29 Ağustos 2020 Cumartesi

Halil Akbunar & Galatasaray, bu işe pek de bir anlam veremedim


Halil Akbunar ismi ortaya atıldığında, bu işe pek de bir anlam veremedim. Galatasaray'ın yeni bir kanat oyuncusuna (alternatif tadında) ihtiyacı olmadığını düşünüyorum. Deniz Türüç gibi orta saha özelliği olan, farklı pozisyonlarda oynatabileceğin isimler başka. Sadece kanat olarak bakınca, belki de en güçlü olduğumuz pozisyon orası. Alternatiflerine kadar, çok isim var. Hazıra çok odaklanmışız, oysa alttan da gelen gençler var.

Halil Akbunar'ın futbolculuğunu ya da yeterliliğine bir şey demiyorum. Ligin en istikrarlı futbolcularından biri. Göztepe'ye ciddi bir katkısı var ve istikrarı bozulmuyor. Hep verdiğim örnek, 10 üzerinden 7'lik katkısını her şekilde veriyor. Tabii orası Göztepe. Galatasaray'da ise işler biraz daha farklı. Hoca ise bu transferi neden düşünüyor, pek anlam veremedim. Hızlı bir kanat isteği uzun zamandır konuşuluyor, belki de ondan.

Halil Akbunar, ağırlıklı olarak sol kanatta, çizgide oynardı. Geçen sezonu ise sağ kanatta geçirdi. 4-4-2 gibi bir kurgunun sağ kanadı gibi diyelim. Ya da 3'lü savunma düzenlerinde, bir kanadı ona bırakabilirsiniz. Hızı ve patlayıcı gücü yüksek. Geçen sezonu da 33 maçta 6 gol 3 asistle tamamladı. Çok hızlıdır, topla müthiş çıkar, çalışkan da bir futbolcu. Kanatta kullandığınızda, savunma katkısını da alırsınız. Yardımcıdır. İstikrarı da en önemli özelliği.

Bu futbolcu için de yurt dışı kaynaklı teklifler olduğu ve 1.5 milyon avro'ya transferin olabileceği yazılıyor. Galatasaray'dan da istedikleri ya bu rakam, ya da Linnes takası. Bir de Yunus Akgün'ün kiralanma ihtimali konuşuluyor. Linnes işi de farklı boyut kazandı. Ülke içinde kimi istesek, takas için adı ilk geçen futbolcuyu. O konuyu da ayrı olarak değerlendireceğim. Halil Akbunar'a gelirsek, asla kötü futbolcu değil. Bunun yanında Galatasaray'ın ihtiyacı da değil. 

4 yorum:

  1. Degerli kardeşim , emeğine çabana yazık böyle halil ,dorukhan ,ozan gibi içi boş floryada hiç bir karşılığı olmayan artık karagümrük 'de futbol ile yatıp kalkılan korhan'ın kahvehanesin de bile gülüp geçilen haberler üzerinden analiz için ayırdığın zamana yazık burak bey biliyorum yazmayı analiz yapmayı çok seviyorsunuz ve çok değerli güzel yazılar oluyor ama transfer dönemlerinde her duyum için yazarsanız hayatınız o çok değerli dakikalarına yazık biraz bastırmak lazım bazen bu duyguları daha çok olanlar üzerinden yürümek lazım..belki bana kızabilirsiniz sayfa benim kalem benim, zaman ve hayat benim diye bunada saygı duyarım ama ben olanlar üzerinden maçlar başladığında oyun ve oyuncu sistem , maç analizi üstünden olan yazılarınızı daha değerli bularak bekleyeceğim bu arada gerçekten florya da iyi çalışılıyor hakan balta kardeşimiz de hocaya yardımcı olmaya başladığında tamamlanacak orasıda . .yaşadığınız şehrin takımı samsunspora yeni sezonda başarılar dilerim gayet iyi bir takım olma yolundalar iyilikle kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dorukhan Toköz ve Ozan Tufan ise bahsettiğin, çok iyi isimler. Duyum değil, medyada adı geçen isimleri konuşuyorum. Dakikama yazık değil, ben keyif aldığım işi yaparım. Burası bir iş, işimi yapıyorum.

      Sil
  2. Sırf Linnes'i elden çıkarmak uğruna böyle bir takasa girilmez umarım. Ayrıca ben Linnes'in Galatasaray'dan ayrılıp Göztepe'ye gideceğini sanmıyorum. İstanbul takimlarindan birisi olursa belki gider.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gidilmez, sanmıyorum. Bu transfer olmayacaktır da.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir