25 Ağustos 2020 Salı

Juventus açısından mantıklı da, Tudor açısından?


Juventus açısından baktığımda çok mantıklı hamle. Pirlo, büyük bir futbol efsanesi olsa da, teknik direktörlük için yeni göreceğiz. Juventus'un alt yaş takımını çalıştıracaktı, 1 hafta içinde takımın başına geçti. Başarılı olmasını da çok isterim. Real Madrid'in Zidane örneğinden yola çıkarsak, Juventus da bu anlamda kendi efsanesini yaratır. Serie A'da zaten yılların şampiyonu, çark bir şekilde dönüyor. İstedikleri Şampiyonlar Ligi ve daha istikrarlı bir yapı.

Mantıklı hamleden kastım ise Tudor'du. Pirlo'nun yanında 2. adam olacak ve teknik direktörlük noktasında çok daha tecrübeli. Tudor için müthiş bir "antrenör" desek de, 1. adamlık konusunda iş sadece takım çalıştırmayla bitmiyor. O takımı yönetebilmek gerekli. Adam yönetimi, liderlik, karizma. Tudor da bunlardan uzaktı ve iddialı diyebileceğimiz her takımda sorun yaşadı. Galatasaray da bu takımların başında geliyor.

Yarımşar sezondan 2 sezonu gördü diyelim. O 2 sezonda da Galatasaray açısından önemli isimlerle çalıştı. 2. sezonuna girerken takım değişti, değişen takımı da iyi hazırladı. İyi de bir ekibi olduğunu söylemek lazım. Fatih Hoca'nın şampiyonluğunda, Tudor'un hazırlığının önemi büyüktür ama Tudor'la devam etsek o sezonu en iyi ihtimalle 4. bitirirdik. Gittiğinde de zaten oradaydık. Neredeyse tüm futbolcularla sorun yaşadı.

Burada vitrindeki isim Pirlo. Tudor ise antrenörlüğünü konuşturacak. Rijkaard / Neeskens gibi bir hamle diyebiliriz. Juventus açısından mantıklı da, Tudor'un yerinde olsam bu teklifi kabul etmezdim. 1. adam olduktan sonra, takımı ne olursa olsun 2. adam olmak bana "düşüş" yaşamak gibi geliyor. Pirlo'nun yanında biraz daha piyasa yapar, sonra daha önemli takımları çalıştırır diyorlar. O da böyle düşündü belki. Yine de uzun yıllar 1. adam olduktan sonra, 2. adam olmak bana göre değil.

6 yorum:

  1. tudor'dan teknik direktör falan olmaz. ancak iyi bir kondüsyoner olur, yardımcı hoca olur.
    bütün dış saha maçlarında korkak oyun oynatan, sürekli hatalı takım çıkartan çapı belli bir hoca

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyi bir antrenör olur, taktik ve idman bilgisi yüksek. Ama teknik direktörlük, oyuncu yönetmek gibi meziyetler ister.

      Sil
  2. ocak ayında pirlo gider tudor ile devam ederler tudor cl alır herkes şok olur. at fava bekle.

    YanıtlaSil
  3. Taktiksel bilgisi ve antrenman metodları konusunda gayet iyi hoca Tudor adam yönetimi ve iletişimi zayıftı. Fatih Hoca'nin sportif direktör olup ilişkileri yönettiği Tudor'un diğer kisimlarla ilgilendiği bir sistem çok güzel olurdu bizde. Çünkü Tudor gittikten sonra o fiziki seviyeye bir daha hiç çıkamadık. Taktiksel anlamda da 3'lu savunmayı başarılı oynatıyordu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle büyük takımlarda da iletişimin kötüyse başarılı olamazsın.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir