7 Ağustos 2020 Cuma

"Hoşgeldin Omar Elabdellaoui" diyebilir miyiz?


Olympiacos'un Wolverhampton'a elenmesinin ardından Omar Elabdellaoui için bekleyiş bitmek üzere. Bu işin uzamaması güzel, bir an önce başlamak gerekiyor. Olympiacos için değerli bir futbolcu. Kaptan olarak sahaya çıkıyor ve son ana kadar da takımda tutmak için uğraştılar. Galatasaray için uzun zamandır konuşuyorduk. Artık bu iş bitti deniliyor, biz de bekleyişteyiz. Konuşulan rakamlar da oldukça uygun.

Olympiacos'un yıllık 750 bin avro önerdiği ama Galatasaray'ın 1 milyon avro'luk teklifini kabul ettiği yazılıyor. Tabii bunun üzerine imza ücreti de eklenecektir. 28 yaşında ve böyle bir futbolcu için de imza ücreti verirsiniz. Bonservisinin elinde olması değerli. Yıllık ücreti Linnes'in aşağısında. Omar, Norveç Milli Takım'ının 1 numaralı sağ beki. Linnes ise 3., hatta 4. alternatif durumuna düştü. Böylelikle Linnes'le yolların ayrılabileceğini de az çok anlayabiliriz.

Wolverhampton karşısındaki Omar'ı oldukça beğendim. Takımın en iyilerinden biriydi. Onunla alakalı "acaba Mariano sonrası teknik taraf sorun olur" mu diye düşünüyordum. O konuda elbette bir Mariano değil ama arada da çok fazla seviye farkı yok. Omar da görerek oynuyor, ayağı kadife olmasa da kafası yukarıda. Pek isabetsiz ortası yoktu. Maçın ilk yarısında kontrollü oynadıkları için bindirmelerini pek görmesek de, 2. yarıda gol ararken sağ kanatta bindirmeleriyle de etkili oldu.

Adana Traore gibi kanatların karşısında oynadı. Fizik olarak güçlü bir sağ bek. Güç olarak bu seviyedeki kanatlar karşısında ezilmemesi de önemli. Mariano sonrası, özellikle temposuyla çok iş görecek diye düşünüyorum. Linnes'in zaten çok ötesinde, hiç konuşmaya gerek yok. Elenmeleri güzel oldu, bu sayede beklemeyeceğiz. Ayın 10'unda imza şov bekleniyor. O isimler içinde Omar'ın da olması güzel olacak.

14 yorum:

  1. ''Onunla alakalı "acaba Mariano sonrası teknik taraf sorun olur" mu diye düşünüyordum. O konuda elbette bir Mariano değil ama arada da çok fazla seviye farkı yok. Omar da görerek oynuyor, ayağı kadife olmasa da kafası yukarıda.'' Burak bu sözlerinden sonra kendisi hakkında beklentilerim biraz daha arttı. Çünkü ben belli bir istikrar ve tempo bekliyordum sadece, ama tekniği ve oyun görüşü de anladığım kadarıyla fena değil. Bizim durumumuzdaki bir kulüp için alınacak en iyi sağ bek gibi duruyor bu sezon.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de artsın. Kendi beklentimi de arttırdım. Teknik tarafta Mariano'yu kolay kolay kimseyle kıyaslayamayız. Omar'ın da tekniği fena değil, oyunu bilerek oynuyor. Sadece temposuyla yürümüyor.

      Sil
  2. Yaratacilik olarak Mariano degil Eboue'nin bile yanina yaklasamayacagini düsünüyorum, asist ve gol sayilari yetersiz bana göre cok pozitif bir yazi olmus bu sefer, mücadele tarafi iyi Sener'in mücadele eden hali gibi bekliyorum ama Yunan taraftarlar da defansinin cok iyi olmadigini yazmislar cok karisik duygular icindeyim bu elemana karsi umarim uyum saglar zirveyi bizde görür.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar ezber ön yargılar maalesef. Yorum bile değil.

      Sil
  3. Umarım alınır, ben bu isimden umutluyum fiyat performans ürünü gibi görünüyor. (Alp)

    YanıtlaSil
  4. Ağabey Kadir Çetinçalı Bartuğ Elmaz diye bir gençten bahsetti alt yapıdan. Bilgin var mı acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Var tabii. Ozan Kabak ayarında bir potansiyel o. 6 numara oynar ama oyun bilgisi, teknik yapısı da 10 numara tanında. Oyunun 2 tarafında var olan, iyi bir potansiyel.

      Sil
    2. Teşekkür ederim ağabey çok sevindim bu habere

      Sil
    3. Ben teşekkür ederim sorduğun için. Daha detaylı bir yazı da yazacağım.

      Sil
  5. Linnesi gönderip az da olsa bonservis kazanabiliriz belki Omar yeterli görülürse

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Linnes'in o maaşı varken çok zor :(

      Sil
    2. Linnesi bonservissiz yollamayi kabul etsek gider mi merak ediyorum.

      Sil
    3. O zaman sağ ve sol beki yedekleyecek bir oyuncu olarak duracak sözleşme bitesiye kadar.

      Sil
    4. Linnes'e git dersen kalmaz.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir