4 Ağustos 2020 Salı

Harcama limitin olsa da, harcayacak paran var mı?


Transfer döneminin başlamasıyla birlikte, TFF tarafından belirlenen harcama limitleri de açıklandı. En yüksek harcama limiti beklenildiği gibi Galatasaray'da. Tabii bu rakamı yükselten temel unsur "geçen yılın Şampiyonlar Ligi gelirleri". Eğer bu sezon da şampiyon olamayıp, Şampiyonlar Ligi'ne gidemezsek Fenerbahçe'nin mevcut halinden hallice olacaktır. Onlar da uzun süredir Avrupa'da yok ve bir yılı 6., diğer yılı 7. bitince böyle bir rakamla karşı karşıyalar.

Bu gelirler artabilir tabii. İlk etaptaki rakamlar paylaşıldı. Başakşehir'in Şampiyonlar Ligi geliri olacak, o vakit harcama limiti yükseliyor. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ne katılabilirse onlar adına da geçerli. Ya da sponsorluk anlaşması yaptınız, sermaye arttırımına gittiniz, futbolcu sattınız. Bu şekilde de limit yükselebilir. Futbolcu satışlarında şu var, elde edilen gelirin 3'de 1'ini harcama limitine ekleyebiliyorsunuz. 

Yine de harcama limitinin yüksek olması para harcayabileceğin anlamına gelmiyor. Bu işin ffp'si de var. Sattığın kadar al başında, zaten transfer yapamıyorsun. Şampiyonlar Ligi gelirin olmayacak, kombine satamadın. Harcayabilirsin deniliyor ama elde nakit paran yok. Haliyle de bu limit çok yüksek olmuş pek bir şey ifade etmiyor. Düşük olması ifade ediyor tabi. X takım futbolcu ya da teknik direktör açıkladı diyelim, onları kullanabilmen adına elinde limit olmalı.

Bu limitlerin içinde de futbolcu maaşları, bonservisler, kira ücretleri, menajerlik paraları, teknik heyet ücretleri var. İmza parasından tutun, yıllık ücrete kadar. Zaten mevcut kadron oldukça pahalı, bir de üstüne hamle nasıl yapacaksın? Galatasaray'da da olacak bu. Eldeki bazı çılgın maaşlı isimlerden çıkmadan hamle yapmak zor. Ancak o vakit daha iddialı transferler konuşulur. O olmazsa da Oğulcan Çağlayan, Arda Turan gibi isimleri konuşmaya devam.

4 yorum:

  1. Bu harcama sadece bonservis icinse hiçbir kıymeti yok bence. Maaşlar da bunun eklenmeli.

    YanıtlaSil
  2. Evimin altındaki hergün kapatıp gidicem bu dükkanı diye ağlayan mahalle bakkalının bankadan kredi çekip altına beyaz discovery çektigi bir ülkede,harcama limitin var ama paran varmı demek ne bileyim burak abi ;-)
    kredin varsa range rover,yoksa game over!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zamanında aldığın krediler bitirdi seni. Bugün alamıyorsun.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir