8 Ağustos 2020 Cumartesi

Keşke Linnes'in eski rakamlarını görebilsek


Galatasaray'da gözüme batan bazı sözleşmeler var. Gitmesi düşünülen isimleri yazmıyorum. Belhanda ve Feghouli gibi futbolcularla yollar bir şekilde ayrılmaya çalışılıyor. Benim kastım Linnes, Donk ve Emre Akbaba gibi isimlerdi. Emre Akbaba için sorun olmaz. 1 yıllık sözleşmesi kaldı ve Türk Lirası olarak o rakam olabildiğince aşağıya çekilir. Buna Emre Akbaba'nın da itirazı olmayacaktır. Donk'un ise sözleşmesi bitti ve istediğimiz rakamı kabul etmiyorsa "selametle" denilecektir.

Bir de Linnes durumu var. Onun da herhangi bir alternatife göre maaşı olabildiğince fazla. Şu an Norveç Milli Takım'ında sağ bek için 3. ihtimal mesela. Ya da 4.'dür. Orada direkt olarak ilk 11 oynayan ismi alıyoruz, maaşı da daha düşük. Yıllık 1.4 - 1.5 milyon avro verdiğin bir alternatif futbolcu devri bitti. Yoksa Linnes, Dünya'nın en güzel yedek oyuncusuydu. Oynatmazsın sorun çıkarmaz, sonrasında sahaya atarsın ve sanki tüm maçlarda oynamış gibi katkı verir. 

Sol bek, sağ bek de fark etmez. Şunu da itiraf edeyim, bence sol bekte, sağ bekte olduğundan çok daha iyi. Eski maaşıyla da çok tatlı bir futbolcuydu. O rakamda devam ediyor olsa bugün "ayrılık" gibi bir düşünce oluşmazdı. Sol bek de aramazdık, 1 numaralı alternatif olurdu. Saracchi / Linnes rotasyonu ya da Omar / Linnes rotasyonu. Siz x futbolcuya bu rakamı verdiğiniz an, "benim 1. önceliğim sensin" demiş oluyorsunuz. O da bunu kaldıramadı.

Linnes'e bu paraları verebilecek 2. bir takım yok. Bu yüzden de kendisiyle alakalı bir transfer beklentim maalesef yok. Git dersen de kalmaz ama, ondan eminim. Sanki "git" denilecek günlere geliyor gibiyiz. Linnes'le alakalı da maaşından çıkma düşüncesi ihtimal olabilir. Ya da sözleşmesinde indirime gidecek ve eski rakamları konuşmaya başlayacağız. O zaman da ciddi bir alternatif halini alır ve önemi artar. Kabul eder mi bilemem.

Caner Erkin'i Galatasaray'a istiyordum. Saracchi'yle iyi rotasyon olabilirdi ve bana göre ülke sınırlarındaki en iyi yerli sol bek. Şu an orası boş, yine bir alternatif gerekiyor. Yabancı kuralı ertelendiği için forma 1 yıl daha Saracchi'nin olur. Onuna arkasına ciddi ve tecrübeli bir alternatif gerekir. Süleyman Luş adına erken, Ali Yavuz Kol gibi kiralık giderek, kendisini kanıtlamasını isterim. Saracchi arkası için ise yerli bir sol bek düşüncem devam etmekte. 

6 yorum:

  1. Gönderemiyorsak eğer sağ bek ve sol beki yedekleyen oyuncu olarak kenarda bekletiriz. Yedek için fazla bir maaş alıyor ama şu aşamada yapılacaktır şey yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabii ki, kalacaksa yapacak bir şey yok. Kalmasa keşke diyorum :)

      Sil
  2. maaşı fazla ama sağ bek artı sol bek diye ikiye bölmek gerekir maaşı :) her ikisini de yedeklemeye devam etsin işte

    YanıtlaSil
  3. Abi daha bir yil oldu sozlesmeyi yenileyeli. (Nisan 2019) Ve neden hala yenilemedigimizi sorguluyorduk. Sozlesme yeniledigimiz zaman da euro zaten ucmustu. Bu adamlar da makine degil insan duygulari var. sozlesme yenileyip 2 ay sonra kadrodisi biraktik. Nasil hala ust duzey beklentimiz olabiliyor?

    Ve soyle bir yorum yapmistin:
    Sözleşmesi 2 yıl uzadı ve yıllık 1.4 milyon avro kazanacak. Bu para da anasının ak sütü gibi helaldir. Yabancı sınırından bağımsız yazıyorum, her şartta takımda kalmalıydı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben haram demiyorum, bence de kalmalıydı. Ama bu paranın altını dolduramadı. Bu parayı aldığın an as sağ bek olman lazım. Bizim de planlama hatamız var tabii, 6 ay oynatamadık. Üst düzey beklentim olur, yine de 6 ay oynamaması olağanüstü bir handikap değil.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir