31 Ağustos 2020 Pazartesi

Futbolcular düştükçe, piyasalar da düşüyor


Lemina'nın Fulham'a transferi resmen açıklandı. 2 milyon avro karşılığında, 1 yıllığına kiraladılar. Fulham formasıyla eğer 20 maçta oynarsa, 6 milyon avro'luk zorunlu satın alma opsiyonu olacak. Bu şartları görünce de, Galatasaray neden almadı demiyorum. Çok yüksek bir kira bedeli var ve şu ortamda opsiyonu karşılayamazdık. Galatasaray'la adı geçerken "0 kira bedeli, düşük yıllık ücret" konuşuluyordu. 

İstikrarına güvenmen zor. Sık sakatlık yaşıyor, en olmadık anda seni yalnız bırakabilir. İyi futbolcu, ciddi katkı verir ama ona güvenip de yola çıkamazsın. Bu handikapları düşününce de, Fulham'a gittiği şartlardaki rakamları düşünmüyorsun bile. Galatasaray'a daha garanti isimler gerekiyor. Kim gelecek bilmem de, bir an önce olsa güzel olacak. Menajer eline doğru sürükleniyoruz. Bu transferin son günleri de, geçen sezon olduğu gibi olabilir.

Geçen sezon Banega'yı isterken, Fernando'yu da kaptırdık üzerinden çok eleştiri vardı. Şimdi de Seri ve Lemina bir araya gelse de, durum öyle değil. Seri'den vazgeçmelerini olası görüyorum. Seri de 6 numara oynamayı seviyor, Lemina da. Oyun tarzları farklı olsa da, bir aradaki uyumları da tartışılır. Galatasaray'da da bu 2 futbolcu, 6 numaraya geçtiğinde büyük katkı verdi. Fulham'ın bu hamlelerini, Seri'nin ayrılığına yoruyorum.

Lemina'nın düşen piyasası da irdelenmeli. Aynı şeyi Seri de yaşayacak. Lemina'yı Galatasaray kiralarken, 1 milyon avro kira bedeli ve 16 milyon avro'luk satın alma opsiyonu vardı. Bugün ise toplamda 8 milyon avro'luk pakete dönüştü. Seri için de 7-8 milyon avro'luk bonservis bedelleri konuşulacak gibi. Oysa satın alma opsiyonu onun da aynı seviyelerdeydi. Futbolcular düştükçe, piyasalar da düşüyor.

7 yorum:

  1. Yada Stefan Johansen in ayrılığı üzerine de yorabiliriz. Pek Premier league için düşüneceklerini sanmam. Championship takımları istemezse bir fırsat doğabilir bizim için hemde bonservissiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O da gelebilir ama ağırlığı problem yine. Oyunun 2 yönünü oynasa da, hız, hareketlilik sorun. Bazen hayalet gibi dolaşabiliyor.

      Sil
  2. piyasa da kovitten düşüyor..2binlerin ilk 5yılındaki çizgiyi sürdürseydik kimbilir nerelerde olurduk ve kimleri alırdık..bugün başta bild olmak üzere alman basınında bir haber:bmw ag forma gögüs reklamı için münih kulübüne yarısı peşin olmak üzere 5yıl için 1,5milyar avro teklif etmiş..hocam bayern bu yaz levayı takımda tutup yanına,timo werner,messi ve q7yi alırsa nolur?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ama bu isimlerin düşüşü futbolcuların da durumuyla alakalı.

      Sil
  3. Seri için de böyle bir ihtimal doğarsa kiralayabiliriz. 6 milyon çok değil seri için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değil de o para yok bizde.

      Sil
    2. Bir seneligine kiralanıp sonra da para bulunursa alınır diye dedim

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir