20 Ağustos 2020 Perşembe

Galatasaray'ın mevcut kadro rotasyonu #1


Pozisyon pozisyon ilerleyip, mevcut rotasyonu konuşmak lazım. Hep söylüyorum, çok fazla transfere ihtiyaç duymuyoruz. Sorunlu nokta orta saha ve o da öyle bir sorun ki, her şeyi 0'la çarpar. Orta saha işini bir an önce çözmek gerekiyor. Rakiplere oranla o rotasyonda olabildiğince zayıf kaldık O pozisyona 3 transfer düşünüyorum. Tabii o 2 ismin kaderi de, Belhanda'nın gidişine göre değişecek. Belhanda kalacaksa, başka şeyler konuşulur.

Forvetten başlayalım. Falcao, Diagne, Adem Büyük, Oğulcan Çağlayan ve Ali Yavuz Kol gibi isimlere sahibiz. Hatta takımda kalması durumunda Babel'i de o listeye ekleyelim. Herhangi bir forvet transferi gerekmediğinin resmi. Çift forvet oynasanız da fark etmez, elinizdeki rotasyon çok güçlü. Falcao'dan çok şey bekliyorum, Diagne'nin dönüşü de bence önemli. Oğulcan Çağlayan ve Ali Yavuz Kol gibi isimler de potansiyel, beklentimiz var. 

Kanatlarda da durum farksız. Feghouli, Emre Kılınç, yine kanat rotasyonuna dahil olabilecek Oğulcan Çağlayan ve Ali Yavuz Kol, genç Yunus Akgün, Kerem Aktürkoğlu, kalması halinde Jesse Sekidika, yine Babel. Feghouli'nin ayrılması halinde kanatlar için transfer düşünülür. Jimmy Durmaz gidiyor diye düşünüyorum ama o da var, yine solda oynatabileceğin bir Arda Turan, Adem Büyük. Belki de takımın en geniş rotasyonu kanatlarda.

Forvet arkasında da iyi durumda olduğumuzu düşünüyorum. Yeni sezonda 4-3-3'den ziyade, 4-2-3-1 gibi bir düzen bekliyorum. Forvetin arkasında da Arda Turan'ı izleriz gibi geliyor. Emre Akbaba'yı da etkili kullanma adına en doğru kurgu bu. O rotasyon da benim için yeterli. Yine kalması halinde oraya çekebileceğin bir Feghouli, kağıt üzerinde de Belhanda var. Atalay Babacan ne durumda bilmiyorum da, o da bir ihtimal.

Orta saha tarafı ise sorun. Kağıt üzerindeki ihtimalleri sayıyorum. Donk, Taylan Antalyalı, Ömer Bayram, Atalay Babacan, Abdussamed Karnucu ve kalırsa Belhanda. 6 numarası da eksik, 8 numarası da. Taylan Antalyalı ve Ömer Bayram yine iyi alternatif olur da, geniş maç aralığında yetmez. hem 6, hem 8 alıp, bir de gelen isim Lemina ise, bu tarzda 1 isim daha gerekir. Biz ise şu ana kadar orta saha transferi açıklamadık. Büyük eksiklik.

17 yorum:

  1. Orta sahaya en az 3 transfer daha gerekiyor. Forvet ve kanatta bazi isimler fazla onlardan kurtulup buraya takviye yapmamız şart. Yoksa senin de söylediğin gibi diğer mevkilerin hepsini sıfırla carpariz.

    YanıtlaSil
  2. 2 tane banko isim lazım orta sahaya, bir tane de rotasyon oyuncusu.
    Lemina düşük maaşa 1 yıl daha kiralanabilirse rotasyonda kullanılır. taylan, ömer, donk, diğer yedekler olabilir. Bir tane süpriz alt yapı oyuncusu o rotasyona girerse mesela Atalay veya Samet muhteşem olur ancak hoca da görünen o ki öyle bir eğilim yok.
    O zaman biz kesinlikle transfer yapacağız ama nasıl? Belhanda, feghouli satmadan o iş bence yine zor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaparız bir şekilde. Bekliyorum ben. Abdussamed sakatlıktan yeni çıktı da, Atalay'da ışık yok.

      Sil
  3. Omurgaya bakıyorum. Muslera-Marcao,Luyindama-???-Falcao(Diagne)
    Bekleri ve kanatları da düşündüğümüzde, karalar bağlamaya gerek yok. Ama şu merkez orta sahadaki minimum 3 transfer var ya... İşte tüm sezonun kaderini bu hamlenin doğruluğu ve zamanlaması belirleyecek. Maalesef bu yönetimin de en eksik olduğu noktalardan birisi bu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bekler iyi, kanatlar iyi, forvetin iyi. Tek sorun orta saha. O da en önemlisi.

      Sil
  4. forvet sıkıntımız sıfır. falcao diagne ve adem mis gibi.
    defans sıkıntımız yok. rotasyon belli. kale de belli.
    kanatlarda da yetenekli oyunculara sahibiz.

    ama o orta saha.. ah ah bulamadık gitti 2 mc..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 3 isim ya. Hadi 2 olsun, 1'i alternatif gözüyle bakıyordum.

      Sil
    2. Orta saha da Olacak, kapalı trübün lütfen sakin olalım 😃😃 güzel bir samiyen repliği idi gerçekten ....
      Sahi suyun karşı tarafı ile oynadığımız o maçta başta arda ya saldırmaya kalkan fb oyunculara karşı bizim olduğumuz kapalı trübün tamamı eksiksiz tepki vermiş bir kaç kez bu uyarı olmuştu..sadece 80 /2000 arası samiyen kapalısı için o taraftar kültürü üstüne bir kaç kitap yazılır çabuk tüketmeyen kadir kıymet bilen bugünlere temel taşı olanlara selam olsun..

      Sil
    3. Orta saha olacak, bu kaçınılmaz son olmalı.

      Sil
  5. Burak, M.er.t Ha.ka.n 'ın bugün ki açıklamarı hakkında ne düşünüyorsun ayrı bir yazı yazmanı isterim. (Alp)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiçbir şey düşünmüyorum, hiçbir şey de yazmayacağım. Yazılacaklar yazıldı o konuyla alakalı.

      Sil
  6. Babel ile Belhanda'yı sattık,Sedika ve Ozornwafor'u kiraya verdik,Muslera'yı askıya aldık mı 5 yabancı transfer hakkımız olur.Bu 5 transferin 3'ü Seri-Jakub Moder-Kamil Jóźwiak olmalı.Diğer 2'sine de yönetimimiz ve hocamızın karar versin.(6&8&10 karışımı-2 ayağını da kullanacak teknikte-ısıran-basan-koşan-hızlı-parayı çok önemsemeyen-kendini geliştirmek isteyen-mesafe tanımadan 2 ayağıyla da etkili şut atan-hava topu hakimiyeti olan-luzüm halinde stoper olarakta oynayabilecek kapasitesi olan-Avrupa'nın büyük takımlarında tutunamayan genç)OLSA TADINDAN YENMEZ AVRUPA LİGİ BİLE BİZİM OLUR BAŞKA DA TRANSFERE GEREK YOK.

    YanıtlaSil
  7. fenerin ilk 8 hafta oynadığı vasat üstü futbolla şampiyon gösterileceği bir sezon olacak. tabi bu esnada galatasaray ve fatih terim her zamanki sezon başı safsafataları ile yerden yere vurulacak, ligi ilk 4'de zor bitirir denecek, ali koça methiyeler düzülecek, sonra bir fener deplasmanında fener hakem tarafından sözde doğranacak ve bu hep böyle devam edecek, şaibeli bir derbi maçı oynanacak, büyük ihtimalle bu fb bjk maçı olacak, fener şaibeli bir şekilde ya penaltı alacak, ya maçı kazanacak sonra deplasmana gidecek sözde hakkı yendi olacak, bu arada gs ufak bir seri ile liderliğe oynarken ali koç çıkıp fatih terime sallayacak algı yaratacak, tt stadyumunda ağzının payını alıp giderken gs zirveye oturacak, başakşehir, bjk ve bir anadolu takımı ile ile zirvede kapışırken fener kaybettiği puanlar üzerinden algı yaratacak, sonra maçlarda ali koç istifa falan felan, kovulan 3 4 hoca derken sezon bitecek. uzun lafın kısası, kadro diye çok fazla şey yapmayın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fenerbahçe kısmı beni ilgilendirmez. 3 orta saha hamlesi gelirse, en büyük favoriyiz :)

      Sil
    2. Fantantis Four gibi olması için 4 yabancı olsun.Yedekleri Emre Akbaba,Arda,Taylan,Ömer.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir