20 Ağustos 2020 Perşembe

Galatasaray'ın mevcut kadro rotasyonu #2


Stoperde sorun görmüyorum. Luyindama, Marcao, Donk ve Emin Bayram. Ahmet Çalık kalırsa o da 5. isim olur. Ozornwafor'un 14 yabancılı kadroda kalabilme ihtimali pek yok. Bu rotasyonun yeterli olacağını düşünüyorum. Belki Donk'u 6 numarada düşünüp, yerli bir stoper alternatifi daha alınır. Acil değil tabii, fırsat düşerse diyelim. Bu rotasyon bizi kurtarır, herhangi bir sorun görmüyorum. İdeal ikilimiz geri dönüyor, alternatifleri de güvenilir bir Donk ve genç yetenek Emin Bayram.

Sağ bekte Omar, Linnes ve Şener Özbayraklı var. Sol bekte ise Saracchi, Emre Taşdemir ve Süleyman Luş. Linnes'i her 2 bek için alternatif düşünmek mümkün. Yerli bir sol bek alternatifi gerekliliği yazsam da, o durumun da bir acil hali yok. Olmasa da olur diyelim. Bu bek rotasyonu da benim için yeterli. Sağ bekte zaten iyiyiz, sol bekte ise dediğim gibi, Süleyman Luş'un görüntüsüne göre strateji değişir. Ya da Şener Özbayraklı sağ bekte iyi görüntü verir, Linnes'i tamamen solda düşünürüz.

Kaleci konusunu da çok konuştuk. Muslera'nın yokluğunda, Okan Kocuk'u tek bırakmamak adına yerli ve tecrübeli bir kaleci gerekiyordu. O da Fatih Öztürk oldu. Muslera sonrası kalite düşse de, yapacak bir şey yok. Okan Kocuk / Fatih Öztürk rotasyonuna iyi diyeceğiz. İyi olan oynayacak, öyle diyelim. Muslera döndükten sonra da 3 iyi kalecin olmuş olacak. Maalesef gençlerde çok fazla ışık yok. Şu kaleci gelir diyemiyorum.

Tabii giden futbolculara, sürpriz ya da olağan satışlara bağlı stratejiler değişebilir. Önünüze fırsat hamlesi çıkar, yok demezsiniz. Veya genç isimler konuşulmaya başlar, yatırım yaparsınız. Şu anki görüntü bu diyelim. Dediğim gibi, orta saha haricinde tüm pozisyonlarda gayet iyiyiz. En azından elimizdekilerle de başarılı olabiliriz. Orta saha ise kilit nokta, tüm iyi dediklerimizi 0'la çarpar. Sizi orta sahanız şampiyon yapar.

2 yorum:

  1. Alınacak futbolcudan ziyade yüksek maaşlı oyuncuların gidişi bizim için güzel haber olacak.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir