25 Ağustos 2020 Salı

Hazır imkan varken, bir de tablo üzerinden değerlendirelim


Futbol Arena, geniş kadroyu paylaşmış. Biz de üzerine konuşalım. Kadro derinliği üzerine daha önce de yazıları yazmıştık. Transferler devam ediyor, bir yandan gidecekler olacak ve olası ihtimalleri konuşmaya devam edeceğiz. Böyle kadro üzerinden konuşması da daha kolay. Hazır imkan varken, bir de tablo üzerinden değerlendirelim. Bazı pozisyonlarda olabildiğince geniş, bazı pozisyonlarda ise zayıf kalıyoruz.

4-3-3 / 4-2-3-1 arasında gidip geleceğiz diye düşünüyorum. Orta sahada da görüldüğü üzere büyük bir boşluk var. Hadi 4-2-3-1'in 10 numarası Arda Turan / Emre Akbaba ikilisi olsun. Şu an 8 numarada kalması halinde Belhanda'yı konuşabiliriz ki, o da ayrılabilir. Ömer Bayram ve Taylan Antalyalı gibi isimler alternatif. Aynı şekilde Donk da. O pozisyon en az 2, bence 3 tane transfer istiyoruz. Çünkü her şeyi 0'la çarpabilirsiniz.

Forvette son dönemin en geniş rotasyonu var. Falcao / Diagne gibi 2 net santrafor, Adem Büyük, Oğulcan Çağlayan ve Ali Yavuz Kol gibi de iyi alternatifler. Kalması halinde, Babel'i de oraya kaydırabilirsiniz. Aynı şekilde, kanatlardaki alternatifler de olabildiğince yeterli. Sağda Feghouli, Yunus Akgün, Oğulcan Çağlayan, solda da Emre Kılınç, Arda Turan, Ali Yavuz Kol, Jesse Sekidika, kalması halinde Babel. Bazı isimler hem forvete, hem de kanatlara alternatif. Ya da bazısı 10 numaraya.

Stoperde de yeterliyiz. Luyindama, Marcao, Donk ve Emin Bayram 4'lüsü üzerinden devam edeceğiz. Kalırsa eğer 5. alternatif de Ahmet Çalık olur. Ozornwafor'u gidecek diye düşünüyorum, listeye almadım. Geniş rotasyonda o da var yoksa. Sağ bekte Omar, Linnes, Şener Özbayraklı, sol bekte de Saracchi, Emre Taşdemir ve Süleyman Luş. Linnes'i sol bek gibi de düşünmek mümkün. Sol bek rotasyonu zayıf gibi dursa da, orada da acil durum yok. Kalede de Muslera dönene kadar, Okan Kocuk / Fatih Öztürk devam edecek.

31 yorum:

  1. Ben donk un şu temposuzluk ve ağırlıkla Dos oynayacağını düşünmüyorum,acı çeker adam orada bu yaştan sonra bence en ideal üçlü savunma,hem orta sahasizlik hem de elde ki beklerin savunmalarinda ki sıkıntıları düşünürsek onları en verimli kullanacağımiz sistem üçlü savunma,bide 6 numara ile oynamadığıniz zaman merkezden çok rahat goller yiyebiliriz ki lemina nij yokluğunda yedik o yüzden arkada ki stoper sayısını artırmak demek bu sorunu çözmek demek

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 6 için alternatif yine de. Bence de yoksa stoper artık, orada iyi.

      Sil
    2. anonim arkadaşa katılıyorum

      bu sezon 3 lü stoper denemek gerekiyor,luyindama sağa açılıyor ileri çıkıyor,marcao sola açılıp orta sahaya hatta hücuma çıkıyor,bence savunma merkezinde dengeli bir stoper şart,o isimde donk olur
      bu aynı zamanda saracci nin defansif defolarınada bir çözümdür

      Sil
    3. 3lü savunma maçına göre olur da, mevcut stoper rotasyonuyla zor. Alternatif yok çünkü, elde 4 stoper var diye bakıyorum.

      Sil
    4. marcao-luyindama-donk-emin bayram-ahmet çalık

      elde 5 stoper var
      yanlış hatırlamıyorsam geçen sezon ahmet çalık 3 lü stoper oynarken övülmüştü bir maçta

      Sil
    5. 3lü maçına göre olur, yine yazıyorum. Ana plan olmaz. Çalık'ı düşünmüyorum, imkan olduğu an gönderilir.

      Sil
  2. Orta Sahayı kuvvetlendirebilirsek hem rotasyon hem de avrupa için iyi hatta çok iyi bir kadro oluşturabiliriz. Ali yavuz ile Süleymandan büyük beklentim var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim de var. Orta sahada büyük boşluk var, beni düşündürüyor.

      Sil
  3. Defans ve hücum hattı gayet iyi. Şu anda
    - orta sahaya net iki isim. Üçüncü bir alternatif de bulunursa iyi olabilir.
    - Feghouli giderse sag kanat için bir transfer belki düşünülebilir.
    - Stopere de yerli genç bir isim bulunursa alternatif olarak kadroya katılabilir.
    Ben Emre Kılınç'in sol açıkta direkt oynamasını. Arda'nin orta sahada en ofansif isim olarak oynamasını bekliyorum. Arda 8,5 yanına bir 8 arkaya da bir 6 numara gerekiyor. 6 numara olmazsa olmaz. Arda hücum yönünü cizebilirse Belhanda belki bir ihtimal aranan 8 numara olabilir. Daha az sorumluluk alacağı için.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orta sahada dışında sorun yok. Net bir 6 ve 8 gerekecek.

      Sil
  4. hep aynı şeyleri yazıyoruz söylüyoruz. Sen de gayet güzel izah etmişsin. herhalde futbol yönetiminin başında onca insan, başta hocamız olmak üzere orta saha için bir şeyler düşünüyordur. Ama transfer konusunda tarihin en beceriksiz yönetimine sahip olduğumuzdan, transferi orta saha almadan kapatmalarından ciddi ciddi korkuyorum. Bu ekip şampiyonlar ligi sadece 1, yazıyla sadece bir, santraforla başlamış bir yönetim. Eren derdiyokla başlamıştık. Sonra yine 6 ay boyunca da santrafor bulamayıp gidip Diagne'ye son gün 15 milyon € vermiş bir ekip. Sonra da onu da satmayı becerememiş ve mundar etmiş bir ekip. Belhanda, feghouli başka takımlarda olsa hepimiz biliyoruz ki çoktan satılmışlardı. Beşiktaş'ın kimleri sattığını gördük. Trabzon satıyor, fener satıyor, bursa satıyor, herkes satıyor ama biz bir türlü satamıyoruz!!! Belhanda gibi fransa'da, almanya'da piyasası olan yaşı hala genç sayılabilecek bir oyuncuyu satamamak kabul edilemez!!! neyse bunlar napalım FFP var, zaten kimseyi de satamadık eldekilerle sezona başlayalım tarzında bir acayiplik de yaparlar!!!

    İşte insan gelip gelip keşke Mert hakan'a biraz daha fazla verip alsaydık demeden edemiyor. Bunlar işte hep bence beceriksizlik. Mert'e kızıyoruz, kızmakta da haklıyız ama bu işte bizim de hatamız yok mu? Ortada başka bir kulüpten daha iyi bir teklif varsa oyuncunun oraya kayması doğal değil mi? O zaman gönlü bizde olan bu çocuğu kaptırmayacaksın. İşte kaptırdığında bütün planların böyle alt üst oluyor maalesef.
    Neyse ben endişeliyim. Transfer konusunda özhan canaydın dahi berbat bir yönetim var önümüzde. bahaneleri de epey bol. işte FFP, ekonomi, bütçe vs..Umarım istediğimiz gibi 2 oyuncu buluruz orta sahaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mert Hakan konusu başka. O konuda da son derece haklıyız. Çokça anlattım bu konuyu. Hala üzerine yorum yapmam manasız olur.

      Sil
  5. Donk'u 8 numarada görmeyi çok isterim inanın çok faydalı olur. (Alp)

    YanıtlaSil
  6. M.Kerem Aktürk'ü kadroya almamışlar.

    YanıtlaSil
  7. arda olmaz ilk 11'de. hoca dener ama o da sonunda görür olmayacağını.

    YanıtlaSil
  8. Eğer Avrupa çok önemsenmiyorsa Taylan Antalyalı,Ömer Bayram ve Belhanda 3 lüsü ile bu seneyi idare edebiliriz. Özellikle Taylan Antalyalının stoper performansını gördükten sonra Pirlo tarzı sweeper mildfielder oynaması bana mümkün gözüktü. 10 numarada ikinci sınıf bir oyuncu olacağına 6 numarada birinci sınıf oyuncu olabilir. Ama Andre Pirlonun yanında Pogba ile uçması gibi Taylanın önünde defansif açıdan yardımcı olacak bir Ömer Bayram çok iyi olur. Ancak burada en önemli iş Ceza sahasına koşu yapması gereken Ömer Bayram da.
    Bu açıdan iyi bir kamp dönemi geçirebilirsek("Son zamanlarda pek yapamadığımız bir şey") ortasahaya transfer yapmadan uzun bir süre orta saha sıkıntısı çekmeyiz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İdare falan edemezsin. Sezona başlama daha iyi :(

      Sil
    2. İdare falan edemezsin. Sezona başlama daha iyi :(

      Sil
    3. Bu görüşünüze Taylan Antalyalı , Ömer Bayram yada Belhanda yani oyuncu kaynaklı mı?
      Oyuncu kaynaklı değil ise bu oyuncuların yedeklerinin olmaması mı?
      Bu iki seçenek değilde oyuncuların kimyasının birbirine uymaması mı?

      Sil
    4. Ciddi yazıyor musun, bu seviye yeterli mi Galatasaray için. Alternatif olur bu isimler.

      Sil
    5. Gayet ciddi yazıyorum. Geçen sene fena oynamadığımız dönemimizdeki orta saha kurgusundan tek farkı Seri yerine Taylan Antalyalı. Ki ben kendisinde o potansiyeli görmekteyim.(Fatih Terim stoper oynatacak kadar güveniyorda ortasaha oynatacak kadar mı güvenmiyor)
      Eğer bu işi yapamayacak seviyedeyse forvet arkası rotasyonumuz kalabalık. Kendisini hazır piyasası da varken göndermek en akıllıca olur.
      Eğer bu isimler dediğin gibi alternatif oyuncu seviyesindeyse Özellikle Ömer Bayram en büyük eleştiri hak eden oyuncu olur. Adama derler "sen 3 aylık oyuncu muydun" diye.
      Bana göre bu seviye Galatasaray ı ligde taşımaya yeterli. Tabi eğer Taylan Antalyalı seviyesini bir kademe yukarı çıkartabilir ve Ömer Bayramda Şubat ayına geri dönebilirse. Burada sıkıntı Belhandanın performansı.
      Her zaman çözüm transferde aranmaz. Bazen çözüm ummadığın kadar yakındır.
      Tabi bu yazdıklarım lig için geçerli. Zaten transfer yapsak bile Avrupa ligi için umutlu değilim. 3 sene daha umutlu olmak için bir neden yok.

      Sil
    6. Benim kendi görüşüme göre denenmesi gereken bir uygulama. Başarılı olma ihtimalide bana göre oldukça yüksek.
      5 sene önce Kevin De Bruyne, David Silva, Fernando orta sahası ile Premier lig şampiyonu olacak deseler kimse inanmazdı ama şuan dünyanca en iyi orta saha 3 lüsünden biri olarak olarak gösteriliyor.
      Bence bu benim dediğim orta saha 3 lüsünün de Türkiye ligi şampiyonluğu için yeterli.

      Sil
  9. Gercecki olunacaksa su an sadece Lemina gibi bir ismin gelmesi yeter. Ikinci ve ucuncu isme gerek yok eger Belhanda satilmaz ise. Alican tekin arkadasa katiliyorum. Saha icinde Akbaba, Arda ve Feghouli gibi isimler daha fazla sorumluluk alirsa Belhanda daha rahat ve iyi oynar. Lemina yerine oynadigi maci hatirliyorum. Mukemmel oynamisti. Gece hayati yok, magazinlik hayati yok. Sakatlanmasi yok. Vaktinde antrenmana gelir. Hoca bosuna tutmadi kendisi gecen. Yine kalirsa sikayet etmem. bir bildigi vardir hoca'nin derim. Ømer ve Taylan alternatif olur. Donk orta sahamiz kolay gecilen maclarda 6 numara olabilir. Ama 3lu defans konusuna bende katiliyorum. Sarrachi'nin defolari bøyle kapatilabilir. Ve topla rahat cikabilen Marcao-Donk-Luyindama ayni anda oynarsa ønlerindeki Belhanda-Feghouli-Arda-Akbaba vs geriye cok gelmeden topla bulusma noktalari rakip yari sahasinda daha fazla olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 8 de lazım. Orta sahadaki pas temposunu ayarlayacak, bir beyin lazım.

      Sil
  10. Kanat'a Kerem Aktürkoğlu'nu da ekleyebiliriz.

    YanıtlaSil
  11. Kadro su haliyle cok kirilgan Arda, Falcao, Diagne, hatta Emre Akbaba hicbirisinin devamliligi da mücadelesi de yok, Muslera yok, orta saha yok ben sizin kadar umutlu degilim, cok net iki orta saha alamazsak ki alamayacagiz gibi görünüyor hicbir büyük maci kazanabilecegimizi düsünmüyorum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir