26 Ağustos 2020 Çarşamba

Felipe Melo'nun uzatmış olduğu kariyerini izlemek büyük keyif


Felipe Melo'nun uzatmış olduğu kariyerini izlemek büyük keyif. 37 yaşına gelse de, son sezonlarda stoper oynamaya başlamasıyla birlikte kariyerini uzatmış oldu. Bu gidişle de 40 yaşını rahatlıkla görecek gibi. İyi çalışıyor, kendine bakıyor ve doğru zamanda değişimi yaşadı. İtiraf edeyim ki, bu değişimi yaşayacağını tahmin etmiyordum. Geçmişte de denenmiş ve kötü mesaj vermişti. O günlerde bu değişimi yaşasa, bugün Avrupa'da da devam ediyor olabilirdi.

Çok kaliteli bir futbolcu olsa da, sorunlu ve agresif yapısı onu en üst seviyede uzun süre tutmadı. Juventus'a transfer olmuştu mesela, Brezilya Milli Takım'ının 11'inin vazgeçilmeziydi. Bunları kaptırması çabuk oldu. Galatasaray'a gelene kadar da, x takımda üst üste 2 yıl kalmakta dahi zorlanıyordu. Galatasaray'da istikrarı kazandı ve uzun yıllar bu takımın formasını giydi. Bana göre de, ülke sınırları içinde pozisyonu için izlediğim en iyi futbolcu oldu.

Melo'nun boşluğunu dolduramadığımız da doğrudur. Melo gibi bir 6 numara bulmak zaten kolay değil. Fernando gibi bir isim gelse de, Galatasaray için Melo farkı seviye ve istikrardaydı. Oyunun 2 yönünde katkı. Hem sert ve agresif, hem de hücuma destek oluyor, topla çıkıyor, oyun görüşü yüksek. Yıllar geçtikçe o tempo mutlaka düştü. O vakit de "stopere" geçmesi kariyerini uzatacak, belki de Galatasaray'da çok daha uzun süre izleyecektir.

Prandelli bunu denedi de. 3'lü savunmanın ortasına Melo'yu yazsa da, Melo bunu hiç istemediği için, o oyundan çabuk vazgeçti. 6 numara gibi oynamaya çalıştı çünkü, aldığı risklerden geri durmadı. 35 yaşından sonra stopere bir şekilde geçmiş olması, geç olsun güç olmasın demek. Bu sayede, Brezilya Ligi'nin en iyi stoperlerinden biri oldu, şampiyonluklar ve ödüller kazandı. 37 yaşında dahi olmazsa olmaz.

6 yorum:

  1. Babel-Belhanda-Feghouli-Linnes dörtlüsünden para kazanmamız çok zor, maaşları yüksek bize faydaları da artık yok gibi.Luyindama daha değerli bir oyuncu profili çiziyor sakatlanmasa 35 Milyon € görürdük.Marcao için 20 milyon € söylentileri varsa hemen satılmalı.PİTBULL ise takımı biliyor,hocayı biliyor,en önemlisi taraftarı biliyor taraftar da onu biliyor:)Arda geldiyse oynayacak durumdaysa PİTBULL her türlü oynar.Tabii zamanında Diagne yerine Vedat'ı önceleri Eljif Elmas'ı alsaydık para kıskacında olmazdık.Ben Scout ekibinin çok çalıştığını düşünmüyorum.5-6 oyuncuyu şaşıracak şekilde bulmuşlar.Gerçi onların 3'ünü de yönetimimiz ucuza satmayı başardı.İsmi çıkan hiçbir oyuncuyu maalesef a-la-ma-ya-cak-ız.Transferin son günleri bizi bekliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melo olmaz artık, o da oradan ayrılmaz. Avrupa için temposu düşük kalır. Brezilyada o denli sertlik yok.

      Sil
  2. Atiba Beşiktaş'ta halen daha oynuyor. Melo daha fit bir oyuncu gibi duruyor. Bizde kalsa çok büyük efsanemiz olurdu. Halen de öyle gerçi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Melo pozisyon değiştirdi. Bir de uzun zamandır Brezilya'da. O lig farklı. Atiba, hiç ayrılmadı.

      Sil
  3. Prandelli acaba dahi miydi ya, bazen de bunu düşünüyorum. Sneijder'i 6'da pasör olarak denemişti, belki ikisi de kariyerini bu şekilde Galatasaray'da uzatabilirdi. Çünkü Wes çok fazla çalım atıp kaleye gidemiyor, ama çok iyi pasördü, Melo'nun beli orta saha için çok dönmüyordu ama hâlâ yırtıcıydı. Bazen diyorum, aslında hep diyorum, günü kurtarmak adına acaba yanlış mı yapıyoruz nedir. Navas örneğin sağ bek oldu ve o da kariyerini uzattı, Riera bizde beke geçince katkı verdi ve belki bir sene daha verebilirdi. Değişik yani.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzatabilirdi de ne Melo, ne de Sneijder orada oynamak istemedi. Özellikle Melo isyan etti, sorun çıkardı. Prandelli de direkt eski düzene döndü.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir