15 Ağustos 2020 Cumartesi

Koray Günter & Galatasaray, bu forma altındaki adamı unutun


Koray Günter, Türkiye'ye gelince otomatik olarak transfer iddiaları da konuşulmaya başlandı. Aslında iyi bir İtalya kariyeri var. Galatasaray'dan ayrıldığı günden bu yana futbolu gelişiyor. Dortmund günlerinde çok ciddi bir potansiyeldi. Galatasaray'a transferi de beni çok mutlu etmişti. Sürpriz bir isim, geleceği olan yerlilerden. Dortmund onun için "geri satın alma opsiyonu" dahi koymuştu. Bizde maalesef olmadı. Şans bulamadı, şans geldiğinde ciddi sakatlık yaşadı derken futbolu çok geri attı.

Mancini ve Prandelli günlerinde çok fazla şans gelmedi. Hamza Hamzaoğlu ise Semih Kaya'nın sakatlığında ilk etapta onu kullansa da, sakatlık yaşadı ve formayı kaybetti. Riekerink'le başlayacağımız sezonun kamp döneminde ise çok ciddi bir sakatlık yaşayarak sezonu kapatmıştı. Geri döndüğünde, Tudor onu biraz daha 6 numara gibi denemek istedi. Fatih Hoca'yla da özellikle kupada bulduğu şanslar oldu ama beklentiyi karşılayamadı.

Sözleşmesi bitince de Genoa'ya imza attı. Tabii onun durumu Sinan Gümüş gibi değil. Sinan Gümüş, İtalya'da varlık dahi gösteremedi. Koray Günter'in ise hem Genoa'da, hem de kiralık olarak oynadığı Verona'da ciddi performansları var. Verona'da neredeyse tüm maçlarda 90 dakika oynadı ve müthiş bir istikrar gösterdi. Potansiyelini konuştuğumuz dönemlerdeki en ciddi 2 özelliği geriden oyun kurabilmesi ve sertliğiydi. 

Şu an ayakları yere çok sağlam basıyor. Galatasaray'daki Koray Günter'i unutun derim, bu Dortmund döneminde potansiyelini konuştuğumuz adam. Genoa'ya geri döndü ve 1 yıllık sözleşmesi kaldı. Bana sorarsanız piyasası var, İtalya ya da Almanya'da güzel bir kariyer geliştirebilir. Yaşı henüz 25, gelişimine devam edecektir. Türkiye'ye gelmeyi düşünmesi halinde de, tüm büyük takımlarda şans bulabilir.

Tabii bonservis durumu var. 3-4 milyon avro'dan aşağı bir rakam görmeyiz. Böyle olunca da Galatasaray ihtimali başlamadan biter. Luyindama ve Marcao arkasına muhteşem bir alternatif olurdu. Hatta bu ikiliden birinin ayrılması halinde, ilk 11 için dahi düşünürdüm. Başakşehir'in adı geçiyor, orada da yaşlanan stoper hattının geçiş süreci adına iyi bir isim olur. Koray Günter'in gelişimini izlemek benim için heyecan verici.

2 yorum:

  1. Bizde az oynadı ama oynadığı maçlarda bı kalite sunuyordu izlerken. O kaliteyi potansiyeli de İtalya'da ortaya çıkardı. Belki tekrar kiralama olabilir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Potansiyel vardı ama tutunamadı. Bunda da sakatlıklar etken.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir