7 Ağustos 2020 Cuma

Fatih Öztürk & Galatasaray, günü kurtarmak gibi düşünmeli biraz da


Kaleci için öyle bir gündem var ki, Okan Kocuk'la devam edileceğine inanıyorum. Okan Kocuk'un arkasına hem rekabet, hem de olur da o da olmazsa üzerinden bir kaleci bakılıyor. O tarz bir kalecinin de mümkün olduğu kadar tecrübeli olması gerektiğini yazmıştım. 2 yol var zaten. Ya Okan Kocuk'un önüne iyi bir kaleci (bu durumda Muslera geri döndüğünde sıkıntı var), ya da Okan Kocuk'un arkasına, çok da yaşa aldırmadan tecrübeli bir kaleci.

Yabancı almanın da zorluğu var. Muslera döndükten sonra ayrı bir sıkıntı, onun olmadığı sürede de giden 1 yabancı hakkı. Muslera'nın yokluğu tüm dengemizi bozdu aslında. Okan Kocuk o kadar kötü bir zamanda kaleyi aldı ki, ister istemez orayı dolduramadı. Takım da düştü, şu iyiydi diyebileceğimiz kimse yok. Okan Kocuk da doğal olarak farkını ortaya çıkaramadı. Yaptığı iyi işler yok değil ama o güveni de veremedi diyelim.

Şimdi bu yazının altına "Okan Kocuk bu takımda 3. kaleci bile olamaz" diyecekler çıkacaktır. Tabii bu yorumlar yayınlanmayacak. Eleştiri tamam da, körü körüne silip atmak çok yanlış. Kötü bir kaleci değil, sadece şanssız. Kalecilik de biraz güven ve karizma işi. Orayı doldurmak lazım. Okan Kocuk'un yanlış zamanda kaleyi alması onu biraz düşürdü. Tabii takımla da alakalı, kim iyiydi ki? Sen düzenini kur, pozisyon verme. Kaleci de güveni aşılasın.

Fatih Öztürk, Anadolu için tecrübeli, güvenilir bir el. Galatasaray seviyesi için ise yetersiz kalacak. Yapacak bir şey de yok, kimi alabileceksin? Akhisarspor günlerinde o güveni veriyordu. Kasımpaşa'ya gitti, orada da formayı rotasyonlu şekilde giydi. 33 yaşına geldi, Türkiye sınırları için tecrübesi iyi. O da patlayıcı özelliği olan kalecilerden. Maç içinde kurtarmaya başlayınca, geçilmesi zor. Beto da böyle mesela, gününde ise kimseye şans vermez. 

Muslera'nın da Kasım gibi döneceği söyleniyor. Bu çalışma temposuna bakarsak, tam olarak hazır olması ligin 2. yarısını bulmaz. Bu yüzden de yerli kaleci iyidir. Fikstür sıkışık, Eylül / Ekim aylarında da birçok maç var. Bunların içine Avrupa da dahil. Günü kurtarmak gibi düşünmeli biraz da. Aday yok, geriye bir de Serkan Kırıntılı kalıyor. Belli ki onun da bonservis durumu var. Şu gün çıkıp, böyle bir kaleci için ciddi bonservis bedelleri ödenemez.

16 yorum:

  1. Okan'a kesinlikle güvenilmez yeni bir kaleci şart ama çok adayın ismi geçiyor bu şekilde olmaz. Aylardır kaleci sorunu olduğu belli bir an önce bu işin çözülmesi gerek, geç kalınıyor. (Alp)

    YanıtlaSil
  2. Bence luyindama ve marcoa gibi stoperlerimiz varken ( satilmadigi takdirde ) Okan + genç bir yerli kaleci ile devam etmeyiz. Artık bun ziplayamiyor bu tutamiyor bu büyük takım kalecisi değil dememizin zamanı geçiyor . Sonuçta surda en fazla 3 bilemedin 4 sene sonra mustera futbolu bırakacak ve şimdiden birşeyler yapmalıyız

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genç değil de, tecrübeli lazım işte. Okan olmadığında kaleyi alacak ismin ayaklarının titrememesi gerekiyor.

      Sil
  3. Paramız zaten yok. Kaleci için ekstra bir masraf daha çıkarmadan Okan ve alt yapıdan genç bir kaleci ile devam edelim. Takımın genel savunma yapısı sağlam olunca Okan'in da kalitesi daha çok ortaya çıkacaktır.

    YanıtlaSil
  4. Geçen sene kupa maçında yaptığını geçtim, Kasımpaşa'daki performansı bile almamak için yeterli bence. Okan'ı çok çabuk sildiğimizi düşünüyorum. Hiç beklemediği anda forma geldi. Hataları olsa da, ben çok iyi kurtarışlarını da hatırlıyorum. Psikolojik destekle bence kalemizi götürür, boşuna böyle oyunculara para harcamayalım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen katılıyorum. yahu bazı isimler nasıl bizimle anılır inanamıyorum. fatih, volkan babacan, serkan kırıntılı.

      gsli okan 5 tane gol yedirsin bu fbli tipler kurtaracağına.
      illa alacaksak alalım işte o bilbao kalecisini.. yeterli.

      Sil
    2. Anılır, çünkü başka yerli alternatif yok. Okan'ı ben silmedim, silenler var. Tek bırakılmamalı, derdim o.

      Sil
  5. burak geçen bahsetmiştin. düz sarı kayseri formasını gördün mü? nike kayseri'ye bile bizden güzel forma yapıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum. Nedenini sorduğumda bilen de çıkmıyor.

      Sil
  6. Fatih iyi kaleci atik refleks kalecisi inşallah alırız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi değil bence, vasat bir isim. Kocuk oynar yine.

      Sil
  7. Paok takiminin Turk vatandasi kalecisi Alex Paschalakis Nasil olur? Hafizam yaniltmiyorsa bir kac sene once de pesindeydik

    YanıtlaSil
  8. Ben Okan'a daha fazla şans verilmesinden yanayım. Eğer daha fazla şans verilirse fazlasıyla gelişecektir ve kalede rekabet olmasının iyi olduğunu düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O oynayacak zaten, bence Fatih Öztürk kulübeye geliyor. Ama bu rekabet gerekliydi.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir