17 Ağustos 2020 Pazartesi

Kasımpaşa'ya öyle bonservis bedelleri kazandırdık ki


Twitter'da Mehmet Özcan (@memetozcan) 'ın paylaşmış olduğu bir bilgi. Çok güzel bir "nostaljik" pas diyelim. Kasımpaşa'yla alakalı transfer geçmişimiz oldukça kabarık. Kasımpaşa'ya öyle bonservis bedelleri kazandırdık ki. Çoğu isimden de beklediğimizi alamadığımızı söylemek lazım. Bazı noktalara mantık bulsam da, çok çılgın rakamlardan bahsediyoruz. Hepsinin üzerine, Fatih Öztürk'ün bonservissiz geliyor oluşu insanı şaşırtıyor.

Yekta Kurtuluş'la başladı bu hikaye. 3.750 milyon avro'luk bir bonservis bedeli vardı. Hadi bu rakama mantık bulurum. O dönemin gözde yerlilerinden biriydi ve yabancı kontenjanı da sizi bu tarz transferlere itiyordu. Yekta Kurtuluş için de bu rakama kimse bir şey demedi. Galatasaray kariyeri ise hayal kırıklığına yakın, vasat bir görüntüydü. Alternatif olabildi, öyle diyelim. Beklenen asla bu değildi, sürüklemesi bekleniyordu.

2. isim Donk. Bugünlerde aldığımız katkı sonrası, o dönem verilen bonservis unutulsa da, ilk dönemde işler böyle değildi. Sözleşmesinin bitmesine 6 ay kalan Donk için 2.5 milyon avro bonservis verdik. Fatih Hoca gelene kadar da çok büyük bir hayal kırıklığıydı. Kurtulmak adına elimizden geleni yaptık, kiralık günlerinde opsiyonu kullanılsın diye maç sayısı sayıyorduk. Bugün ise başka, herkesin sevdiği, olmazsa olmaz gördüğü bir isim. O da hocanın farkı.

3. isim Eren Derdiyok. Sözleşmesinin bitmesine 1 yıl kalmıştı ve 14 yabancılı düzene geçtiğimiz günler. 4 milyon avro bonservis ve 2 milyon avro civarında bir yıllık ücretten bahsediyorum. Eren Derdiyok'un Kasımpaşa'yla parladığı bir dönem vardı ve bu transfer de onun üzerine geldi. Asla kötü isim değil, cv'si de güçlüdür ama 14 yabancılı düzende bu paralar verilmemeliydi. Aynı konu Serdar Aziz ve Tolga Ciğerci için de geçerli. Öyle yıllık ücretler vardı ki.

Son isim de Diagne. O biraz daha yakın bir konu olduğu için herkesin hafızası taze. Bonusu, o'su, bu'su derken 13 milyon avro'lara dayanan bir rakam. Ara transferde forvet süreci öyle bir hal aldı ki, son gün Diagne'ye bu paraları vermek zorunda kaldın. Elinde harcayabileceğin para olsa da, Ocak ayında kimse forvetini vermek istemedi. Kokuyu alan Kasımpaşa da, fırsatı kaçırmadı ve ciddi bir bonservis geliri elde etti.

2 yorum:

  1. Sözleşmesinin bitimine 6 ay 1 sene kalan adamlara takım küme düşecek olsa bile o paraları vermem. Bu takımlarda transferle uğraşan adamlara oturtup FM oynatmak lazım. Kesinlikle şimdikinden daha mantikli bakarlar olaylara.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir