31 Ağustos 2020 Pazartesi

Josef de Souza & Galatasaray, o fırsatlardan biri mi?


Josef de Souza, bugün itibarıyla sözleşmesini fesih etti ve boşa çıktı. Haliyle de, yana yakıla "orta saha" arayan Galatasaray için "acaba" diye soruyoruz. Bonservis bedeli harcayamıyoruz çünkü. Günler de azalıyor, lig ve Avrupa maçları başlayacak. Bir an önce aksiyon almanın gerekliliği malum. Bu süreçte de önünüze bazı fırsatlar çıkacak. Josef de Souza o fırsatlardan biri mi, soru o işte. Yaşının 31 oluşu ve son dönemde geçirdiği sakatlıklar bende soru işareti oluşturuyor.

Bu transferi geçen yaz döneminde de konuşmuştuk. O günlerde de kiralanma gibi bir ihtimal vardı. Gerçekleşmedi tabii, nedenini bilmiyorum. Josef de Souza'nın Fenerbahçe'ye yakınlığı olduğu da malum, kafasında orası da olabilir ve belki de Galatasaray'ı düşünmez. Yine de bu güçlü bir ihtimal değil. Doğru teklifi bulduğu an kabul eder. William D'Avila 'nın da menajeri olmasından dolayı, tüm ihtimalleri konuşmak lazım.

Josef de Souza, Fenerbahçe'de belki de pozisyonunun en iyi futbolcusuydu. Yanlış yapıda olduğu için, hak ettiğinden az değer aldı. Uzun süre Mehmet Topal'la ikili oluşturdular. Bu durum da onları hücum açısından zorlamıştı. Daha garanti bir oyun uğruna, hücumu feda etmişlerdi. Fenerbahçe'den gidişini ise pek anlamamıştım. Guiliano için de bu geçerliydi. İyi bonservis bedeli getirmiş olsalar da, transferin son günüydü ve yerleri dolmadı.

Suudi Arabistan ya da Çin gibi ülkelerin bir handikabı var. Oraya gitmek iyi de, Avrupa'ya dönüşlerde, futbolcu eski havasında olmayabiliyor. Fizikler genelde düşüyor. Josef için de bu sorun olur mı diye düşünüyorum. Sakatlıklar da yaşadı çünkü, bunu iyi araştırmak gerekiyor. Kalitesini sorgulamam asla, kısa vadede sizi kurtarabilecek bir isim. Fizikli bir isim, çalışkan, savunma aksiyonu güçlü ve 6 olsa da iyi bir teknik / pas düzeyi var. Takımın oyununu yükseltecektir.

İyi olması durumunda tabii. Bilemiyoruz, son günlerini çok takip edemedim. Suudi Arabistan dönüşleri de her zaman kumar. Bir yanda da ekonomik gerçekler var. Bonservisi elinde, iyi bir 6 numara. Sen de o pozisyonda iyi isimler arıyorsun. Yapacak bir şey yok gibi görünüyor, imkan doğarsa düşünmek lazım. Bu da günü kurtarmak için. Gönül ister ki satış yapalım, elimizde güçlü bir bütçe olsun ve daha genç isimlere gidelim. Olmuyor maalesef.

8 yorum:

  1. Alınırsa gerçekten çok faydalı olur. Agresif ve Savaşçı tavrıyla ortasaha'da 6 numara boşluğunu çok iyi doldurur.

    YanıtlaSil
  2. Cok güzel yazi bence bu aralar sadece orta saha yazmani bekliyorum hocam, ayni iddialar Guiliano icin de soyleniyor ama Fener'e gidecek deniyor kendisi icin, Joseph ve Guiliano gelse transferi kapatiriz, keske gelseler ama bir yandan yasli isim alinmayacak deniyor, para da yok ilginc bir sezon olacak yine.

    YanıtlaSil
  3. Joseph'in gelmesi bizim çok işimize yarar ama sorun şu ki oyuncu fenerbahçe ile baya ozdeslestirmis kendini bize gelmek istemiyor galiba

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İster aslında, geçen sezon da kiralık olarak konuşuluyordu.

      Sil
    2. Bir TV kanalında söylemişti Galatasarayli bir muhabir.

      Sil
  4. Temposuz artık gerek yok

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir