29 Ağustos 2020 Cumartesi

Kara şövalye yükseliyor


Hazırlık maçlarını, idmanları izleyemesek de, haberleri alıyoruz diyelim. Takımın da, yapılan testlerde en dayanıklı isminin Diagne olduğunu biliyoruz. Instagram'da paylaşmış olduğu "antrenman" görüntüleri şov amaçlı değilmiş. Yapmış olduğu o idmanların karşılığını hazırlık kampında veriyor diyelim. Oynanan 2 hazırlık maçında golleri var, görüntüsü de oldukça fit. Mental anlamda ne kadar sorunlu olursa olsun, dayanıklılığı daima üst düzey.

Şu an eksiği "maç alışkanlığı". Club Brugge formasıyla son resmi maçına çıkalı çok zaman oldu. Sonra araya pandemi girdi derken, uzun bir ayrılıktan bahsediyoruz. Bu süreyi çalışarak geçmesi büyük avantaj. Hedefi olduğunu görmek, kafasının sahada olması önemli. Yetenek eşiği yüksek olsa da, mental açıdan yaşadığı sorunlar neticesinde kariyeri gelgitlerle dolu. Juventus'ta da forma giydi, Kasımpaşa'da da. Şimdi de Galatasaray formasıyla.

Yaşı da henüz 28. Belki de en iyi olması gereken zamanlar. Mümkün olduğu kadar saha içine odaklanacak ve katkı alacaksınız. Galatasaray için büyük bir transferdi. Gözden çıkarmanın ve onu değersiz kılmanın manası yoktu. Geçen sezon bu hataya düşüldü ve her anlamda kayıp 1 yıl geçti. Neyse ki bu sezon kendisine şans veriyoruz. Kamp döneminde verdiği mesaj iyi. Falcao'yla birlikte düşününce de, ülkenin en iyi forvet rotasyonu.

Maç trafiği yoğun. Bazen Falcao oynayacak, bazen Diagne. Bazen de 2'sini birlikte kullanacağız. 2 önemli kozdan bahsediyoruz. Geçen sezon forvet rotasyonunda yaşanan sorun büyüktü. Falcao yokluğu uzun geçti ve orayı dolduramadık. Adem Büyük belki elinden geleni yaptı ama kalite eşiği farklı. Diagne orayı dolduracak işte. Garanti gol etkisi, yeter ki odağını kaybetmesin. Türkiye'de yaptıklarıyla kendisini kanıtladı.

Müthiş bir gol sezgisi ve bitiriciliği var. Penaltı almasını iyi bilir, fizik olarak düşmez. En kötü ihtimalde dahi 20 golün altına düşeceğine inanmıyorum. Belki gol sayısı Falcao'nun da önünde olacak. O da oyun tarzıyla alakalı bir durum. Şu görüntüsü oldukça hoşuma gidiyor. Taraftarın da olumsuz algısı kırıldı ve destek halinde. Olması gereken de bu. Geçen sezon hata yapıldı ve 1 yılı boşu boşuna kaybettik.

12 yorum:

  1. Futbol tarihinin en büyük kaziklarindan birisi listesinden çıkmak için Diagne oynamak biz de ondan faydalanmak zorundayız.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence o listede değildi ama 2. sezonu çok yerle bir edildi.

      Sil
  2. Diagne de Balotelli gibi yetenek eşiği yüksek olup buna ihanet edenlerden. Yoksa Juventus bulup getirmezdi. Taraftarla arası düzelip mental durumunu stabil tutabilirse bence 38 maçta rekorunu egale edebilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diagne yine de kendisini bu seviyelerde ciddi anlamda kanıtlıyor.

      Sil
  3. mis gibi süper lig forveti. sözleşmesi de var. gol yükümüzü sırtlayacaktır. yeter ki ergen taraftar karışmasın adama.

    YanıtlaSil
  4. Gayreti umut verici ama temkinli olmakta yarar var. Adamın kariyeri zikzaklarla dolu. Öte yandan şayet hoca ikili forvetle oynamaya karar vermezse yedekten gelecek demektir. 5 oyuncu değişikliği yeni sezonda da sürecekse bu şekilde de çok oynar. Yeter ki egosundan sıyrılıp takım oyuncusu olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sefer ona bakmıyorsun, elinde Falcao da var.

      Sil
  5. Falcao'nun istikrarlı bi şekilde devam etmesi bence çok zor. yollar ayrılabilse keşke, maaşı çok yüksek, çok lüks duruyor bizim için. elimizde zaten diagne gibi bence minimum 20 golü banko olan bi golcü var zaten. diagne'yi birinci santrafor yap, yanına da andone gibi bişey al; çok daha mantıklı bi iş olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maç trafiği yoğun, bu yüzden de ekonomik olarak kullanmak gerekiyor. Gitmiyorsa fayda alırım, Falcao da önemli bir silah.

      Sil
  6. adam apollo krit gibi..ukala,lakayt ama hep hazır ve fit..

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir