16 Ağustos 2020 Pazar

Kaan Ayhan Sassuolo'da


Yaz transfer döneminde "en çok istediğin futbolcu kim" diye sorulsa, sayacağım 2-3 isimden biri Kaan Ayhan olurdu. Yabancı kuralının devam ediyor olması önemli değil. Bu durum, Kaan Ayhan transferinin önemini azaltmaz. Henüz 25 yaşında, çok değerli ve gelişime açık bir futbolcu. Stoper, 6 numara, yeri geldiğinde sağ bek. Elinizde müthiş bir defansif joker olurdu ve olası stoper satışında da eliniz güçlü kalırdı. 

Transferi değerli kılan unsurlardan biri de "serbest kalma opsiyonu". Sadece 2 milyon avro. Ülkemizde döviz kuru yükselmiş, kulüplerin durumu hiç iyi olmayabilir. Galatasaray'dan bahsediyoruz, böyle bir futbolcu için 2 milyon avro bulamıyorsak çok fazla konuşmaya gerek yok. Bu bir yönetim zafiyeti, daha da doğrusu "beceriksizliği". Fatih Hoca'nın bu futbolcuyu nasıl istediğini biliyoruz. Katkı alacağından da eminiz. Niye şartlar oluşturulamadı?

Galatasaray'a gelmeyi de çok istiyordu. Sassuolo işinin uzama nedenlerinden biri de bu. Kimi "Türkiye'ye soğuk baktı" dese de, öyle değil. Galatasaray'a gelmek için, babasıyla birlikte ciddi anlamda çaba gösterdi. Maalesef karşı taraf sizin kadar çaba göstermeyince yapacak bir şey kalmıyor. Sassuolo da önemli bir fırsat, sizi ne kadar bekleyebilirler? Zaten opsiyon süresi de geçmiş. Bu işin Temmuz sonunda bitmesi gerekiyordu.

Galatasaray açısından üzgün, Kaan Ayhan açısından mutluyum. Sassuolo onun adına müthiş bir takım. Oyun tarzı da İtalya Ligi'ne o kadar uyuyor ki. Müthiş bir 3'lü savunma stoperi diyebiliriz. Top tekniği iyi, geriden oyun kurabilen, topla çıkabilen bir stoper. Sassuolo'da bu anlamda iyi bir gelişim sağlar. Merih Demiral ve Mert Müldür gibi örnekler de önünde. Gelişim sağlar, önünde uzun bir gelecek var. Milli Takım'ın da önemli kozlarından.

9 yorum:

  1. hocam bu kaanla poz veren idarecinin manciniyle bi akrabalığı varmı?yoksa göre gör hepsi italyan erkeğimi sonucta..
    kaan ayhan pişmanlığınıza gelince,biz önce elimizdeki degerleri yetiştirelim yeterli bence..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç fikrim yok :) Eldeki değerler kimler, Kaan tarzı var mı. Soru o. Bence yok.

      Sil
  2. Aslinda 2M euro bile cok kiymetli bizim icin, Belhanda ve Babel satilmadan onumuzu goremeyiz. Oncelikle Moder gibi genc bir orta sahayi transfer etmemiz lazim ve elimizde sadece1,5M euro var. Paramiz artacak olsa 2. onceligimiz formda bir hucum oyuncusu olurdu; kanat forvet, forvet arkasi, 2. forvet, 10 nunmara, hocanin kafasindaki sisteme ve firsata gore bunlardan birisi olabilir, elimizde cok alternatif var ama Akbaba haric ilk 11 icin hazir diyecegimiz bir isim yok.
    Gerekirse Valentini kadroda tutariz, Emin ve Donkla birlikte stoper rotasyonunu cevirirler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kıymetli de, bulunması gerekiyor. Bulunamaması yönetici beceriksizliği gerektirir.

      Sil
    2. Olay, Kaan gelmiş gelmemiş değil yani.

      Sil
  3. İyalya'da yükselip bir üst seviyeye rahatlıkla transfer yapabilir. Çok doğru bir yere gitti

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1 yıla kalmaz, 1 transfer daha bekliyorum ondan.

      Sil
  4. İkinci Moussa Dembele vakası. Kaan gümüş tepside kendini sundu ama işe yaramaz topluluğu kıl kıpırtdatmadı. Sezona dair bir kez daha tek umudumuz Terim'in şapkadan tavşan çıkartması. Yönetemeyen takımının acizliğinin transferle sınırlı olmadığını göz önüne aldığımızda bu sene çok zor geçecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2 milyon avro'yu böyle bir camia bulabilmeli. Bu yönetim zafiyeti ve beceriksizliği.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir