini isteriz, kalıyorsa da onun üzerinden plan yapmak zorundayız. Bu kararı da bir an önce almak zorundayız. Yeni sezon için hazırlık dönemi geliyor, zaten sıkışık bir fikstür. Sezonun yarısını sakat geçirmeye meyilli Falcao'yu da, kalması halinde en doğru şekilde alternatif altına almalıyız.

Jardel'in satışındaki süreç de böyleydi. Yaşanan ekonomik durgunluk sonrası, Jardel'in yıllık ücreti külfet gibi gelmeye başlamıştı. Sonra da "Jardel'i satıyoruz" diye bağırdık çağırdık ve o satıştan istediğimizi alamadık. Tabii Ağustos ayına kadar sürdü süreç ve Jardel kalacak mı gidecek mi diye düşünürken ne yapacağımızı da bilemedik. Lucescu'nun da bu yönde bir açıklaması vardı. Falcao durumu da benziyor, ne olacaksa bir an önce olmalı.

Inter Miami'nin teklifi olduğu söyleniyordu. Hatta formalar basılmış, bir şeyler olmuş. Bonservis beklentim yok, şu an sözleşmesinden tazminatsız çıkmak dahi başarı. O maaş boşluğu da en iyi şekilde değerlendirilir. Gitmek isteyebilir de. İstenmediği yerde kalacağını düşünmüyorum. Umarım şu transfer bir an önce gerçekleşir. Biz de forvet konusunda ne yapacaksak bir an önce aksiyon alır ve yeni düzene göre transfer stratejisi geliştirir.

Kalacaksa da, yine oyun Falcao üzerinden yapılanır. Böyle bir forvetiniz varsa ondan en iyisini almak zorundasınız. İyi bir kamp dönemi geçirmesi belki de sakatlıkları açısından işe yarar ve biraz daha istikrarlı hareket olur. Doğru alternatifler de üretilirse sağlıklı bir şekilde katkı alınabilir. Falcao'nun sahada olduğu dönemde sorun yoktu, hele ki ligin 2. yarısında. Sorun o sahada olmadığında. Maalesef sezonun yarısında yoktu.

Gelecek isimlerden çok, gidecek isimlerin önemi burada ortaya çıkıyor. Geleceği belli olmayan ve kadroda olmasa iyi olur diyeceğimiz birçok futbolcu var. Belhadna, Feghouli diye de bu liste ilerler, Babel'e kadar yolu olur. Falcao da o listede ama gitse de kalır, kalsa da tadında. Giderse sevinirim, kalırsa da en iyi katkıyı nasıl alırım diye düşünürüm. Forma tanıtımında da yoktu, bana göre bu durum gideceğine işaret.

19 yorum:

  1. uzun bir sezon olacak. herkese ihtiyaç var. mutlaka kalmalı.
    diagne de aynı şekilde mutlaka kalmalı. dönüşümlü oynarlar.

    artık para saçmak yerine eldeki malzeme ile helva yapma vakti.
    zaten satmaya kalksak iyi teklif gelmez hiçbir isme...

    YanıtlaSil
  2. Abi belki bilmiyorsundur diye søyluyorum, Falcao forma tanitiminda olmamasi tatil izni almis olmasindan dolayi. Kendisi Bodrum'da.
    Ben gidecegini sanmiyorum. Kendisini yillardir bende takip ediyorum. Karakter olarak burdan basarisiz ayrilmayi kabul edecek biri degil. Galatasaray'a isteyerek geldi. Benim bildigim kadariyla da Galatasaray'daki maasi Porto ve River Plate'den sonraki en dusuk maas. Para icin gelmedi.az cok takip edenler olarak biliyoruz bunu. Biz sportif tarafina bakiyoruz ama Falcao'nun 3 kucuk kizi var. onlarin okulu, hayatlari yuzunden surekli tasinmayi sevmiyor. Esi hamile ustelik. Galatasaray'da kontrat suresini tamamlar. Sonra son bir kontrat River Plate yada Colombia. Cin, Amerika, Qatar vs yapmaz para icin. Monaco'da ilk yillik ucreti 26 milyon euro'ydu. Søzlesme uzatiktan sonra 12 milyon euro'ya indi. United ve Chelsea'de 10'ar milyon euro aldi senelik (kalani Monaco karsiladi).

    Ben inaniyorum kendisine. Ligimize gelmis en iyi bitirici. Az da olsa gørduk. Falcao ve Muslera. Benim ilk 11'e yazidigim ilk 2 isim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yine de yer alabilirdi. Tatillerden önce yapılıyor bu çekimler. Olmalıydı da.

      Sil
  3. Ben de kalmasini ve en azindan bir sene daha Falcao golleri izlemek istiyorum zira Falcao maddi nedenlerden ötürü Türk Futbolu'nun gördügü son super yildiz olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de istiyorum ama sahada kalabilirse. Son cümledeki yorumun doğru.

      Sil
  4. Yönetim indirim yaparsa kalacak haberlerini yaptırmaya başladı. Anladığım kadarıyla taraftarın önüne atarak baskılamak istiyorlar. Defalarca deneyip beceremedikleri oyunu bir kez daha deniyorlar. El mecbur yüksek maaşlı futbolcularla vedalaşmak gerek. Falcao, Feghouli ve Belhanda ile helalleşmek şart. Bu şartlarda 7’ler, 4 ‘ler ödenemez. Öte yandan sözleşme var istemezlerse gitmezler. Yönetim ikna etmeyi becerebilecek mi, yaşayıp göreceğiz. Umarım bu üçlü futboldan yana tercih yapar da ayrılır. Yoksa bu yönetim göndermeyi beceremez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kalacaktır da artık. Daha iyi bir teklif almaz, gitse de yerini doldurabilir miyiz muamma. Sattığın kadar al varken zorlaştı.

      Sil
  5. Gideceğini sanmıyorum ailesinin de açıklamaları var galiba kalacakları yönünde

    YanıtlaSil
  6. Falcao'da Diagne de gidebilir; Terim kladik cift forvetli bir oyun oynatmak istemiyor gibi duruyor. En azindan ismi bizimle gecen oyuncular bunu dusunduruyor; yuksek pres ozelligi olan ve bitiriciligi yuksek, ceza alani icinde sezileri kuvvetli bir oyuncu ile dripling ozellikli kanat-forvetler her daim bizimle aniliyor. Baharda Albijan Aljeti ile luis suarez ornegin israrla bize yazildi, simdi Shon Weissman. Nigel Robertha'da ciddi bir sekilde bizimle anildi, o da kanat/forvet olarak degerlendirilebilir, kadromuzdaki Kerem, Ali Yavuz gibi gencleri de boyle degerlendirebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O iş teklife bakar. Gelir elde etmeliyiz ki yerleri dolsun. Şu aşamada zor.

      Sil
  7. İnşalah gidersin neyin indirimi ya toplam yılık maliyeti 7 den yüksekti 5 +1.9 + maç başı vardı 3m a oynayacak hali yok ya gitsin abd ye... çok sevinirim.

    Keşke feghouli belhanda falcao babel gitse seri lemina da gitti zaten yuksek maaş alan oyuncu olmasın muslera dışında 2-3 sezonda kendimize geliriz.

    YanıtlaSil
  8. Kalmasından yanayım ancak alternatif sağlam bu fikstürü kaldıracak bir başka forvetinde olması gerekiyor.diagne olabilir sakatlık problemi olmayan futbolcu diye biliyorum. Her ikisi ile bu sezon iyi gidebilir. Trezegenin gelmesi ihtimali olursa gelirse mükemmel olur

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne istikrarlıdır, kolay sakatlanmaz. Trezeguet gibi isimler ise bugün maliyeti karşılanamaz halde.

      Sil
  9. Sağlam bir Falcao'yu maaşına rağmen kim istemez? senede 30 gol atsa kim bugün aldığı paranın lafını ederdi? Soru; Falcao seneye acaba kaç maç oynayacak olmalı? Seneye neredeyse 60-70 maç arası, çılgın bir maç sayısı var. O yüzden geniş ve kaliteli kadro lazım. Sadece geniş kadro yapıp Muğdat'larla doldurulmuş bir kadro isterse 40 kişi olsun işe yaramaz. Nicelik kadar biraz da nitelik şart. En azından kale gibi, golcü gibi yerlerde.
    Eğer Falcao'nun gerçekten kronik bir sakatlığı yoksa, ve geçen sezon yaşananlar sıkı bir yaz kampı ile ortadan kalkabilecekse o zaman kalsın. Zaten talip de yok, ona o maaşı verecek bir yerde zor bulunur. Eğer kendisi istiyorsa ve hoca da ona inanıyorsa ben taraftar olarak kalmasını isterim. Tabi bunun bir de finansal ayağı var. Yönetim babel, feg, belanda, cagne, falcao, seri'lerin maaşını öderiz diyor mu? Bence şu an Muslera dahil herkesin kontratı astronomik. Ben olsam Muslera ile hemen şimdi 2 yıl daha uzatıp yıllık maaşını 2'nin altına çekmek için teklif yapardım. Yılda 4 milyon€ adı ne olursa olsun GS şu şartlarda kaleciye veremez vermemeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sorun Falcao değil. Kalitesine laf yok. İş sahada olmasında bitiyor. Muğdatlarla doldurulmuş kadro şampiyon olabiliyor, çünkü adam sahada. İş sahada olmak.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir